HemNordlo ny strategisk IT-partner till Veidekke Entreprenad

Dela i sociala medier

Nordlo ny strategisk IT-partner till Veidekke Entreprenad

Efter en upphandling är Nordlo ny strategisk helhetsleverantör av tjänster inom IT-support och kundstöd till Veidekke Entreprenad, en av Skandinaviens största entreprenörer inom bygg- och anläggningsuppdrag. Samarbetet inleddes med ett införandeprojekt som slutfördes i maj.

– Veidekke Entreprenad ville ha en strategisk partner som kunde ta ett helhetsansvar för deras supporttjänster och beställningshantering, En viktig del för dem är också att vidareutveckla supporten och det har vi visat att vi kan med vår lokala närvaro kombinerat med en stark leveranskapacitet, säger Björn Andersson, vd på Nordlo Växjö/Ljungby.

Veidekke Entreprenad består i Sverige av cirka 2000 medarbetare på flera olika kontor, avdelningar och dotterbolag. Med ett utgående avtal kring supporttjänster utvärderade företaget både det befintliga partnerskapet och sina behov, och gick sedan ut i en upphandling. Nordlo ansvarar nu för IT-support till Veidekkes samtliga användare.

– Vi äger varje enskilt supportärende från start till mål, så att användarna får en singel point of contact, oavsett om det handlar om drift, klienter eller annat. Veidekke har både egen IT och flera andra leverantörer. Det är ett upplägg som vi är väldigt vana vid, att leverera högkvalitativ service till kunder med flera olika leverantörer och lösningar, säger Björn Andersson.

För Veidekke Entreprenad handlade upphandlingen om att hitta en partner med strategisk anpassningsförmåga och hög leveranskapacitet som både kan ta ansvar för hela supportprocessen och vidareutveckla företagets supporttjänster.

– Sedan vi inledde samarbetet har Nordlo visat sig vara en lyhörd partner som är proaktiv, levererar hög kvalitet och har kundnöjdheten i fokus. Det finns leverantörer som låser in kunden i olika kontrakt och avtal, där är Nordlo i stället en modern IT-partner som förlitar sig på att hög kvalitet på leveranserna gör att kunden stannar kvar. Vi har också en dialog om att utöka samarbetet till hårdvara och kringutrustning, säger Nicole Welker, IT-chef på Veidekke Entreprenad.

– Vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete med Veidekke Entreprenad, säger Björn Andersson, vd på Nordlo Växjö/Ljungby.

För mer information:
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, +46 70 333 15 59, fredrik.almen@nordlo.com 
Björn Andersson, vd Nordlo Växjö/Ljungby, +46 470 77 99 97, bjorn.andersson@nordlo.com

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare