HjemExperterMattias Jadesköld

Arbeta säkert på jobbet

Läs mer

Vilka är de största hoten?

Läs mer

Såhär skyddar du företaget mot en brute force-attack

En brute force-attack är ett sätt att komma åt inloggningsuppgifter genom att systematiskt prova alla möjliga kombinationer av tecken. Attacken utförs av skript eller bots som riktar sig på en utvald inloggningssida. Därför är brute force en vanlig metod för dataintrång och är något som såväl för...

Läs mer

Så använder man ett penetrationstest för att identifiera säkerhetsbrister

Ett effektivt sätt att identifiera säkerhetsbrister i ett system eller en miljö är att utsätta dem för ett så kallat penetrationstest. Ett penetrationstest är en praktisk analys av ett objekt där en specialist granskar och genomför en risk- och sårbarhetsanalys samt påvisar den skada ett angrepp...

Läs mer

Det bästa från IT-säkerhetspodden 2020

Vi har sammanställt en lista med de fem mest lyssnade avsnitten från IT-säkerhetspodden under 2020. Ett perfekt sätt att njuta av julledigheten med härliga samtal i öronen. Oavsett om är ute på en promenad, sitter i bilen eller slappar framför brasan. 1. Hur blir man hackad med David Jacoby I d...

Läs mer

97 – Hacktivismens historia

Pengar är inte allt! Även om en hel del hackare har detta som sin största motivation, finns det många som vill ställa det som gjorts fel till rätta, stoppa orättvisor eller avslöja korruption som sitt kall. Man skulle kunna tala i timmar och dagar om alla som hackar för vad de anser var en bättre...

Läs mer
Man med mikrofon
Mattias Jadesköld
IT-arkitekt, Stockholm Kista

”När jag pratar med våra kunder är aldrig tekniken i sig prioriterad, utan det viktigaste är att vi ser helheten och tar fram den lösning som passar kundens verksamhet bäst”

Bakgrund

På mitt allra första utvecklingssamtal, när jag som 20-åring arbetade som Onsite-tekniker, sa min chef till mig, ”Du som ung ser din arbetsplats som en hage där alla grindar är öppna. När du blir äldre kan det hända att grindarna stängs och du blir mer inrutad och fyrkantig i ditt tankesätt”.

De orden har alltid funnits med mig i arbetet, vikten av att alltid vara nyfiken och våga prova nya saker. Sedan dess har jag arbetat på flera olika arbetsplatser i olika roller såsom teknisk specialist, Technical Account Manager, IT-beställare, projektledare och IT-arkitekt.

Expertområden

Några av områdena jag är särskilt bra på är; IT-säkerhet, IT-arkitektur och Molntjänster. Det applicerar jag i arbetet genom bl.a.; ta fram goda tekniska lösningar som möter våra kunders krav på ekonomi och säkerhet, driva forum inom IT-säkerhet samt ta fram tekniska lösningar samt ta fram strategier kring det Publika molnet där jag förvaltar en teknisk plattform och utformat nya lösningar.

Med podcasten "IT-säkerhetspodden", som jag har tillsammans med Erik Zalitis, håller jag mig alltid uppdaterat kring det allra senaste inom IT-säkerhet.

Uppdrag

Idag arbetar jag som IT-arkitekt med fokus på att ta fram helhetslösningar för Nordlos kunder där jag säkerställer att utformningen av teknisk arkitektur ska vara begriplig och lätt för kunden att förstå.

Jag har även personalansvar som omfattas av flertalet tekniska specialister och driver forum inom olika områden såsom; IT-säkerhet, Microsoft 365 och digitalisering tillsammans med våra kunder.

Välj en annan expert

Jesper Neumann
Cloud Solution Architect, Borås
Läs mer
Karl Nilja
Operativ chef, Göteborg City
Läs mer
Porträtt Weronica Sjögren
Weronica Sjögren
Produktivitetskonsult, Växjö
Läs mer

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!