HjemKjetil Simonsen

Kjetil Simonsen

Senior systemkonsult, Nordlo i Haugesund

”Det jag uppskattar mest är inflytandet jag har i lösningarna vi skapar”

Dela i sociala medier

Hej Kjetil! Kan du berätta lite om din roll på Nordlo?

Jag jobbar som projektansvarig för etablering av nya kunder och som senior systemkonsult på Nordlo i Haugesund, där jag har varit i 15 år. Mina fokusområden är serverdrift, olika typer av offentliga moln, informationssäkerhet, autentiseringssystem, virtuella servrar och olika produktivitetsverktyg.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig arbetsdag för mig handlar mycket om planering och förberedelser för att etablera nya kunder. Som senior systemkonsult fungerar jag också som stöd för mina kollegor när det dyker upp mer tekniskt avancerade problem. Dessutom gillar jag att hjälpa våra kunder med deras utmaningar, och jag ser det som en god möjlighet att vägleda och utbilda mina kollegor som är mer juniora.

Vad har du tidigare arbetat med?

Innan jag började som systemkonsult jobbade jag tio år som teamledare och med reparation av datorer. Jag värdesätter verkligen den erfarenheten i mitt dagliga arbete eftersom det känns som att jag förstår alla komponenter och delar mer ingående än vad jag annars skulle ha gjort.

Hur är det att jobba Nordlo?

Jag trivs verkligen på mitt jobb! Vi har en bra gemenskap på kontoret och det känns roligt att komma till kontoret.

Det jag uppskattar mest, och som också är mest utvecklande för mig, är inflytandet jag har gällande de olika tekniska lösningarna vi arbetar med. När man är så tekniskt intresserad som jag är, är valfriheten viktig för att skapa de rätta skräddarsydda lösningarna.

Vad gör du på fritiden?

När jag inte är på kontoret tycker jag om att vara tillsammans med min familj. Jag har barn som spelar innebandy och fotboll, och jag gillar att följa med på deras aktiviteter. Annars är jag väldigt musikintresserad och då är det främst heavy metal som gäller. Jag lägger också mycket av min fritid vid datorn, jag kommer liksom inte undan det.

Vilka utmaningar ser du inom branschen i framtiden?

Jag tror att den största utmaningen kommer att vara övergången till hybrid eller Cloud Only. För många verksamheter kan det vara svårt att verkligen förstå alla fördelar som molnlösningar ger, och här blir det vårt jobb att få våra kunder att förstå hur viktigt detta både är och blir i framtiden. Jag tror verkligen på en mer molnbaserad framtid, och på många sätt är framtiden redan här.

När jag pratar med våra kunder om övergången till molnet är det viktigt att jag fokuserar på säkerheten och skapar lösningar som kunden känner sig trygg med att arbeta i.

Hittar du inte något som passar?

Vi på Nordlo letar alltid efter människor som har kompetens inom IT-branschen och som har ett brinnande engagemang för hållbar förändring, där vår innovation formar framtiden inom IT och digitalisering. Även om du inte hittar en specifik roll för tillfället är vi alltid intresserade av att höra ifrån dig som vill jobba med oss. Skicka gärna din spontanansökan via nedan knapp. 

Gör spontanansökan här