HemGina Tricot fördjupar samarbetet med Nordlo

Gina Tricot
fördjupar samarbetet med Nordlo

Svenska modekedjan Gina Tricot inledde sitt
it-samarbete med Nordlo redan 2016. I april 2023 valde företaget att fördjupa partnerskapet genom att lägga hela serverdriften i Nordlos svenska datahallar.

Dela i sociala medier

Ett långvarigt samarbete

Nordlo inledde uppdraget som IT-leverantör till Gina Tricot redan 2016. Då hjälpte vi Gina Tricot med en total genomlysning av hela IT-miljön, bland annat nätverk, servermiljö och backupplösningar, som vid tillfället hade allt för dålig prestanda. Klienterna var långsamma, tillgången till applikationer bristfällig och användarupplevelsen kunde absolut förbättras.

Genomlysningen resulterade i en rad rekommendationer som Nordlo också fick i uppdrag att lösa. Sedan dess har Nordlo bland annat levererat servrar, lagringsenheter, nätverk, backupprodukter och omkringliggande tjänster för att IT-miljön ska vara snabb, säker, flexibel och skalbar i hela kedjan.

“Vi har länge funderat på att flytta serverdriften och utvärderade flera olika alternativ. Valet föll på Nordlo, vi har varit mycket nöjda med samarbetet”

– Thomas Andreen, Chief Digital Officer, Gina Tricot

Outsourcad IT-drift

Tillsammans skapade Nordlo och Gina Tricot en stabil grund att stå på. Sedan dess har behovet utökats. Nordlo fick åter förtroendet att flytta hela Gina Tricots serverdrift till våra svenska datacenter. Genom att outsourca sin drift, i stället för att ha den lokalt hos sig, slipper de själva ta hand om och investera i egen hårdvara. Via Nordlo får Gina Tricot en flexibel lösning i svenska datacenter, samtidigt som de får tillgång till Nordlos expertkompetens så fokus kan ligga på den egna verksamheten.

“Vi har länge funderat på att flytta serverdriften och utvärderade flera olika alternativ. Valet föll på Nordlo, vi har varit mycket nöjda med samarbetet. Det finns ju också ytterligare fördelar i att ha en partner som sköter IT-driften, i stället för flera olika”, säger Thomas Andreen, Chief Digital Officer på Gina Tricot och fortsätter. “I vår bransch är det viktigt att ha kontroll över affären och rätt stödsystem. Vi vill ha en IT-miljö som möjliggör effektiv utveckling och drift, då är flexibilitet viktigt, vilket vi får med Nordlo”

Nordlo kommer dessutom ha en strategisk roll och i löpande samarbete med Thomas Andreen och teamet på Gina Tricot blicka framåt. Nästa steg är att hjälpa Gina Tricot i resan mot molnet. “Vi utvecklar kontinuerligt vår datainsamling, analys och rapportförmåga för att bli alltmer datadrivna i våra beslut. Det handlar om att arbeta strategiskt med IT-plattformen och få till helheten med våra befintliga, strategiska utvecklingsmiljöer i molnet. Där är Nordlo en viktig partner som är närvarande, kunnig och engagerad” avslutar Thomas Andreen.

Om Gina Tricot

Gina Tricot är en svensk modekedja grundad 1997 med cirka 145 butiker i fyra europeiska länder, samt e-handel inom Europa. Läs mer om Gina tricot.

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som Gina Tricot?

Med digitala lösningar hjälper vi din organisation komma närmare en bättre arbetsplats, rikare kundupplevelse och snabbare tillväxt. Tillsammans skapar vi en fungerande vardag och en blomstrande framtid.

Christian Fast
Försäljningschef, Nordlo i Borås
Tel: 076-643 04 88
christian.fast@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare