HemExperterMattias Jadesköld

Vad är skillnaden mellan Office 365 och Microsoft 365?

Office 365 lanserades 2010 och har sen dess blivit en tjänst som förekommer på många arbetsplatser, men med Microsoft 365 på marknaden är det lätt att blanda ihop de olika tjänsterna på grund av de snarlika namnen och utbuden. Vi har därför valt att reda ut de största skillnaderna för att du lätt...

Läs mer

AI-chatten alla pratar med – experten förklarar

Chat GPT har tagit världen med storm sedan lanseringen i höstas. Lyssna på inslaget där Expressen intervjuat Nordlos IT-säkerhetsexpert Mattias Jadesköld om såväl säkerhetsriskerna som möjligheterna med Open AI. Se inslaget här

Läs mer

Vad är skillnaden mellan strategisk säkerhet och säkerhet i vardagen?

Intervju med Mattias Jadesköld om skillnaden mellan verksamheters strategiska säkerhet och säkerheten i vardagen. Skillnaden mellan det strategiska arbetet och säkerheten i vardagen är att de är helt olika saker. Man ska givetvis börja med det strategiska säkerhetsarbetet innan man påbörjar arbe...

Läs mer

Vad är digital affärsrisk?

Intervju med Mattias Jadesköld som förklarar begreppet Digital affärsrisk Enkelt förklarat syftar digital affärsrisk till de risker som en verksamhet utsätter sig för genom digital teknik, digitala processer eller arbetsmetoder. Verksamheter kan enkelt komma igång med arbetet kring digital affär...

Läs mer

Så kan verksamheter arbeta strategiskt med IT-säkerhet

Alla verksamheter behöver ett väl fungerande skydd för sin IT-miljö. Inte minst när omvärlden den senaste tiden präglats av ökade säkerhetshot. För att skapa en fungerande säkerhetsarkitektur är det viktigt att börja med grundskyddet och tänka på helheten.

Läs mer

#169 – Passwordless with Yubikey

(This episode is wholly in English, except for the short intro message) Let the passwords go away! We’ve been thinking about it and then talking about it for so long that it isn’t clear when we even started. But, they’re still there and now we also have to contend with multi-factor authenticat...

Läs mer
Mattias Jadesköld
IT-arkitekt, Stockholm Kista

”När jag pratar med våra kunder är aldrig tekniken i sig prioriterad, utan det viktigaste är att vi ser helheten och tar fram den lösning som passar kundens verksamhet bäst”

Bakgrund

På mitt allra första utvecklingssamtal, när jag som 20-åring arbetade som Onsite-tekniker, sa min chef till mig, ”Du som ung ser din arbetsplats som en hage där alla grindar är öppna. När du blir äldre kan det hända att grindarna stängs och du blir mer inrutad och fyrkantig i ditt tankesätt”.

De orden har alltid funnits med mig i arbetet, vikten av att alltid vara nyfiken och våga prova nya saker. Sedan dess har jag arbetat på flera olika arbetsplatser i olika roller såsom teknisk specialist, Technical Account Manager, IT-beställare, projektledare och IT-arkitekt.

Expertområden

Några av områdena jag är särskilt bra på är; IT-säkerhet, IT-arkitektur och Molntjänster. Det applicerar jag i arbetet genom bl.a.; ta fram goda tekniska lösningar som möter våra kunders krav på ekonomi och säkerhet, driva forum inom IT-säkerhet samt ta fram tekniska lösningar samt ta fram strategier kring det Publika molnet där jag förvaltar en teknisk plattform och utformat nya lösningar.

Med podcasten "IT-säkerhetspodden", som jag har tillsammans med Erik Zalitis, håller jag mig alltid uppdaterat kring det allra senaste inom IT-säkerhet.

Uppdrag

Idag arbetar jag som IT-arkitekt med fokus på att ta fram helhetslösningar för Nordlos kunder där jag säkerställer att utformningen av teknisk arkitektur ska vara begriplig och lätt för kunden att förstå.

Jag har även personalansvar som omfattas av flertalet tekniska specialister och driver forum inom olika områden såsom; IT-säkerhet, Microsoft 365 och digitalisering tillsammans med våra kunder.

Välj en annan expert

Jesper Neumann
Cloud Solution Architect, Borås
Läs mer
Karl Nilja
Försäljningschef, Nordlo City
Läs mer
Porträtt Weronica Sjögren
Weronica Sjögren
Produktivitetskonsult, Växjö
Läs mer

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare