HemDaniel Ryen

Daniel Ryen

Senior konsult, Nordlo i Sarpsborg

”Det som är mest utvecklande är att möta problem som jag inte stött på tidigare”

Dela i sociala medier

Daniel Ryen

Berätta om din roll på Nordlo
Jag arbetar som seniorkonsult. Alltså är jag en tekniker som utför uppdrag inom implementering, drift och rådgivning inom nätverk och IT-säkerhet.

Vad jobbar du med?
Framförallt jobbar jag med nätverk och IT-säkerhet. Det innebär bland annat brandväggar, IPS, endpoint och server antivirus, kryptering, SPF, DKIM, DMARC, skript i PowerShell, lösenordsgranskning och PKI.

Vad har du tidigare gjort eller jobbat med?
Jag började som praktikant 2011 och ganska snart fick jag börja hantera egna kunder och supportärenden. Jag har jobbat några år med drift av utrustning hos kunder och haft uppdrag som både första och andra linjens support hos företag. 2015/2016 gick jag över till att bara inrikta mig på nätverk och säkerhet, och har jobbat med detta sedan dess.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Jag börjar alltid dagen med att kontrollera kalendern för att få en överblick över det arbete som ska utföras under dagen. Ofta är jag ute hos kund då jag jobbar med drift av datacenter och infrastruktur hos dem. Då arbetar jag även proaktivt och letar efter möjligheter att förbättra och stärka våra lösningar för att öka deras säkerhet.

Vad utvecklar dig mest på jobbet?
Det som är mest utvecklande för mig i arbetet är när jag möter nya problem som jag inte stött på tidigare. När jag inte vet hur jag ska lösa problemet på en gång kräver det att jag måste lära mig något nytt.

Vilka råd kan du ge till någon som vill jobba på Nordlo?
Lär dig, försök förstå och utveckla dig själv. Be om hjälp om du har kört fast och ge bra service.

Vill du också jobba med oss?

Vi på Nordlo letar alltid efter människor som har kompetens inom IT-branschen och som har ett brinnande engagemang för hållbar förändring, där vår innovation formar framtiden inom IT och digitalisering. Även om du inte hittar en specifik roll för tillfället är vi alltid intresserade av att höra ifrån dig som vill jobba med oss. Skicka gärna din spontanansökan via nedan knapp. 

Gör spontanansökan här