HemUpplands-Bro nominerad till Sveriges digitaliseringskommun med IT från Nordlo

Dela i sociala medier

Upplands-Bro nominerad till Sveriges digitaliseringskommun med IT från Nordlo

I ett nära samarbete har Upplands-Bro kommun och Nordlo arbetat med IT-drift, digitalisering och innovation sedan 2013. Nu har Upplands-Bro chans att vinna priset som Sveriges digitaliseringskommun 2021.

Upplands-Bro var först i världen med att implementera AI-roboten Tengai för en fördomsfri rekrytering. Nu pilotkommun för den digitala plattformen sparksapp.se, en fritidsapp för barn mellan 10-16år. Med högt satta digitaliseringsmål, och över 100 lanserade e-tjänster inom loppet av ett år, har Upplands-Bro kommun kvalat sig in som en av tre finalister till utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun.

– För oss i Upplands-Bro kommun betyder digitalisering att vi använder teknik för att förnya, förenkla och förbättra arbetet till nytta för invånarna. Vi har satsat på en bredd av digitala tjänster de senaste åren och det har gett resultat. Finalplatsen är ett kvitto på att våra satsningar landar rätt och jag är glad att vi har en trygg samarbetspartner i Nordlo i det här arbetet, säger Johan Hedberg, digitaliserings- och IT-chef.

— Vi gläds såklart tillsammans med Upplands-Bro kommun och är stolta över deras otroliga arbete inom IT och digitalisering. Det är en stor förmån att få arbeta tillsammans, säger Pål Junhamn, affärsansvarig på Nordlo.

Utmärkelsen har delats ut vartannat år sedan 2001 till den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter. Syftet är att stimulera den fortsatta moderniseringen av svenska kommuner, där utmärkelsen delas ut genom ett samarbete mellan Sveriges Kommuner och Regioner, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Regeringskansliet, IT & Telekomföretagen, Microsoft, Telia, Vinnova och Kvalitetsmässan. Tidigare års utmärkelser har bland annat gått till Karlstad, Helsingborg, Stockholm och Lidingö.

Nu återstår endast tre kommuner inför 2021 års prisutdelning, som går av stapeln på Kvalitetsmässan den 2 maj. Övriga nominerade är Sundsvall och Växjö kommun.

För mer information:
Pål Junhamn, Affärsansvarig Nordlo, 0704 47 28 02, pal.junhamn@nordlo.com

 

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare