HemNordlo hjälper Trosa Stadshotell att digitalisera varsamt

Nordlo hjälper
Trosa Stadshotell
att digitalisera
varsamt

Det pittoreska hotellet i småstaden ville behålla sin charm och personliga bemötande samtidigt som digital teknik skulle vara ett bra stöd för de anställda i sin arbetsvardag.

Dela i sociala medier

Utmaning

Med ett proaktivt och rådgivande IT-stöd i form av Nordlo i Nyköping samt ett personligt engagemang hos både tekniker och säljare upplever Trosa Stadshotell trygghet med sin IT-partner.

Nordlo har fungerat som partner till stadshotellet i många år. När Andreas Turesson klev in som delägare och vd 2018 fortsatte det arbete som de tidigare ägarna lagt ned mycket tid på med att utveckla stadshotellet till en attraktiv turist- och mötesplats men också med att utveckla förutsättningen om att fortsatt vara lokalortens ”vardagsrum”. Med utvecklingen av hotellet följde också behovet att modernisera IT-miljön.

– Vi har varit nöjda kunder till Nordlo i många år, och jag hade inga tankar på att byta IT-leverantör när jag tog över som vd. IT är något som bara ska fungera, det är därför jag jobbar med er. Vi är en verksamhet där fungerande system och mjukvara är väldigt viktigt eftersom de anställda inte alltid träffar varandra fysiskt. Då måste också hårdvaran nå upp till kraven som systemen ställer, säger Andreas.

"Vi är glada över det goda samarbetet med Andreas och hans medarbetare, och ser fram emot att stötta dem med de IT-lösningar de behöver i sin framtida utveckling."

- Tobias Anander, kundansvarig hos Nordlo

Lösning

Det gjordes ett omtag där IT-miljön uppdaterades för någon månad sedan. Resultatet beskriver Andreas som lyckat.
– Vi moderniserade och fick produkter som vi själva kan hantera och upplever att vi har bättre kontroll än tidigare. Förutom utbyte av själva hårdvaran så att alla medarbetare fick nya, fräscha datorer gjorde vi en översyn så att alla har samma operativ och versioner på programvaror.

Dessutom vet vi att vi genom vårt avtal med Nordlo kommer att få ny hårdvara om tre år igen. Moderniseringen innebar också en migrering av vår e-post till Office 365, vilket har underlättat för oss i vardagen. Nästa steg är att vi på kontoret ska lära oss att nyttja alla funktioner som finns i våra system, vi testar oss fram och har Nordlo som stöd.

Kundnytta

Andreas Turesson, delägare och vd för Trosa stadshotell,
och hans personal uppskattar de goda relationerna med Nordlo.

– Jag fick ett mycket bra mottagande, när började på stadshotellet, av både tekniker och säljare på Nordlo. De fokuserade inte på att sälja mer, utan att förklara för oss vilka utmaningar som finns, hur vår miljö är uppbyggd och varför förändringar är nödvändiga eller inte nödvändiga. Genom kontakterna jag har på Nordlo är det lätt att få en bild av hur IT och tekniska lösningar kan bidra med nytta för oss nu och i framtiden. Vår tekniker pratade inte bara om vad som var aktuellt där och då, utan det fanns ett långsiktigt perspektiv i planeringen. Vi riskerar inte att stå med gamla programvaror utan teknisk support eller säkerhet en vacker dag.

– När det gäller teknik och IT har vi funderingar på hur vi kan bli mer digitala men samtidigt behålla vår charm. För att kunna ge bra service till våra gäster är det viktigt att tekniken alltid fungerar, avslutar Andreas.

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som Trosa Stadshotell?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig.

Tobias Anander
Affärsutvecklare, Nordlo Nyköping
Tel: 073-503 29 58
tobias.anander@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare