HemGekås i Ullared väljer Nordlo som IT-partner och rådgivare

Gekås i Ullared
väljer Nordlo
som IT-partner
och rådgivare

Dela i sociala medier

Utmaning

Gekås i Ullared är ett starkt växande besöksmål, där man sedan starten på 60-talet har utvecklats till en fullskalig turistdestination med butiker, restauranger och en egen semesterby. Behovet av drift med ständig tillgänglighet hade med tiden blivit alltmer kritiskt, samtidigt som den gamla serverparken i företagets egna datacenter behövde förnyas.

“Vi är väldigt imponerande att produkten levererar som den gör. Detta är ett rejält lyft för oss prestandamässigt, hela miljön går snabbare”

Lösning

När det var dags att förnya servrar och SAN i det egna datacentret tog man kontakt med flera olika leverantörer, varav Nordlo Borås var en av dem, för att jämföra olika lösningar och hitta det som passar verksamheten bäst. IT-miljön var i sig komplex och det krävdes rätt expertis för att kunna ta fram den bästa lösningen, och det fanns även behov av att bygga in mer säkerhet i datacentret för att jobba bort Single Point of Failure, det vill säga att en del av systemet skulle kunna orsaka att hela driften går ner. — Gekås är Sveriges största turistmål. När varuhuset blir fullt måste all teknik fungera från kassalinje ända ut i lagringen, vi pratar om en downtime på max en minut. Därför är kraven på driftsäkerhet väldigt höga, säger Johan Armfelt, IT-chef på Gekås.

Nordlo i Borås lösning visade sig vara den bästa efter en lång tids jämförelse mellan olika alternativ och leverantörer.

— Vi tittade på många lösningar och för två år sedan trodde vi att vi hade hittat rätt, säger Magnus Eliasson som arbetar på Gekås IT-avdelning. Men det var inte fallet, och under de senaste sex månaderna har vi utvärderat och jämfört olika lösningar. Det var då vi kom fram till att Nordlos lösning var den bästa för vår verksamhet. Nordlo levererade en lagringslösning samt flera servrar för att möta de krav som vi har i vårt datacenter i konkurrens med andra leverantörer.

— Det är oerhört roligt att vi blev konkurrensutsatta men att Gekås ändå valde oss efter denna långa jämförelseprocess, säger Christian Fast på Nordlo. Det visar på den kompetens vi kan erbjuda våra kunder.

Samarbetet och den nära kontakten med leverantören är viktig för Gekås IT-avdelning. — Vi har ett mycket bra samarbete med Nordlo Borås, och framförallt med rätt personer. Vi vill ha så få samarbetspartners som möjligt för att kunna upprätthålla en bra, nära relation. Vi kan lita på Nordlo som leverantör, backup, specialistkompetens och bollplank, fortsätter Johan.

— Nordlo fungerar dels som backup och support om något skulle hända vår IT-avdelning. De känner till miljön och kan bidra med den expertis som vi behöver komplettera vår egna IT-avdelning med. Martin Westberg hos Nordlo är en skicklig teknisk specialist som kompletterar oss. Vi har ett avtal där Nordlo kommer hit regelbundet för att hålla sig uppdaterad i vår miljö och samtidigt ge oss nya insikter och diskutera framtida förändringar. Eftersom Martin även konsultar åt andra kunder känner han till andra typer av lösningar och problem som kan uppstå. Tillsammans kan vi arbeta proaktivt med IT.

Kundnytta

Resultatet av uppgraderingen i datacentret blev lyckat.

— Vi är väldigt imponerade över att produkten levererar som den gör. Detta är ett rejält lyft för oss prestandamässigt, hela miljön går snabbare. Maskiner går snabbare att drifta och den dagliga administrationen för vår IT-avdelning kommer att vara snabbare och mycket enklare samtidigt som driftsäkerheten är högre.
Servermiljön är nu driftsatt i testläge, och snart ska en migrering påbörjas där data flyttas över steg för steg.

— Detta var den lösning där vi fick mest teknik för pengarna helt enkelt, säger Johan.
För andra som står inför samma situation rekommenderar Johan dem att ta sig tid att titta på möjliga lösningar. För Gekås tog det mellan sex månader och två år. Det är viktigt att hitta rätt, och i teknikskiftet som sker nu är det viktigt att vara noggrann med vad man väljer. Han tar också upp deras senaste satsning, en form av fysisk E-handel där man måste befinna sig i Gekås nätverk för att kunna beställa utemöbler.

— Därför har vi behov av IT-lösningar med infrastruktur som ser till att allt fungerar. Till vår hjälp har vi haft Nordlo Borås de senaste tio åren och det känner vi oss mycket trygga med, avslutar Johan Armfelt, IT-chef på Gekås.

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som Gekås i Ullared?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig

Jonas Forss
Försäljningsdirektör, Nordlo National
jonas.forss@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare