HemNordlo vinner upphandling – ny IT-partner till Edsbyn Senab

Dela i sociala medier

Nordlo vinner upphandling – ny IT-partner till Edsbyn Senab

Efter en upphandling är Nordlo ny partner och helhetsleverantör av IT-tjänster till Edsbyn Senab, en av Skandinaviens ledande leverantörer av inredningslösningar till kontor och offentliga miljöer. Samarbetet inleddes med ett implementeringsprojekt av IT-infrastrukturen som slutfördes i mars.

– Edsbyn Senab var ute efter en IT-partner som framför allt kunde leverera driftsäkerhet och korta ledtider i supporten, och det har vi visat att vi kan genom vår lokala närvaro och närhet till kunden. Vi är både glada och stolta över att samarbeta med detta anrika svenska företag och ser fram emot att bidra till deras fortsatta framgång, säger Paula Ahlander, vd Nordlo i Jönköping.

Edsbyn Senab består av flera olika säljbolag och har även en produktionsanläggning i Edsbyn i Hälsingland. Koncernen letade efter en ny IT-partner samtidigt som det fanns ett behov att omorganisera IT-funktionen. De behövde en partner som kunde uppdatera och modernisera den befintliga datacenter- och serverlösningen och därefter även sköta den löpande driften. Nordlo har satt upp Edsbyn Senabs servrar och datahallar på tre olika platser – i fabriken i Edsbyn, i Nordlos datacenter och i molnet.

– Vi har tillsammans tagit fram en hybridlösning som är optimalt anpassad efter kundens behov som gör att hela deras organisation kan arbeta effektiv och få snabb support direkt de behöver, säger Tobias Sahlin, Affärsutvecklare & Affärsområdesansvarig IT på Nordlo i Jönköping.

För Edsbyn Senab har projektet inneburit en stor men nödvändig omställning i koncernens IT-infrastruktur. Den lyckade implementeringsfasen följs nu av ett löpande samarbete med Nordlo där fokus inledningsvis ligger på att minimera ledtider, utveckla support-processer och säkerställa driften.

– Nordlo har visat ett stort engagemang och kunnande under hela implementeringsprocessen, som gick väldigt bra och helt enligt plan. De har fullt fokus på problemlösning och gör vad som krävs för att vår övergång till att arbeta outsourcat ska fungera så bra som möjligt. Vi har en IT-miljö som ställer höga krav på infrastrukturen och det finns alltid barnsjukdomar i sådana här projekt, men vi har stort förtroende för Nordlo och genom kontinuerlig feedback utvecklar vi nu fungerande processer för den löpande driften, säger Johan Selberg, CBDO Chef Strategisk Affärsutveckling & IT hos Edsbyn Senab.

– Att bidra till en förändring som även innebär en stor förbättring för kunden och deras verksamhet är precis det man önskar som IT-partner. Vi ser fram emot ett långt och nära samarbete med Edsbyn Senab, säger Paula Ahlander, vd Nordlo i Jönköping.

För mer information:
Paula Ahlander, vd Nordlo i Jönköping, tel: 076-618 74 02, paula.ahlander@nordlo.com,
Martin Gårdenheim, Försäljningschef Nordlo Regional, tel: 076-618 74 05, martin.gardenheim@nordlo.com

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare