HemDärför är IT som tjänst företagets hjälte

Dela i sociala medier

Därför är IT som tjänst företagets hjälte

Allt fler företag efterfrågar en problemfri IT-miljö samtidigt som de tekniska resurserna inom företaget ska lägga fokus på att utveckla digitala processer och stödja affärer. Självklart är det fortfarande viktigt med en stabil drift och snabb support till användarna, men kraven på att digitalisera verksamhetens interna processer ökar samtidigt som kunderna förväntar sig digital tillgänglighet.

Dagens IT-ansvariga ska ofta vara som superhjältar. De ska hantera allt från utveckling av digitala processer, släcka bränder när företaget blivit utsatt för intrång eller cyberattacker. Samtidigt ska de hantera användarproblem på ett pedagogiskt och användarvänligt sätt. Och inte minst – alltid finnas tillgängliga när någon behöver dem.

Om man är ansvarig för IT på ett företag blir detta snabbt övermäktigt om det inte finns fler resurser att ta hjälp av i organisationen. Genom att köpa IT som tjänst från en partner minskar trycket på den IT-ansvarige internt, samtidigt som det skapar rum för nya affärsmöjligheter. I denna artikel går vi igenom varför just IT som tjänst är den verkliga hjälten för företaget.

IT-chefen kan istället fokusera på utveckling och digitalisering

Hos de företag som idag har egen serverdrift och själva hanterar arbetsplatser, infrastruktur och support kan resurser frigöras med IT som tjänst. Dessa resurser kan istället läggas på att vidare digitalisera verksamheten och utveckla affären.

Det blir också lättare att skala upp eller ned sin IT efter behov. Man slipper krav på bindningstid och behöver inte tänka på att ha rätt kapacitet eller kompetens tillgänglig. Även ledningen kan luta sig mot en extern organisation som hanterar företagets IT smärtfritt och ser till att driften sker utan avbrott eller problem.

Medarbetarna kan arbeta mer effektivt när IT-miljön fungerar

De flesta människor vill att datorer, nätverk, utskrifter och mötesrum bara ska fungera. Minsta lilla störning riskerar att påverka arbetsdagen i stor utsträckning. Och när problem uppstår behöver supporten finnas där som en räddare i nöden.  

Låt säga att ni har bjudit in några viktiga kunder till företaget och har chansen att ta hem en stor affär och måste göra bra ifrån er. Då är det otroligt viktigt att även er teknik fungerar, då det bidrar till helhetsintrycket kunden får av er. När ni ska presentera företaget på en skärm i mötesrummet ska det ske utan krångel och när besökarna vill koppla in sig på ert nätverk ska det fungera smärtfritt. Och ifall något skulle krångla är det viktigt att ha en snabb och välfungerande IT-support.

Med ett fast avtal får ni en leverantör som ser till att allt fungerar. Det gör att ni kommer spara mycket tid och därför också kommer att sänka era kostnader. Medarbetarna slipper dessutom lägga ner tid på att utreda varför datorerna krånglar eller bli sittande utan en fungerande dator under en längre period.

Med en stabil grund blir det lättare att lyckas med utvecklingen

En problemfri IT-miljö med kapacitet anpassad efter de faktiska behoven är en bra grund för att utveckla affärer med hjälp av t ex digitalisering. Har ni stabilitet i driften och fungerande arbetsverktyg är nästa steg att se över omoderna processer för att öka er effektivitet.

Idag ökar också kraven från kunder och potentiella kunder att erbjuda en digital köpresa. Det är något som ni kan ägna mer tid åt när ni har en stabil IT-drift och tillräckligt med interna resurser för att satsa på affärsutveckling.

Alla dessa argument förklarar varför IT som tjänst är företagens hjälte. Det ser till att allt löper på smärtfritt utan problem, förhindrar attacker utifrån, löser interna nödsituationer innan dessa stoppar upp arbetet samt ser till att support alltid finns tillhands när det behövs. Om du vill läsa mer om tydliga tecken på när en verksamhet borde överväga att flytta sin IT till en extern leverantör rekommenderar vi att du läser Forbes artikel 11 signs a company should outsource IT.

Just nu erbjuder Nordlo en kostnadsfri workshop för de som vill veta mer om hur IT som tjänst kan gynna just ditt företag.

Läs mer och kontakta oss för en kostnadsfri workshop 

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare