Kom närmare
hållbar och
ansvarsfull IT

Vi tar ansvar hela vägen

Samtidigt som vi växer och utvecklar våra kundrelationer på den nordiska marknaden växlar vi upp vårt arbete med ansvarsfull teknik för ett mer hållbart samhälle. IT-branschen står liksom resten av omvärlden inför utmaningen att uppnå de globala hållbarhetsmålen och lyckas i omställningen till en cirkulär ekonomi. 

I vår hållbarhetsredovisning beskriver vi vårt hållbarhetsarbete, hur vi hjälper våra kunder att nå sina mål och hur vi jobbar för en arbetsmiljö med nöjda och engagerade medarbetare.

Nordlo är certifierade enligt ISO 9001 (Kvalitet) ISO 14001 (Miljö) ISO 45001 (Arbetsmiljö), ISO27001 (Informationssäkerhet). 

Nordlos hållbarhetsredovisning

Tidigare hållbarhetsredovisningar

Nordlos tre hållbarhetsområden

Nordlos hållbarhetsarbete grundar sig i hur vår verksamhet ser ut och vår önskan att bidra till ett hållbart samhälle. Arbetet vilar på tre ben. Hållbart erbjudande handlar om våra skalbara tjänster som värnar om långsiktighet, kvalitet och som bidrar till kundens hållbarhetsmål. Hållbar organisation handlar om att vara en attraktiv och inkluderande arbetsgivare, en pålitlig IT-partner och arbeta mot Net zero klimatavtryck. Hållbar leveranskedja innebär mål kopplade till leverantörer och samarbetspartners.

Utifrån våra tre hållbarhetsområden har vi formulerat konkreta målsättningar på både kort och lång sikt.

Läs mer om Nordlos tre hållbarhetsområden

Hållbara tjänster

Nordlo strävar efter att vara en ansvarsfull aktör som gör hållbara val både i den egna verksamheten och i samarbetet med kunder och leverantörer. Därför är det en självklarhet att leverera IT-tjänster som är anpassade till ditt företags verksamhetsbehov samtidigt som de bidrar till ert hållbarhetsarbete.

Här berättar vi mer om våra hållbara tjänster

Livscykelhantering 

Inom de tjänsteområden med hög andel hårdvara tycker vi det är viktigt att jobba med livscykelhantering och ökad cirkularitet. Målet är att resurser stannar i den ekonomiska cykeln längre bland annat genom återanvändning. Livslängden på produkten är en viktig hållbarhetsfaktor och återbruk kan ske inom er egen verksamhet eller hos en annan kund. Vi arbetar också med återvinning, ser till att transporterna är hållbara och att informationssäkerheten vid återbruk upprätthålls.

Visselblåsning

Det är viktigt för oss på Nordlo att vi agerar och gör affärer på ett etiskt och rättvist sätt. Visselblåsartjänsten ger en möjlighet att lämna information eller en misstanke om ett allvarligt missförhållande eller något som inte är i linje med våra värderingar och etiska principer, och som allvarligt kan påverka vår organisation eller en människas liv eller hälsa.

Visselblåsning kan göras anonymt genom vår rapporteringskanal, som hanteras av vår oberoende partner Interaktiv Säkerhet.

Nordlos visselblåsarkanal

“Hållbarhet för
Nordlo handlar om
att hjälpa kunderna
att göra hållbara val
i stort som smått”

Nordlo stöttar - för en ljusare framtid

Vi tror på att vägen mot en hållbar vardag är mångt mycket mer än säker och energieffektiv IT-drift. Därför arbetar vi med icke vinstdrivande projekt och aktiviteter för att stötta organisationer som vi tror hjälper vårt samhället till att bli en bättre plats. En del välgörenhetsprojekt är långsiktiga medan andra görs som punktinsatser. Här är några av de många organisationer som Nordlo stöttar. 

Läs mer om hållbar IT

Vad är ett datacenter?

Video
Lyssna när Johannes Jaxow från Nordlo berättar om vad ett datacenter egentligen är och varför det är viktigt att datacentrer är hållbara.

Hållbar digitalisering med Nordlo

Video
Med sömlösa lösningar och ansvarsfull teknik hjälper att göra hållbara val. Kom närmare en mer hållbar framtid - tillsammans med Nordlo.

Kom närmare den hållbara digitaliseringen

Rapport
Vår digitala basinfrastruktur spelar en fundamental roll i såväl vår egen verksamhet, vårt samhälle som i en alltmer digital ekonomi. Nu måste vi fortsätta att göra det hållbart.

5 grundpelare för en hållbar organisation

Blogg
I vårt inlägg om hållbara organisationer pratar vi om allt från personal, design och processer till kunder och tillväxt. Vad är egentligen viktigast för att möjliggöra hållbar tillväxt och hur kan du ...

Vill du veta mer om hur Nordlo arbetar med hållbarhet? 

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera hur Nordlo kan hjälpa din verksamhet med en mer hållbarar IT? Eller kanske har frågor om våra interna satsningar?

Hör av dig till oss via kontaktformuläret så återkommer vi till dig.

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare