HemDennie Karlsson från Dustin: ”Så här blir IT-säkerhet lönsamt för företag” – nytt avsnitt av IT-säkerhetspodden

Dela i sociala medier

Dennie Karlsson från Dustin: ”Så här blir IT-säkerhet lönsamt för företag” – nytt avsnitt av IT-säkerhetspodden

Det råder inget tvivel om att bristfällig IT-säkerhet kan bli en kostsam historia för företag. Men det är inte lika vanligt att använda IT-säkerhet för att skapa mervärde och som en del av affärsmodellen. För Dustin, som är en ledande onlinebaserad IT-partner med verksamhet i Norden och Benelux, har IT-säkerhet blivit en självklar affärsdrivande funktion som ger avkastning till verksamheten.

– Säkerhet är business, det är en lika självklar del av ett företags digitaliseringsresa som den digitala utvecklingen. Det ska inte bara vara en kontrollfunktion utan något som driver affärer, säger Dennie Karlsson, CISO på Dustin, till IT-säkerhetspodden.

IT-säkerhet har länge setts som ett nödvändigt ont som kostar pengar, och en avskild avdelning på företag vars enda uppgift är att hindra medarbetare och utomstående från att göra fel och orsaka skada. Dennie Karlsson och Dustin har en helt annan syn på IT-säkerhet. Där är IT-säkerheten en självklar del av affärsmodellen, och företaget arbetar efter devisen "Security is business".

– Vi måste bygga en gemensam förståelse för att säkerhet och affär hänger ihop, annars kommer vi aldrig att nå en högre digital mognadsgrad. Säkerhet måste vara med när man fattar strategiska beslut i ledningen, säger Dennie Karlsson.

Lyssna på hela intervjun med Dustins Group CISO Dennie och om hur företag kan göra IT-säkerhet till en affärsdrivande funktion, som till och med ger return on investment, ROI.

  • "Security is business", vad innebär det?
  • IT-säkerhet och ROI, hur hänger det ihop?
  • Hur kan företag integrera säkerhet i sin affärsmodell?
  • Hur kan säkerhetsarbetet bli en fördel på marknaden?

IT-säkerhetspodden #158: Affärsdriven IT-säkerhet med Dennie Karlsson, släpps söndag 13 mars, 18:00.

Lyssna på IT-säkerhetspodden på Spotify
Lyssna på IT-säkerhetspodden i Podcaster-appen
Läs mer om IT-säkerhetspodden och lyssna här på alla avsnitt här

Populära avsnitt från IT-säkerhetspodden:

"Varför är Bitcoin värt ett försök"
Peter Kongstad ser sig nästa om lite kryptovaluta-religiös, men vi ställer honom mot våra farhågor och funderingar om kryptovalutor, deras problem, möjligheter och framtid I ett två timmars avsnitt där diskussionens vågor går höga.

"Halvledarkrisen"
Du kommer få vänta på din nästa mobil, surfplatta och laptop. Varför är det så och vad för möjligheter ger detta till hackare.

Maria Dufva
Är våra barn säkra på nätet? Vi går ju ofta mellan teknik och samhälle, eftersom IT-säkerhet påverkar allt och påverkas av allt. Onsdagen den 27 oktober mötte vi Maria i en lokal i centrala Stockholm. Hon är en modern nätmedborgare som till skillnad från oss förstår sociala medier som Instagram.

”Hur blir IT-arkitekturen säker?”
Låt oss prata säkerhet från IT-arkitektens synvinkel. Mattias har arbetat med att ta fram säkra IT-miljöer I många år och delar tillsammans med Erik med sig av sina erfarenheter.

”Varför finns gammal teknik kvar?”
Ett mer tekniskt avsnitt där vi undrar varför vi fortsätter använda gamla osäkra tekniker som FTP, NTML och TLS 1.0.

Syftet med IT-säkerhetspodden är att prata IT-säkerhet för en målgrupp som är intresserad av spännande ämnen inom teknik, oavsett om man arbetar med säkerhet eller IT. Vi pratar på ett lättsamt vis, förklarar och blandar humor med tekniskt snack. Ibland nördar vi ner oss rejält. Och ibland förklarar vi lite väl tydligt. IT-säkerhetspodden görs i samarbete med Nordlo av:

Mattias Jadesköld
Certifierad IT-arkitekt med fokus på IT-säkerhet som arbetar strategiskt och rådgivande med säkerhetsfrågor tillsammans med kunder i vardagen. Mattias leder Nordlos säkerhetsövervakningstjänst som utgår från en kundanpassad hotmodellering och avancerat skydd för att förhindra informationssäkerhetsincidenter.

Erik Zalitis
Certifierad IT-säkerhetsspecialist (CISSP och Ethical Hacker) som bland annat genomför djupa penetrationstester eller threat hunting av applikationer och verksamhetssystem. I vardagen arbetar Erik med att utvärdera sårbarheter, hantera high-level incidenter och förebyggande arbete såsom att utveckla skydd, intrångsdetektering och säkerhetsprocesser.

Vill du veta mer – kontakta:
Erik Zalitis, Certifierad IT-säkerhetsspecialist Nordlo, +46(0)70 445 38 06, erik.zalitis@nordlo.com

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare