HomeWeronica Sjögren

Weronica Sjögren

Produktivitetskonsult, Nordlo Växjö

"Vi har högt i tak och drivs av att hjälpa våra kunder. Vi har också väldigt kul och bryr oss om varandra. Här i Växjö har vi en chef som är duktig på att hitta på saker vi gör tillsammans, senaste exemplet är några kollegor som var uppe på Kebnekaise".

Dela i sociala medier

Weronica Sjögren

Berätta om din roll på Nordlo:
När jag började på Nordlo startade jag med sälj och gick sedan över till en del projektledning, men för två år sedan tog jag chansen att börja som produktivitetskonsult - en ny roll som vi drog igång gemensamt bland kontoren. Jag har varit med och format en del av de upplägg vi jobbar med, vilket gjort det extra roligt. Med min roll trivs jag med att man både kommer i kontakt med användarna samt verksamheten de arbetar i, genom att förstå bägge delar kan jag prestera mitt bästa.

Jag arbetar mycket med Office 365 då det finns mycket konkret där att låta kunderna komma igång med, och många har ännu inte upptäckt de möjligheter som finns utöver Office-paketet. Vi vill visa att det inte behöver vara speciellt krångligt att göra stor skillnad.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Mycket av det jag gör bygger på att användarna själva upptäcker vilka möjligheter som passar deras arbete och arbetssätt. För att hitta det går vi först tillsammans igenom hur de arbetar idag och ser över om det finns något de upplever som onödigt krångligt eller tidskrävande. Utifrån det sätter jag sedan ihop ett upplägg för hur vi på Nordlo kan hjälpa till att öka produktiviteten.

Jag är mycket ute hos kund där jag vanligtvis sitter med mindre grupper som prövar olika scenarier under min handledning. I samband med detta kommer det ofta upp frågor och diskussioner som vi svarar på. På så sätt ser vi till att det går att ta till sig den nya informationen och att de direkt kan börja implementera vad de lärt sig i sitt dagliga arbete.

Hur är Nordlo som arbetsplats?
Vi har högt i tak och drivs av att hjälpa våra kunder. Vi har också väldigt kul och bryr oss om varandra. Här i Växjö har vi en chef som är duktig på att hitta på saker vi gör tillsammans, senaste exemplet är några kollegor som var uppe på Kebnekaise. Det är inte alltid lika avancerade aktiviteter – vi har också vandrat på Österlen, cyklat på Gotland och seglat i Göteborgs skärgård. Det ger oss viktiga minnen och erfarenheter som vi delar och har med oss när vi jobbar tillsammans på hemmaplan.

Nordlo är stort och litet på samma gång – vi jobbar som ett lokalt IT-företag men har möjlighet att ta hjälp av våra kollegor på andra kontor, både när det gäller erfarenheter och rent praktiskt om en kund skulle befinna sig på annan ort. Detta gör Nordlo till en spännande och utvecklande arbetsplats.

Vad är mest utvecklande på Nordlo?
Jag vill att kunden jag jobbar med ska känna att jag är där för att hjälpa just dem. När jag får höra att vi hjälpt till att öka produktiviteten, förbättrat kommunikationen eller skapat bättre ordning i verksamheten blir jag glad och får en extra energi-kick.

Vilka råd kan du ge till någon som vill jobba på Nordlo?
Hör av dig till ditt närmaste lokalkontor! Vi behöver alltid duktiga medarbetare och du kan hitta oss över hela Sverige.

Roy Aase

Support Consultant, Supportkonsult, Nordlo Haugesund

Vill du också jobba med oss?

Vi på Nordlo letar alltid efter människor som har kompetens inom IT-branschen och som har ett brinnande engagemang för hållbar förändring, där vår innovation formar framtiden inom IT och digitalisering. Även om du inte hittar en specifik roll för tillfället är vi alltid intresserade av att höra ifrån dig som vill jobba med oss. Skicka gärna din spontanansökan via nedan knapp. 

Gör spontanansökan här