Hem5 viktiga saker att överväga vid val av IT-leverantör

Dela i sociala medier

5 viktiga saker att överväga vid val av IT-leverantör

Att välja IT-leverantör är ett beslut som inte bör tas i en handvändning. Det finns många risker med att välja fel leverantör och vinsterna är ännu större om man väljer rätt. Vi har skapat en snabb lista på fem viktiga saker som ni behöver överväga vid val av IT-leverantör. Om den leverantör ni är intresserad av möter alla era krav är ni helt klart ett steg närmare ett smart val.

1. Förstår de vår bransch?

Ha i åtanke att det inte bara är en produkt ni köper, det är ett samarbete. Det är därför viktigt att er samarbetspartner har förståelse för och kunskap om den bransch som ni är verksamma i. Se till att ni får en strategisk genomlysning av hela verksamheten för att få en lösning som på djupet är anpassad efter just er verksamhet.

2. Kan de hantera våra arbetssätt?

Beroende på hur ni helst vill arbeta behöver ni en leverantör som kan leverera de tjänster som passar ert arbetssätt. Jobbar era anställda mycket hemifrån eller när de är på resande fot? Då behöver ni troligtvis en leverantör som har bra kunskap om VPN-tjänster och säkerhet. Det här är även en lysande möjlighet att uppgradera ert arbetssätt. Om ni på något vis kan göra arbetslivet enklare och mer produktivt för era anställda är det givetvis en stor vinst för verksamheten.

3. Är det en hållbar framtidslösning?

Tekniken går snabbt framåt, vilket innebär att den lösning som ni väljer idag måste vara hållbar för framtiden. Anledningen till varför så många väljer att byta IT-system 2019 beror på att de 2010 valde en leverantör som inte hade en hållbar framtidslösning. Hitta en partner som har genuin expertis inom system och applikation, vilket innebär att de kan vägleda er i den labyrint som framtidens trender och innovation innebär. Låt aldrig en dörr vara stängd för att din tekniska infrastruktur inte hänger med!

4. Är större alltid bäst?

Medan det kanske inte räcker att hyra in en enda person som sköter tekniken, är det oftast bäst att även välja en partner som inte har allt för många bollar i luften samtidigt. Att få den där personliga kontakten som man får när man väljer en medelstor samarbetspartner blir guld värd när du snabbt behöver komma i kontakt med någon som sedan tidigare har koll på er verksamhet och era utmaningar.

5. Är billigast alltid bäst?

En vanlig risk när man väljer en IT-leverantör är att man försöker spara så mycket pengar som möjligt. Det leder i sin tur ofta till att man väljer ett avtal där man inte får så mycket värde i förhållande till det man betalar för tjänsten. Välj istället en leverantör som kan ge er råd och vägledning som faktiskt spelar roll för er verksamhet. På så sätt blir det som till en början framstår som dyrare faktiskt billigare i längden, tack vare de verksamhetsrelaterade vinster som ni gör.

Ett steg närmre ett välinformerat beslut

Om den leverantör som tilltalar er mest möter de krav som vi har tagit upp ovan är de helt klart värda att överväga. Leta efter IT-leverantörer som även möter följande kriterier:

– Fått starka rekommendationer från kollegor, partners och andra som är verksamma i samma bransch

– Har certifikat, exempelvis från Microsoft eller andra liknande företag

– Som har varit verksamma under en längre tid. Medan en energisk start up kan ge en stor effekt är det en bra idé att arbeta med en leverantör som är etablerad i branschen

– Är lätta att kommunicera med. Se till att den leverantör ni väljer enkelt kan nås och att de inte har outsourcat sin support till andra länder.

Hör gärna av er till oss på Nordlo så pratar vi mer om vad er verksamhet behöver i form av IT-lösningar! I vår guide kan du få fler tips om vad man som IT-beställare ska tänka på vid val av leverantör.

Läs mer om Nordlos tjänster