HemOrio – trogen kund redo för framtiden

Orio - Trogen
kund
redo för
framtiden

Dela i sociala medier

Från Saab till Orio

I ett nära samarbete har Nordlo väglett Saab Automobile sedan 2001, som helhetsleverantör för Saabs IT-plattform. När beslutet kom att Saab Parts (numera Orio) skulle avyttras behövde dotterbolaget en engagerad och kompetent IT-partner som snabbt kunde sätta sig in i deras specifika problem. Valet föll på Nordlo och vi har sedan dess varit huvudleverantör av IT för det globala reservdels- och logistikföretaget.

”Tillsammans har vi gjort resan att bryta loss Orio från Saab Automobile och byggt upp en helt ny infrastruktur”

Ett nära samarbete

Under den turbulenta period då Nevs steg in som ägare av Saab, arbetade Nordlo dag och natt för att lösa komplexa och krävande problem utan påverkan på kundens verksamhet.

– Vi har sedan 2012, tillsammans med Nordlo, arbetat oss igenom intensiva perioder med stora förändringar och utmaningar inom hela vår IT-verksamhet, berättade Leif Karlsson under samarbetet 2016.

Samarbetet med Orio har innefattat flertalet projekt, tillsammans med en löpande helhetsleverans av IT-infrastruktur och applikation.

– Vi är mycket stolta över att få vara en del av den verksamhetsförflyttning som Orio genomfört till digitala plattformar, säger Mats Franzén, VD för Nordlo Improve. Tillsammans har vi gjort resan att bryta loss Orio från Saab Automobile och byggt upp en helt ny infrastruktur som är anpassad efter deras behov.

Kundnytta

I samarbetet har Nordlo dessutom utvecklat ett branschprisat returhanteringssystem inom digital e-handel, och lyft Orio från statiska filareor och mejlutskick, till O365 och ett modernt intranät där Nordlo guidat varje steg på resan.

– Vårt arbete tillsammans har resulterat i stora kostnadsbesparingar och en ökad effektivisering för hela vår verksamhet, avslutar Leif Karlsson.

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som Orio?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig.

Ola Hammarstedt
Affärsansvarig /Key Account Manager and sales, Nordlo Improve
Tel. 0736-84 04 09
ola.hammarstedt@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare