HemJenny Brännlund

“Det var en fantastisk känsla att få ett jobb innan examen”

Jenny Brännlund
Development Lead & Quality Manager, Nordlo i Lycksele

Dela i sociala medier

Jenny Brännlund

Hej Jenny, berätta lite om din roll och resa med Nordlo.

Det började med att jag pluggade till systemvetare på distans via Luleå Tekniska Universitet. Jag kontaktade Nordlo för att göra mitt examensarbete och i samma veva sökte jag även ett jobb inom organisationen. Det ledde till att jag fick göra mitt examensarbete om Nordlos ISO-certifiering 27001 och att jag fick anställning på deltid som BI-konsult. Det var en fantastisk känsla att få ett jobb innan examen.

Hur är det att jobba som Development Lead & Quality Manager?

Som utvecklingsledare har jag ett teamledaransvar för våra utvecklare. Det innebär att jag har väldigt mycket kunddialoger, lyssnar in behov och föreslår lösningar som kan koppla ihop utvecklarens kompetens med kundens behov. Det är jättekul då det blir en hel del projektledning i de förändringsprojekt som jag får vara med och införa. Det var precis det här som jag ville jobba med när jag sökte mig till branschen. Jag får vara med och påverka och driva kundens förändringsresa vidare. Det allra roligaste är det förtroende som vi får från kunderna.

Vad har du gjort tidigare?

Innan jag började på Nordlo jobbade jag inom service. Jag har alltid varit driven av att utvecklas och är både intresserad av team-dynamik och personlig samt teknisk utveckling. Jag ville ta nästa steg och kände att IT-branschen är den bransch med störst potential och utvecklingsmöjligheter.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig arbetsdag har jag mycket kunddialog och pratar med mitt team och våra utvecklare och ser till att de har verktygen som krävs för att kunna utföra sina uppdrag. Jag är mån om att alla ska tycka att det är kul att jobba. Bredden vi får som team är otrolig. Det är en stor styrka att vara ett team som kan stötta varandra både med kompetens och i projekt, men även socialt och moraliskt.

Hur är Nordlo som arbetsplats?

Jag tycker att Nordlo är en jättebra arbetsplats och jag trivs väldigt bra. Vill man ha ansvar så får man verkligen chansen. Min personliga upplevelse är att jag har fått möjlighet att utvecklas och att vi som team har fått ta mycket ansvar. Vi firar framgångar men stöttar också i utmaningar. I veckan var jag i väg på utvecklardagar där vi som jobbar med systemutveckling och digital verksamhetsutveckling samlades i ett större team för att driva Nordlos utveckling framåt. Det ledde till intressanta insikter. Vi insåg att vi är många som kan hjälpas på en bredare front med kompetensutbyte, resursförstärkning och att hitta gemensamma arbetssätt.

“Att dela kunskap och att kunna hjälpas åt för att bli mer effektiva och fokusera på mer värdeskapande uppgifter är viktigt, vilket vi gör väldigt bra” 

Vad utmanar dig i din vardag på Nordlo?

Utmaningen är komplexiteten i olika lösningar. Ofta behöver vi möta verksamhetens behov med en lösning som ska integreras i kunders hela IT-miljö och verksamhetslogik. I början av ett projekt är kravställningen inte alltid helt klar, utan behovet blir mer synligt ju mer man börjar nästla upp projektet. Ibland är det också en tidspress kopplat till leveranserna. Planering och prioritering är därför A och O i förändringsprojekt. Här hjälps vi alltid åt som ett team. Man får inte vara rädd att ta tag i det som uppstår.

Vilka råd kan du ge till någon som vill jobba på Nordlo?

Våga ta kontakt och våga utmana dig själv genom att ta plats. Jag tycker att man ska tänka att om andra kan - då kan jag med. Våga lita på dig själv och att du löser det du tar dig för.

Vad ser du för utmaningar i framtiden för branschen?

Den stora utmaningen är att växa och att få in rätt personer i branschen. Vi behöver attrahera drivna människor som vill följa med i utvecklingen. Teknikmässigt går vi mer mot molnlösningar och med det kommer både utmaningar och möjligheter. Vi ser en förflyttning från hårdvara i ett specifikt datacenter till molnbaserade lösningar. Vi behöver därför fortsätta ligga i framkant och leda våra kunder mot rätt lösningar.

Vilka typer av problem löser ni för era kunder?

Vårt utvecklingsteam jobbar väldigt mycket med data och backend-lösningar. Vi hjälper våra kunder att få fram det som dem vill ha i deras beslutstöd. Vi ser till att rätt data finns på rätt plats, vid rätt tillfälle och vid rätt tidpunkt. Vi jobbar även mycket med att automatisera processer för att frigöra tid för medarbetare så att de kan fokusera på mer värdeskapande uppgifter. Det blir ofta väldigt kundanpassade integrationer mellan system och funktion.

Vilka är de största behoven för era kunder?

De största behoven som våra kunder har är automatisera och optimera för att bli mer effektiva.

Vill du också komma närmare din fulla potential?

”Möjligheterna är oändliga och varje dag lär jag mig något nytt”

På Nordlo letar vi alltid efter människor som har ett brinnande intresse av att utvecklas. Vi tror mycket på att man själv driver sin egen utveckling, och att vi är där för att stötta din resa. Se våra lediga tjänster där vi hjälper dig att nå din fulla potential.

Se våra lediga tjänster

Läs gärna vidare

Einar Mogen

Systemutvecklare, Nordlo i Bergen

“Det är häftigt att ha så många kunniga kollegor runt sig. Jag känner mig stolt att bidra till Nordlos framgång”

Åsa Hollander

IT-konsult, Nordlo i Borås

“Jag är IT-konsult för jag älskar detektivarbete, och det är precis vad mitt jobb innebär.”

Magnus Andersson

Service Delivery Manager, Nordlo Sydost

“Man pratar mycket teknik och leverans till kund. Det är väldigt kul att gå till jobbet nu för tiden”

Anders Thomasson

Technical Account Manager, Nordlo i Stockholm

“Det är häftigt att ha så många kunniga kollegor runt sig. Jag känner mig stolt att bidra till Nordlos framgång”

Ståle Gismervik

Senior systemkonsult, Nordlo i Haugesund

“Nordlo ger mig friheten att styra min egen vardag”

Lisa Grenholm

Servicedesk Specialist , Nordlo i Umeå & Lycksele

“En gång i månaden pratar vi om arbetsplatsen och vad vi vill förbättra”

Jakob Nordanbro

Supporttekniker, Nordlo i Falun

“Vi som medarbetare får alltid vara med och bidra till beslut”

Linn Ericsson

Inköpare, Nordlo i Karlshamn

“Nordlo är en arbetsplats där det finns alla möjligheter till utveckling”

Gustav Larsmark

IT-konsult, Nordlo i Jönköping

”Känslan att arbeta på Nordlo är att man hela tiden kan få stöd och hjälp av sina kollegor”