Hem5 anledningar till varför mobila lösningar skapar mer effektiva medarbetare

Dela i sociala medier

5 anledningar till varför mobila lösningar skapar mer effektiva medarbetare

Allt fler företag har gått över till mobila lösningar för sina system och processer. Arbetsmarknaden består allt mer av de som är födda mellan 1985 och 2000, och det innebär att det ställs nya krav på företag att tillhandahålla lösningar som gör dessa medarbetare så produktiva som möjligt. Vi har samlat fem anledningar till varför mobila lösningar skapar mer effektiva medarbetare så att ni sedan själva kan avgöra om det är något för er.

Alltid tillgänglig

Traditionellt sett har det varit svårt att genomföra många av de arbetsuppgifter man som anställd har när man inte befinner sig på kontoret. I många branscher spenderar vi allt mer arbetstid utanför kontoret, exempelvis under resor, på tåget till och från jobbet eller i hemmet. Tack vare mobila lösningar kan vi nu få tillgång till exakt samma filer och dokument oavsett var vi befinner oss, och med molnbaserade arbetsplattformar kan vi nu få tillgång till alla företagets resurser direkt i datorn eller mobilen.

Mycket har sagts om den samhälleliga påverkan som det innebär att alltid vara tillgänglig. Det finns en baksida av myntet som har med balansen mellan arbete och fritid att göra. Lös det problemet och märk sedan hur era medarbetare blir betydligt mer produktiva samtidigt som deras arbetslust inte påverkas negativt.

En mer flexibel verksamhet

Att erbjuda era medarbetare mer flexibilitet är en annan fördel med att börja använda mobila lösningar. När era anställda kan bocka av en eller två punkter på deras att göra-lista på tågresan kan de slippa att jobba över en halvtimme eller mer. På så sätt skapar ni mer nöjda medarbetare och som får mer gjort under dagen.

Allt eftersom ni implementerar fler och fler mobila lösningar kan det börja bli dags att se över er policy angående arbetstid på kontoret. Här är ett par frågor ni kan behöva fundera kring:

– Vilka flexibla arbetssätt passar er verksamhet?

– Finns det arbetsuppgifter som måste göras på kontoret? 

– Finns det tider då samtliga bör vara på kontoret?

– Finns det lösningar som ni kan använda för att komma runt vissa uppgifter som annars måste göras på plats (exempelvis möten)?

Reducerad pendlingstid

De som måste pendla långa sträckor varje dag blir snabbt trötta på det. Möjligheten att använda mobila lösningar för att jobba innebär att dessa anställda kan börja jobba direkt när de sätter sig på tåget och kan använda pendlingstiden till något produktivt. 

Dessutom innebär mobila lösningar att era medarbetare kan börja arbeta allt mer hemifrån. Om ni har ett par dagar i veckan då inte alla behöver vara på plats kan det vara ett ypperligt tillfälle att låta era anställda jobba hemifrån. Det finns ett antal fördelar med att låta era anställa distansarbeta från hemmet. Här är ett par av dem:

Bättre medarbetarnöjdhet
Era medarbetare blir mer nöjda och stannar längre hos er.

Tillgång till mer talang på arbetsmarknaden
När ni använder mobila lösningar kan ni börja anlita folk från andra sidan jorden om det är där det finns mest talanger för er bransch.

Produktivitet
I regel är det färre avbrott i hemmet än på kontoret.

Bättre medarbetarhälsa
Era medarbetare mår bättre av att befinna sig i hemmet en eller två dagar i veckan, och när era medarbetare mår bättre leder det till bättre resultat på jobbet!

Bättre internkommunikation

Dagens digitala kommunikation har sedan en längre tid brutit ner många barriärer, inte minst när det gäller global kommunikation. Företag som kan kommunicera information om sin verksamhet på ett snabbt och lättillgängligt sätt kan använda det som en konkurrensfördel. Oavsett om era anställda är på kontoret, på tåget eller om de jobbar hemifrån, är det viktigt att de har tillgång till allt som är väsentligt för ert företag, och ifall det händer något är det viktigt att alla får information om det. 

De som kallas millennie-generationen, det vill säga de som är födda mellan 1985 och 2000, tar upp en allt större del av den totala arbetskraften. Det är en generation som är van vid att kommunicera via sina mobiler och de är vana vid att kommunikation ska vara enkel, transparent och lättillgänglig. Det är viktigt att er interna kommunikation fungerar på ett sätt som tilltalar alla era anställda, inte bara de som varit där längst. 

En säkrare verksamhet

Traditionellt sett har mobila lösningar setts som mindre säkra än stationära lösningar. Anledningen till oron har inte varit ogrundad, mobila lösningar var nämligen inte lika säkra då som nu. Tidigare var det ett stort säkerhetsproblem när någon blev av med sin mobil eller dator, då all data som låg sparad på enheten plötsligt hamnade i händerna på en obehörig. I dag har vi inte i närheten av lika mycket information sparad på våra mobila enheter, helt enkelt eftersom nästan alla företag som bryr sig om sin säkerhet använder någon slags molnbaserad lösning för sin mobila verksamhet.

För att uppnå total säkerhet är det viktigt att ni säkrar fyra viktiga aspekter: ert nätverk, era enheter, era appar och er data. Hör av dig till oss på Nordlo så ser vi till så att er digitala satsning blir så säker som möjligt! Läs även vår guide om hur en säker IT-miljö byggs upp.

Ladda ner guide - Vägen mot en säkrare IT-miljö