HomeDaniel Ryen

Daniel Ryen

Senior konsulent, Nordlo i Sarpsborg

"Det som är mest utvecklande är att möta problem som jag inte har stött på tidigare, där jag inte känner till lösningen. Detta kräver att jag måste lära mig något nytt och det tycker jag är kul"

Dela i sociala medier

Daniel Ryen

Berätta om din roll på Nordlo
Jag är seniorkonsult, alltså en teknisk resurs inom Nordlo som utför uppdrag relaterade till implementering, drift och rådgivning inom nätverk och säkerhet.

Vad jobbar du med?
Jag jobbar mycket med nätverk och säkerhet. Det innebär bland annat brandväggar, IPS, endpoint och server antivirus, kryptering, SPF, DKIM, DMARC, skript i PowerShell, lösenordsgranskning och PKI. Jag jobbar med drift, implementering och rådgivning.

Vad har du tidigare gjort eller jobbat med?
Jag började som praktikant 2011 och ganska snart fick jag börja hantera egna kunder och supportärenden. Jag har jobbat några år med drift av utrustning hos kunder och haft uppdrag som både första och andra linjens support hos företag. 2015/2016 gick jag över till att bara inrikta mig på nätverk och säkerhet, och har jobbat med detta sedan dess.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Jag börjar alltid dagen med att kontrollera kalendern för att få en överblick över det arbete som ska utföras under dagen. Förfrågningar som jag ska hjälpa till med kommer ofta in via e-post eller Teams. Jag jobbar med drift av datacenter och infrastruktur hos kunder, och letar efter möjligheter att förbättra de lösningar vi erbjuder för att öka säkerheten.

Hur är Nordlo som arbetsplats?
Jag trivs både med mina arbetsuppgifter och med arbetsplatsen.

Vad utmanar dig i din vardag på Nordlo? Vad är mest utvecklande på Nordlo?
Problem som jag inte har stött på tidigare och inte vet hur jag ska lösa. Det gör att jag måste lära mig något nytt och det tycker jag är kul.

Vilka råd kan du ge till någon som vill jobba på Nordlo?
Lär dig, försök förstå och utveckla dig själv. Be om hjälp om du har kört fast och ge bra service.

Roy Aase

Support Consultant, Supportkonsult, Nordlo Haugesund

Vill du också jobba med oss?

Vi på Nordlo letar alltid efter människor som har kompetens inom IT-branschen och som har ett brinnande engagemang för hållbar förändring, där vår innovation formar framtiden inom IT och digitalisering. Även om du inte hittar en specifik roll för tillfället är vi alltid intresserade av att höra ifrån dig som vill jobba med oss. Skicka gärna din spontanansökan via nedan knapp. 

Gör spontanansökan här