Hem”Nordlo nyckeln till ökad utvecklingstakt och bättre processer” – Sokigo förlänger avtalet

Dela i sociala medier

”Nordlo nyckeln till ökad utvecklingstakt och bättre processer” – Sokigo förlänger avtalet

En av Sveriges största leverantörer av systemlösningar för den kommunala marknaden och ledande leverantör av geografiska informationssystem (GIS), Sokigo, förlänger avtalet med Nordlo i ytterligare tre år. Ett utvecklande partnerskap enligt Sokigo, där Nordlo agerar som bolagets interna IT-avdelning.

– Vi behöver en närvarande partner att utvecklas tillsammans med. Nordlos konsulter är i princip som våra egna medarbetare, de kan verksamheten och finns alltid nära till hands, säger Mikael Pettersson, CIO på Sokigo.

Sokigo levererar IT-lösningar för digital samverkan som bland annat hjälper kommuner, myndigheter och skogsindustrin till enklare beslutsprocesser i allt från bygglov, detaljplanering och områdesplanering. Nordlo har hjälpt Sokigo med IT-infrastruktur, drift och support sedan 2014, nu förnyas avtalet med tre år.

– Vi inledde samarbetet med Nordlo för att kunna öka utvecklingstakten. Det händer mycket i branschen, framför allt på säkerhetsfronten. Nordlo har varit en nyckel i att skapa bättre arbetssätt och processer.

– En stor framgångsfaktor är att hela tiden ha ett nära samarbete, det var viktigast för oss vid valet av IT-driftsleverantör, säger Mikael Pettersson.
Genom åren har Nordlo hjälpt Sokigo att implementera en ny plattform för infrastruktur, samt genomfört utvecklingsprojekt för att förbättra IT-säkerheten och automatisera processer.

– Vårt uppdrag är att fortsätta hjälpa Sokigo att fokusera på affären och stärka sin ledande marknadsposition. Samarbetet är extra spännande då vi båda arbetar inom IT-sektorn och kan lära mycket av varandra, vi är såklart glada över det förnyade förtroendet, säger Johan Bålhammar, vd på Nordlo i Umeå och Lycksele.

För mer information:
Johan Bålhammar, vd Nordlo i Umeå och Lycksele, +46 950 277 14, johan.balhammar@nordlo.com

 

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare