Offentlig sektor

Svenska kommuner och myndigheter har en lång digitaliseringsresa framför sig, med högt satta krav på digital säkerhet. Det krävs en särskild kompetens och förståelse för att vara en nära partner på den resan. Därför har vi gjort det till vår mission att digitalisera den offentliga sektorn i Sverige.

Vi vill vara med på er resa

Vi vet att ett nära samarbete och god verksamhetsförståelse lägger grunden för allt vi gör. Vår framgång bygger på våra dedikerade kundteam, som bygger långsiktiga relationer och lär känna er verksamhet på djupet. Om ni också tror på styrkan i de mänskliga relationerna, så är vi rätt leverantör för er.

Genom att förstå de unika utmaningar och möjligheter som offentlig sektor står inför så kan vi erbjuda branschens bästa lösningar för er verksamhet, oavsett teknik. I samarbetet med oss tar vi ansvar för hela er infrastruktur och digitaliseringsresa, med proaktiv säkerhet. 

Vi värnar om er säkerhet

Visste du att ett av våra datacenter av försvarsmakten har tilldelats en säkerhetsklass så hög att vi inte ens får fotografera runt anläggningen?

På Nordlo värnar vi om er data och arbetar kontinuerligt för att stärka er digitala säkerhet. Genom proaktiva metoder arbetar vi för att olyckan aldrig inträffar, med mikrosegmenterat nätverk som skyddar miljön mot att skadlig kod sprids lateralt, samt EDR-skydd på servrar, datorer och mobila enheter. Med intelligenta system för vi säkerhetsloggar och säkerställer att era medarbetare endast har den behörighet som arbetet kräver.

Och givetvis övervakar vi era system dygnet runt, året om.

OSL + GDPR = SANT

Våra specialister kontrollerar att er plattform följer aktuella lagar, regleringar och rekommendationer. Från offentlighets- och sekretesslagen (OSL), dataskyddsförordningen (GDPR) och säkerhetsskyddslagen till multifaktorautentisering och lösenordspolicys.

Vi arbetar dessutom löpande med att bevaka marknaden och verifierar att hela miljön nyttjar aktuella tekniska komponenter och följer nya regleringar som uppstår under avtalstiden.

I molnet, på jorden eller både och? 

Public cloud, private cloud, on prem eller en hybridlösning? Vi ser till att information och identiteter flödar på ett säkert sätt, med en sömlös upplevelse för slutanvändaren, oavsett vilken lösning som passar bäst för er. För oss är det självklart med ordning och reda oavsett var datan ligger. Därför livscykelhanterar vi löpande alla era miljöer från digitala klassrum till biståndssystem.

  Läs mer om våra tjänster

En servicedesk i världsklass

Tack vare vårt verksamhetsnära arbetssätt har vi byggt en servicedesk i världsklass, med ett genuint engagemang för att förstå användarnas behov. Vår proaktiva supporthantering innebär en kundnära kontakt för samtliga applikationer.

Kontakta oss

Rapport: Digitalisering för offentlig sektor

Sverige vill ligga i framkant när det gäller digitalisering. Samtidigt väljer 73 procent av svenska verksamheter att begränsa sina digitaliseringsinitiativ till den digitala kundupplevelsen, i form av bland annat e-tjänster och mobilapplikationer. För att Sverige ska ligga i framkant framhålls 5G, molntjänster och i förlängningen drift via datacenter som avgörande teknik för utvecklingen framåt.

För att bättre förstå hur viktigt det är för offentlig sektor att satsa på sin digitalisering har vi i samarbete med Radar tagit fram en rapport.

Läs rapporten

Läs mer om digitala lösningar för offentlig sektor

Radar leverantörundersökning 2022

Du kan lita på oss

Inom Nordlo-gruppen har vi certifieringar enligt internationella ISO standarder och tio år i rad har vi blivit topplacerade i Radars årliga kundnöjdhetsundersökning.

 • ISO 9001:2015
  certifierad
 • ISO 14001:2015
  certifierad
 • ISO/IEC 27001:2013
  certifierad
 • ISO 45001:2018
  certifierad

Vill du veta mer om hur vi fungerar som er IT-partner? 

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera hur Nordlo kan fungera som er IT-partner? Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till dig.

Jonas Forss
Säljchef, Nordlo i Stockholm
Tel: 072 206 54 27
jonas.forss@nordlo.com

 • Avsnittsavdelare

 • Avsnittsavdelare