HemIT-tjänsterMoln & InfrastrukturPrivata Molntjänster & IT-drift

Privata molntjänster & IT-drift

Skapa en flexibel och säker IT-miljö genom privata molntjänster och IT-drift som är anpassad efter era behov. Vi erbjuder högpresterande och redundanta tjänster producerade i svenska datacenter med fokus på tillgänglighet, säkerhet och skalbarhet. 

Det privata molnet i Nordlos svenska datacenter

Vi tar ett helhetsansvar för er infrastruktur och skapar en skalbar och driftsäker IT-miljö, anpassad efter era behov. Nordlo levererar drift av system, säkerhetstjänster och cloud compliance så er data skyddas, hanteras och lagras i enlighet med lagkrav och regler som finns i Sverige och internationellt. Realisera era idéer med molnlösningar i Nordlos svenska datacenter.

Hybrida molntjänster

Med hybrida molntjänster får ni det bästa av två världar. Flexibiliteten och innovationen i det publika molnet kombinerat med trygghet och närhet on-prem. Vi erbjuder outsourcing av drift samt hög tillgänglighet genom redundanta system och säkerhetslösningar. Ta del av innovationskraften i en hybrid molnlösning – enkelt, flexibelt och skalbart.

Så genomför vi en lyckad migrering till molnet 

När ert företag påbörjar resan till molnet kan det vara tryggt att ha med sig en stabil och erfaren IT-partner genom migreringen. Med Nordlo som partner kan ni förvänta er ett nära och engagerat samarbete där vi lär känna er verksamhet på djupet. Så här genomför vi en migrering till molnet.

Skapar en förståelse för er målbild och vision
Först tar vi fram en målbild utifrån era tankar och visioner kring innovation, säkerhet, automation och kostnad. Vi gör även en riskanalys för att visa på risker och utmaningar med molnstrategin.

Genomför en djup teknisk analys för att hitta rätt lösning
Den tekniska analysen utgår från er kultur, säkerhetskrav, tekniska krav, befintliga system och ekonomi. Målet är att skapa en smidig övergång till en molnlösning som passar er verksamhet.

Bekräftar insikter med en mjuk analys
Vi fortsätter med en mjuk analys där vi genom intervjuer säkerställer att den tekniska analysen stämmer överens med medarbetarnas syn på verksamheten.

Bygger en molnbild och utbildar personal
Efter genomförda analyser väljer vi tillsammans vilken molntjänst som passar din verksamhet bäst. Vi lägger stor vikt på utbildning så att medarbetarna kan nyttja er nya molnlösning fullt ut.

Tre fördelar med privata molntjänster för företag 

Molnbaserade tjänster är stora möjliggörare för digital transformation för företag av alla storlekar. Oavsett om ni använder er av privata, publika eller hybrida molnlösningar, kan vi introducera innovativ teknik och nya sätt att arbeta. Vilket hjälper er förbli konkurrenskraftiga i ett digitalt landskap i ständig förändring. Vi listar tre fördelar med att arbeta i molnet:

  1. Skalbarhet. Skala upp och ner era teknikresurser efter behov, utan att behöva investera i ny maskinvara.
  2. Flexibilitet. Anpassa er till nya affärsbehov och möjligheter genom att lägga till, ta bort eller testa nya verktyg och resurser
  3. Kostnadseffektivitet. Möjliggör resurseffektivitet genom en bra uppsatt molnmodell där ni betalar för det ni nyttjar, utan överraskningar.

 

Läs om fler fördelar med molntjänster

Vill du komma i kontakt?

Vi älskar kunddialoger och utmaningar. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Behöver du support så leta upp ditt lokala Nordlo-kontor på vår kontaktsida >>

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare