HemMigrera fullt ut till molnet och skapa er digitala arbetsplats

Dela i sociala medier

Migrera fullt ut till molnet och skapa er digitala arbetsplats

Idag är det högaktuellt att jobba hemifrån och många företag har fått känna på hur det är att snabbt behöva ställa om organisationen för distansarbete, vilket gjort att både tekniken och de interna kunskaperna satts på prov. Molntjänster har de senaste månaderna ökat explosionsartat och inte minst de lösningar som finns i Microsoft 365.

Vi har tidigare belyst Teams som ett tillförlitligt verktyg för att kunna nå sina filer, information och samarbeta med sina kollegor på ett enkelt och smidigt sätt. I denna blogg har vi valt att djupdyka i plattformen som Teams baseras på – nämligen SharePoint.

Vad är SharePoint?

SharePoint Online är ett samarbetsverktyg och en plattform som innehåller en hel del olika tjänster och möjligheter för företag. SharePoint är lagringsytan för ren filhantering, men även för andra plattformar såsom intranät och Teams. Utan SharePoint så går det helt enkelt inte att dela filer i Teams.

Lagra, sök, arkivera, spåra och hantera digitala dokument, bygg informativa Intranät, listor och koppla mot egenskapade applikationer. Möjligheterna är många och inom SharePoint finns kraftfulla funktioner som kan underlätta arbetsdagarna för just er organisation.

SharePoint-plattformen innehåller bland annat:

  • Verktyg för att skapa toppmoderna intranät som nav för informationsspridning
  • Stöd för samtliga Microsoft 365-applikationer, men även tredjeparts-appplikationer
  • Enkla och mer avancerade kopplingar mot Power Automate (tidigare Flow) & PowerApps.
  • Listhanteringssystem som gör det möjligt att bygga ärendehantering, ledningssystem, kontaktlistor, inventeringsvyer, etc.
  • Statistikkopplingar såsom PowerBI, Excel, access, m m.

SharePoint är alltså plattformen i Microsoft 365 du använder för att skapa och möjliggöra en stor mängd av integrationer och informationskanaler.

Hur kan ert företag nyttja SharePoint på bästa sätt?

Genom att låta ditt företag använda SharePoint öppnar ni upp verksamheten för ett otroligt smidigt arbetssätt som inte innefattar krångliga VPN-tunnlar och fjärrskrivbord. De innefattar även en stor lagringsyta som kan ersätta de flesta vanliga lokala filservrarna och gör att du enkelt kan komma åt dina filer från vilken enhet eller plats i världen som helst, när du vill.

I SharePoint kan man bygga upp ett informationsrikt intranät som skapar värde och intresse hos medarbetarna, men som också blir navet för informationsspridning i organisationen. Ett vanligt påstående är att man inte vill flytta sina filer till molnet på grund av rädsla för säkerheten. Att flytta filer till molnet innebär inte lägre säkerhet utan snarare tvärtom, och med Microsoft 365 kan ni dessutom enkelt anpassa säkerheten efter era verksamhetsbehov.

Nordlo hjälper er att komma igång med SharePoint

Låt Nordlo ta hand om er IT och vägleda er till den nya digitala arbetsplatsen. Med SharePoint kommer alla Office-applikationer vakna till liv och samarbeta med varandra på ett helt nytt sätt, vilket medför ett effektivare och mer strukturerat arbetssätt. Vi hjälper er att migrera era filer till SharePoint och OneDrive och kan även assistera med att städa och strukturera upp era fillagringsytor från onödigt material.

Vill du veta mer om hur du kan använda SharePoint för att effektivisera era arbetsdagar? Tveka inte att kontakta mig i formuläret nedan så kontaktar jag, eller en kollega från ett närliggande Nordlo-kontor, dig. Under tiden rekommenderar jag att du läser vidare i vår guide nedan om hur en digital transformation kan genomföras.

Läs mer i guiden: Digital transformation