HemNordlo vinner helhetsåtagande för Skolinspektionen

Dela i sociala medier

Nordlo vinner helhetsåtagande för Skolinspektionen

Nordlo, Nordens IT- och digitaliseringspartner, har vunnit ett helhetsåtagande avseende
Skolinspektionens IT-miljö som nyligen har gått i drift. Avtalet innebär att Nordlo blir strategisk helhetsleverantör av IT-driften med ansvar för drift, support och underhåll av Skolinspektionens IT-miljö.

– Nordlo är ett relativt nytt varumärke på den nordiska marknaden, även om vi som ingående bolag har lång och gedigen erfarenhet av att leverera kvalificerade IT-lösningar. Därför känns det extra roligt att vinna en prestigekund som Skolinspektionen i hård konkurrens med större och mer kända aktörer, säger Mats Franzén, affärsområdeschef Nordlo.

Avtalet med Skolinspektionen löper över tre år med möjlighet till förlängning med ytterligare tre år. Utöver att bli helhetsleverantör av IT-driften kommer Nordlo även hjälpa Skolinspektionen vidare i deras förflyttningsresa av IT- och digitaliseringstjänster. Ett långsiktigt IT-mål är att uppnå en IT-miljö som är stabil, kostnadseffektiv, dokumenterad och anpassad till nya och förändrade säkerhetskrav.

– Skolinspektionen har jätteviktiga uppgifter då de arbetar för att alla elever i hela Sverige ska få en likvärdig utbildning av god kvalitet i en trygg miljö. Vi ser fram emot att hjälpa dem både med att få en modern och fungerande IT-miljö för samtliga medarbetare samt med deras långsiktiga IT-mål och uppnå digital harmoni, säger Jonas Forss, försäljningsdirektör Nordlo.

Avtalet tecknades under 2020 och har nyligen gått i drift, vilket har varit mycket lyckosamt för alla inblandade.

– Avtalet bygger mycket på samverkan och det är ett arbetssätt som passar Nordlo. Dessutom uppskattar vi möjligheten att få vara en del av digitaliseringen av myndighetssverige, säger Jonas Forss, försäljningsdirektör Nordlo.

Om Skolinspektionen
Skolinspektionen är en statlig myndighet som granskar skolor och bedömer ansökningar om att driva fristående skolor. Myndigheten har tillsynsansvar för skola, vuxenutbildning, fritidshem, kommunala förskolor och annan pedagogisk verksamhet. Målet är en god utbildning i en trygg miljö. Läs mer på: www.skolinspektionen.se

Om Nordlo
Nordlo erbjuder IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentlig verksamhet i Norden, på regional, nationell och internationell nivå. Med strategisk rådgivning, ett nära samarbete och med ansvarsfulla val av innovativ teknik hjälper Nordlo kunderna att driva digitaliseringen framåt. Nordlo har över 740 medarbetare på 41 orter i Sverige och Norge, omsättningen uppgick år 2020 till 1,4 miljarder SEK. Läs mer på www.nordlo.com

Vill du veta mer – kontakta:
Mats Franzén, affärsområdeschef, Nordlo, mats.franzen@nordlo.com
Jonas Forss, försäljningsdirektör, Nordlo Stockholm City & Göteborg City,
jonas.forss@nordlo.com

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare