HemNordlo IT-rekryterar med hjärtat – nu behövs fler medarbetare

Dela i sociala medier

Nordlo IT-rekryterar med hjärtat – nu behövs fler medarbetare

I en vardag där alltmer kan skötas på distans, går IT-konsultbolaget Nordlo i en annan riktning. Den röda tråden för bolaget är närhet, där en viktig del är decentralisering och att bygga djupa relationer med både medarbetare och kunder. Nu ligger fokus på att hitta fler medarbetare till koncernen.

Nordlo är en nordisk IT- och digitaliseringspartner som hjälper företag och organisationer genom verksamhetsnära samarbeten, med fokus på hållbar och säker teknik.

– Vi har utmanat branschen på olika sätt och väljer till skillnad från många konkurrenter att decentralisera vår verksamhet. Vi gör det för att vi vet att bra beslut tas nära våra kunder och medarbetare, säger Malin Dahl, Head of HR på Nordlo Group.

Det nära samarbetet mellan medarbetare och kunder har blivit en uppskattad del av leveransen till såväl offentliga som privata kunder. Med långa samarbeten med lokala verksamheter, som Lerum och Partille kommun, Bräcke diakoni och Pagero, samt nya leveranser till bland annat Skolinspektionen och Folkspel, ökar också behovet för fler medarbetare med spetskompetens inom IT.

Ett mänskligt hantverk

Nordlo ser digitalisering som ett mänskligt hantverk, där lösningarna förenklar och förbättrar människors arbetsliv. För att lyckas med hantverket krävs medarbetare som bidrar med nya perspektiv. Ibland har det inneburit att Nordlo anställt personer som varken kan flytande svenska eller engelska, men har andra meriter.

– Det är genom engagerade medarbetare som vi har lyckats med vår resa, och det kommer vara vår framgång även i framtiden.

Rekryterar med hjärtat

I stället för att utgå från CV och meritlista för att hitta rätt medarbetare så tittar Nordlo i första hand på personlighet, samlad erfarenhet och inställning.

Läs mer på vår karriärssida och skicka in en spontanansökan här

– Vi rekryterar på de mjuka värdena och vill hitta människor som har förmågan att växa hos oss. Det är lika viktigt att du väljer oss, som att vi väljer dig. Tillsammans skapar vi planen för dig utifrån de olika faserna i ditt liv. Kanske har du småbarn eller behöver anpassa jobbet på olika sätt? Eller är din dröm att starta eget i framtiden? Nyckeln är att hitta mål som leder mot dina drömmar och samtidigt leder i den riktning som vi vill utveckla företaget.

En kultur att trivas i

Nordlo har gått i bräschen för att rekrytera unga och ser den interna verksamheten som en plantskola för framtidens specialister. Många ungdomar har fått sina första jobb hos Nordlo, och en betydande andel arbetar kvar än idag.

– Det gläder mig att vi har många medarbetare som valt att stanna hos oss länge, och likaså att många har kommit in genom tips mellan kompisar och branschkollegor. För mig är det ett bevis på att våra medarbetare trivs och att vår kultur är värdefull för medarbetarna, säger Malin Dahl.

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare