HemSäker och innovativ IT stöttar tillväxtresan hos Hedin Parts and Logistics

Säker och innovativ IT stöttar tillväxtresan hos Hedin Parts and Logistics

Dela i sociala medier

 

Hedin Parts and Logistics har samarbetat med Nordlo sedan 2012. Företaget har verkat inom svensk bilindustri sedan 1947, och är idag en global logistik- och reservdelsverksamhet samt exklusiv global leverantör av Saab Original-delar, som de distribuerar till tusentals verkstäder i ett 30-tal länder. År 2022 förvärvades bolaget av Hedin Mobility Group och bytte då namn från Orio AB till Hedin Parts and Logistics.

“Att driva och
utveckla komplex produktions-IT ställer höga krav på kunskap och förståelse för Hedin Parts kritiska
affärsverksamhet”

Nordlo som helhetsleverantör av IT

Trots nya ägare och nytt namn fortsätter tillväxtresan för bolaget och behovet av en proaktiv och nära IT-partner består. Nordlo är helhetsleverantör av deras IT-miljö vilket innebär drift, applikationsdrift och kontinuerlig applikationsutveckling. Partnerskapet har varat i över 10 år och utmaningar har uppstått längs resans gång. Nordlo har stöttat med löpande rådgivning och utveckling av IT-miljön för att tillgodose de behov som tillväxt, ägarbyten och driften av en komplex global logistikverksamhet medför.

”Vi är mycket stolta över vårt fortsatta, nära samarbete med Hedin Parts – ett starkt partnerskap, som alltid präglats av stort engagemang och verksamhetsförståelse. Tillsammans har vi tagit fram och kontinuerligt förbättrat deras kritiska IT-plattform, alltid med tillgänglighet, säkerhet och innovativ teknik i fokus.

Vårt ansvar att driva och utveckla komplex produktions-IT ställer höga krav på kunskap och förståelse för Hedin Parts kritiska affärsverksamhet. Ett ansvar som vi ser fram emot att få förvalta även i framtiden” säger Pål Junhamn, affärsansvarig på Nordlo

Genom åren har Nordlo tagit bolaget från arbete med statiska filareor och mejlutskick, till smartare arbetsprocesser i O365 samt byggt upp ett helt nytt, uppdaterat intranät. Dessutom har Nordlo levererat ett branschprisat returhanteringssystem för bolagets e-handel. Resultatet är bättre samarbete, stora kostnadsbesparingar och ökad effektivisering för hela verksamheten.

Om Hedin Parts and Logistics 

Hedin Parts and Logistics är exklusiv global leverantör av Saab Original-delar, driver en växande logistiskverksamhet med tredjepartslogistik samt bedriver expansiv logistikparksverksamhet som delägare i Nyköping Logistikpark AB. Bolaget, som har varit verksamma inom svensk bilindustri sedan 1947, blev 2022 uppköpta av Hedin Mobility Group och bytte då namn från Orio AB till Hedin Parts and Logistics. Huvudkontoret inklusive logistik- och distributionscenter finns i Nyköping. Läs mer om Hedin Parts and Logistics.

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som Hedin Parts and Logistics?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig.

Ola Hammarstedt
Affärsansvarig /Key Account Manager and sales, Nordlo Improve
Tel. 0736-84 04 09
ola.hammarstedt@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare