HemIT-satsning framtidssäkrar JSC Förvaltning

IT-satsning
framtidssäkrar
JSC Förvaltning

Dela i sociala medier

Utmaning

JSC Förvaltning är en koncern bestående av fem olika bolag med inriktningar inom logistik och transporter med det gemensamma målet att ge deras kunder en nära och personlig service. Oavsett kundens behov är deras vision att det ska vara enkelt att få rätt hjälp samtidigt som det finns utrymme för att bolla idéer och hitta lösningar tillsammans.

Innan hopslagningen till en gemensam koncern var IT inget som prioriterades, och de olika bolagen hade alla olika IT-lösningar som köpts styckvis vid behov. Därför blev ITn spretig och alla kontor hade olika typer av enheter och system. När bolagen gick ihop blev det därför prioriterat att hitta en gemensam IT-lösning som fungerar väl för alla medarbetare, mellan kontoren och i de olika fordonen.

När vi väl kom över tröskeln och fick se de faktiska fördelarna är vi överens om att satsningen lett till enklare samarbete mellan de olika kontoren samtidigt som ger våra kunder en bättre upplevelse”

Lösning

När Nordlo i Växjö och JSC Förvaltning påbörjade sitt samarbete gick det fort. All IT byttes ut på två dagar och med det var JSCs digitala transformation igång. JSC köper IT som tjänst vilket gör att de enkelt kan justera leveransen så att det passar dem, allt för en förutbestämd månadskostnad. 

”Något jag uppskattar och beundrar med JSC Förvaltning är deras framåtanda. De har genomgått en total digital transformation på kort tid och det hade inte varit möjligt utan deras förmåga att se nyttan som kommer med deras investeringar”, säger Roger Bengtsson, kundansvarig på Nordlo i Växjö.

Ett exempel på hur IT som tjänst används är när JSC snabbt behövde övergå till distansarbete. Då byttes alla stationära datorer ut till bärbara för att möjliggöra arbete hemifrån. Sedan genomfördes verksamhetsutbildningar i Teams med Nordlos produktivitetskonsulter. Där har JSCs medarbetare fått lära sig mer om funktionerna och verktygen som finns i Microsoft 365-sviten och hur de nyttjas på bästa sätt för att optimera samarbete och effektiva digitala möten.

”Vi har fått lära känna många personer på Nordlo och alla upplever vi som extremt öppna och trevliga. Det är sällan några problem och man får alltid bra svar. Det är kul att jobba med Nordlo och supporten har varit oss guld värd!” säger Pierre Ericsson, IT-ansvarig på JSC Förvaltning.

Dessutom har det installerats datorer med touchskärmar i alla truckar som gör det enklare för förarna när de tar hand om tredjeparts-logistik. En bra maskin i truckarna gör att arbetet går snabbare och har höjt upplevelsen för JSCs kunder.

Ytterligare förändringar som gjordes i IT-miljön är; förnyelse av konferensrum med ny informationsskärm, högtalare och soundbar, kameraövervakning med tillhörande skärmar, och en MDM-lösning vilket gör att automatiska installationer smidigt skickas ut på distans till medarbetarnas telefoner och datorer. 

Från början var det svårt för hela organisationen att se värdet med att satsa på vår IT, men sedan tänkte vi om och frågade oss istället vad priset kommer bli om vi inte gör något nu? När vi väl kom över tröskeln och fick se de faktiska fördelarna är vi överens om att satsningen lett till enklare samarbete mellan de olika kontoren samtidigt som ger våra kunder en bättre upplevelse.” fortsätter Pierre.

Kundnytta

Genom att satsa på sin IT ser JSC till att förbli konkurrenskraftiga. De har ökat effektiviseringen genom att digitalisera sina system vilket gör att upplevelsen för deras kunder förbättras samtidigt som de vidhåller sin personliga touch. 

Idag har JSC en ny infrastruktur med ett helhetsansvar från Nordlo. Nästa steg i samarbetet är att hjälpa JSC Förvaltning vidare på deras digitaliseringsresa genom att se över processerna i IT-systemen och med kontinuerliga strategiska möten ser de till att vara redo för framtidens utmaningar.

Om JSC Förvaltning
JSC Förvaltning är ett koncernbolag till bolagen OG Bolaget, Smålands Kran & Specialtransporter, Stema Transport, WJ Logistik, ÅGL Logistik och är ca. 100 anställda på tre kontor med över 70 fordon. Deras personliga service gör att kunden kan känna sig trygg när de utför transporten.

För att kunna hänga med utvecklingen i branschen jobbar de aktivt för att utveckla sina digitala system. Med en ny IT-plattform och moderna system är de rustade för att möta marknadens krav. Läs mer hos JSC Förvaltning.

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som JSC Förvaltning?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig.

Roger Bengtsson
Teknisk säljare, Nordlo i Växjö
Tel: 070 377 99 96
roger.bengtsson@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare