HemKundnytta i fokus när FirstOffice nysatsar på moderna arbetsplatser

Kundnytta i fokus när FirstOffice nysatsar på moderna arbetsplatser

Dela i sociala medier

Utmaning

När Corem, (dåvarande Klövern) gjorde en nysatsning på sitt koncept för kontorshotell, FirstOffice, var funktionen i vardagen av största vikt. Ett omarbetat och förbättrat koncept för moderna arbetsplatser lanserades.

"Idag ställs det högre krav på funktionen i vår bransch, att IT fungerar är en hygienfaktor. Vi ser till att våra kunder ska få en bra kundupplevelse från att de ska koppla upp sin dator till att de ska presentera något för sina gäster i mötesrummet", säger Erik Polding som är ansvarig affärsutvecklare för FirstOffice.

Med sina 65 anläggningar är FirstOffice störst i Sverige inom kontorshotell. Organisationen har varit decentraliserad och det har funnits utrymme för att göra egna tolkningar av vad ett kontorshotell innebär. Eriks roll har varit att konceptualisera varumärket samt att utveckla en effektiv verksamhet där funktionen av IT är grundläggande för att kundupplevelsen ska vara optimal.

"Nu gör vi en gemensam satsning inom FirstOffice för att samla det som vi gör bra och kan bygga vidare på. I satsningen ligger många utmaningar, som att skapa en flexibel och funktionell IT-miljö som är anpassad till de företag som är hyresgäster. De är i många fall små företag med stora tekniska behov och krav, och för dem är det viktigt att IT fungerar både i vardagen och i framtiden."

De olika anläggningarna runt om i Sverige har alla olika standard och IT-utrustning, vilket har varit en stor utmaning för Klövern. Varje enhet har jobbat på sitt sätt under tio år.

”Det handlar om kundnöjdhet – det optimala kvittot vi kan få är att våra kunder är nöjda. Det är en hygienfaktor att allt fungerar i vardagen för dem”

Lösning

Med Nordlos hjälp har Corem hittat vad som fortsatt kan användas, vad som behövs bytas ut, samt steg för steg gjort förändringar inom nätverk, brandväggar, drift, mötesrum och kommunikation. Hela tiden har fokus varit att skapa en nivå som är så hög att de kan leverera en attraktiv upplevelse för sina kunder, hyresgästen. Eftersom hyresgästerna kan vara allt från små enmansfirmor till större företag med stora tekniska krav, så dimensionerades hela IT-miljön med detta i åtanke.

Projektet tillsammans med Nordlo inleddes därför med en diskussion kring vad som behöver göras i den tekniska miljön för att kunna uppnå den nivå som FirstOffice vill leverera till sina kunder innan utrullningsfasen av teknik påbörjades.

I leveransen ingår även trådlöst nätverk och samtliga IT-tjänster som exempelvis att lokala larm- och låssystem fungerar. Nordlo har även möjliggjort en användarvänlighet för hyresgäster att nyttja nätverk, kunna göra utskrifter utan att behöva göra egna installationer, samt tillgodosett mötesrumsteknik som fungerar bra.

"Vi har satt ganska höga krav på Nordo i och med dessa komplexa lösningar som vi behöver hjälp med. Jag upplever att Nordlo har haft en lösningsorienterad attityd, ni inser att det är en tuff utmaning, men ser till att lösa det. Ni är vår IT-avdelning och verkligen hjälpt oss i transformationen som vi befinner oss i", säger Erik.

Kundnytta

För FirstOffice står kundnyttan i fokus. Som hyresgäst i ett kontorshotell förväntar man sig att allt ska fungera utan frustration på grund av bristande teknisk funktionalitet.

Resultatet av ett bra samarbete med Nordlos team är att Corem och FirstOffice kan leverera den kundupplevelse som de står för.

"Det handlar om kundnöjdhet. Det optimala kvittot vi kan få är att våra kunder är nöjda. Det är en hygienfaktor att allt fungerar i vardagen för dem", avslutar Erik.

Om FirstOffice:
FirstOffice erbjuder effektiva flexibla kontorshotell med arbets- och mötesplatser i en trevlig och inspirerande miljö. FirstOffice är en del av det börsnoterade fastighetsbolaget Corem, ett av Nordens ledande kommersiella fastighetsbolag med fokus på storstadsområden och tillväxtorter. Mer om FirstOffice

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som Corem och FirstOffice?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig

Sten Eriksson
Affärsansvarig Nordlo i Nyköping
Tel. 0155-29 37 00
sten.eriksson@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare