Hem4 digitala verktyg som gör din verksamhet mer effektiv

Dela i sociala medier

4 digitala verktyg som gör din verksamhet mer effektiv

Digitaliseringen för med sig många fördelar. En av dem är att du får tillgång till betydligt fler verktyg som går att använda för att förbättra allt från era samarbeten och processer till er interna och externa kommunikation. Vi har listat fyra digitala verktyg som du kan använda för att förbättra samarbetet i din verksamhet samt effektivisera era processer.

1. Microsoft Teams

Microsoft Teams är en samarbetsplattform för företag. Om du har en Office 365-licens har du redan tillgång till Teams, och vi rekommenderar i såna fall att du använder det på grund av hur välintegrerat integrerat det är med övriga Office-program. Några av fördelarna med Teams:

Möjliggör distansarbete med onlinemöten
Med Teams kan du delta på möten direkt via din mobil, surfplatta eller dator. Det gör att du får större frihet i att bestämma var du vill arbeta. Oavsett om du känner dig snuvig, är och reser eller behöver vabba har du möjligheten att anpassa arbetsplatsen efter din situation.

Förbättrad produktivitet via en mer effektiv kommunikation
En av de främsta fördelarna med Teams är att ni får alla era konversationer, möten, delade filer, arbetsuppgifter och allt annat som har med Microsofts verktyg att göra samlade i ett och samma program. Dessutom går det att integrera många program från andra leverantörer i Teams.

Bättre fokus på ditt arbete
Det blir lättare att göra bra prioriteringar och samla allt som har med ett uppdrag att göra via Teams. Du skapar enkelt kanaler för varje projekt, kund eller samarbete, vilket gör det enklare att hålla ordning på allt som har med samma kategori att göra.

Molnbaserad arbetsplats
Det finns många affärsrelaterade fördelar med att digitalisera arbetsplatsen. En av de främsta är att dina samarbeten blir molnbaserade, vilket innebär att du alltid kan ha koll på dina projekt, oavsett var du än befinner dig.

Läs även: Jobba hemifrån med Microsoft Teams!

2. Microsoft SharePoint

Microsoft själva beskriver SharePoint som ett verktyg för organisationer att skapa webbplatser och intranät för ett säkert ställe att lagra, ordna, dela och få åtkomst till information till valfri enhet. Några av fördelarna med SharePoint:

Enkelt och bekant gränssnitt
SharePoint är integrerat med bekanta program, e-postlösningar och webbläsare för att ge en trygg användarupplevelse som gör det enkelt att använda innehåll, processer och data.

Fatta bättre beslut
SharePoint gör det enkelt att skapa rapporter och analyser som du kan använda för att fatta bättre beslut. I rapportcentrat kan ni samla all data som har med er verksamhet att göra.

Gör det enkelt att skapa innehåll
SharePoint gör det även enkelt att skapa och planera innehåll. Extra fördelaktigt är det för företag som skapar innehåll på flera olika språk, då de via SharePoint kan använda dokumentmallar som gör relationen mellan olika dokument och översättningar kristallklar.

3. GoToMeeting

GoToMeeting är ett videokonferens-verktyg som utöver videomöten även låter dig schemalägga möten och dela skärm. Ett av världens mest populära videokonferens-verktyg. Några av fördelarna med GoToMeeting:

Enkla möten
Anses av många vara det lättaste verktyget för sitt syfte. Har även stöd för mobila enheter, oavsett om det är en Android eller iPhone.

Möjlighet att ha stora möten
Med GoToMeeting kan du ha väldigt stora möten, om det är något som ert företag har behov av. Faktum är att ni kan ha upp till 250 deltagare, vilket innebär att ni i princip kan hålla större seminarier via GoToMeeting. 

4. Slack

Slack är en meddelandeplattform. I Slack skapar man kanaler, dit man bjuder in folk och sedan kan man skicka meddelanden till varandra inom dessa kanaler. Fördelar med Slack:

All kommunikation på ett ställe
Via slack har ni en och samma plattform för all kommunikation på företaget, utan att det blir oreda eller att fel person tar del av fel uppgifter. Ni skapar enkelt kanaler och kan sen dela upp kanalerna utifrån de arbetsgrupper som är relevanta för respektive kanal.

Enkel fildelning
Skicka enkelt filer till varandra. Dessutom har filerna Dropbox-integrering om det finns behov av en molntjänst.

Vilka verktyg ingår i din digitala verktygslåda?

Vi har nu listat fyra verktyg som kan användas för att optimera din verksamhets kommunikation och effektivitet. Vilka verktyg ingår i din digitala verktygslåda? Känner du att ni fått inspiration för att expandera den? Hör gärna av dig till oss på Nordlo, så pratar vi mer om vilka digitala verktyg ni kan främjas av att använda.

Läs mer om digitalisering i vår rapport