HemVad är skillnaden mellan Office 365 och Microsoft 365?

Dela i sociala medier

Vad är skillnaden mellan Office 365 och Microsoft 365?

Att välja rätt digitala system och produktivitetsapplikationer är avgörande för att ditt företag ska kunna jobba effektivt mot era mål. Office 365 lanserades redan 2011 och var länge en av dem mest använda lösningarna för både företag och privatpersoner, sex år senare lanserades Microsoft 365 för företag. Mycket har hänt sedan dess. Nya system, applikationer, utbud och paketlösningar har tillkommit. Därför reder vi ut skillnaden mellan Office 365 och Microsoft 365 för företag.

Vad är Office 365?

Office 365 är en svit av produktivitets- och kommunikationsapplikationer. Det är Word, Excel, Power Point, Outlook, SharePoint, Viva Engage, Teams och andra sociala nätverk och intranät som möjliggör samarbete. Men även funktioner som stöttar och automatiserar affärsprocesser som till exempel Power Apps och Power Automate. Office 365 är en av de mest använda molnlösningar för verksamheter idag och erbjuder tjänster som förenklar arbetsdagen och möjliggör bättre internt samarbete. 

Läs även: Hur du ökar säkerheten på ditt företag med Office 365

Vad är Microsoft 365?

Microsoft 365 kan beskrivas som ett produktivitetsmoln tillgängligt för privatpersoner, skola, idéella föreningar och företag. Business-segmentet riktar sig till företag med färre än 300 användare. Därefter ingår man i Enterprise-segmentet. Beroende på storleken på just ditt företag och vilken prenumeration ni väljer ingår samma produktivitetsapplikationer som i Office 365, molnlagring av olika storlekar samt mer avancerade säkerhetstjänster i form av identitets- och åtkomsthantering, säkerhetsskydd och informationsskydd.

Läs mer om vad som ingår i de olika paketen hos Microsoft

Vad är skillnaden mellan Office 365 och Microsoft 365?

Både Office 365 och Microsoft 365 erbjuder applikation för produktivitet, samarbete, skydd och säkerhet, men vad är skillnaden mellan prenumerationspaketen? Microsoft 365 är, något förenklat, en kombination av Office 365 och flertalet säkerhetslösningar för identitets- och klienthantering. Det betyder att du med Microsoft 365 får fler applikationer, tjänster och licenser än vad du får med Office 365.

Läs även: Fyra enkla tips för att öka er IT-säkerhet

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med Moln & Infrastruktur här