HemNordlo går mot strömmen – investerare satsar på lokalt förankrad IT-koncern

Dela i sociala medier

Nordlo går mot strömmen – investerare satsar på lokalt förankrad IT-koncern

Investmentbolaget FSN Capital har fokuserat på de lokala marknaderna i Norden när de nyligen förvärvade IT-bolagen Office IT-Partner, Zetup och Dicom i Sverige samt IT total i Norge. Tillsammans bildar dessa bolag IT-företaget Nordlo som ska fokusera på tjänsteleveranser till små- och medelstora företag.

– Mindre företag kommer allt mer att köpa IT som tjänst för att förbättra sina affärer. Därför ska vi jobba lokalt med nära relationer till kunderna och en hög förståelse för de lokala behoven, säger Fredrik Almén, koncernchef för det nya IT-företaget Nordlo.

Enligt analysföretaget Radar Group blir kunderna mer kunniga och mogna avseende sina IT-inköp. Tidigare har små- och medelstora företag legat efter i konsumtionen av IT-tjänster men nu förändras det beteendet i och med att tjänsterna blir allt enklare att konsumera. Tillväxten på molnmarknaden bland små- och medelstora företag ligger på över 20 procent under de närmaste åren.

– Det viktiga i ett sådant här skeende är att inse vad man är riktigt bra på, både i förhållande till sina kunders behov och gentemot nuvarande och hotande konkurrens. Just kundnärhet, lokal närvaro med starka relationer till sina kunder, är svårare att skala men också väldigt svårt att konkurrera med om man inte har det i sitt DNA, säger Johan Scherlin, rådgivare på Radar Group.

För Nordlo innebär det lokala perspektivet att bolaget kan jobba nära kunderna geografiskt, ha en nära dialog och förstå vilka behov som finns, och därmed ge en hög nivå på servicen.

– Med vår lokala närvaro ska vi ta resurser från de stora IT-fabrikerna och göra lokala tjänster av dem. Vi kan skapa högkvalitativa tjänster till en lägre kostnad än vad kunderna själva kan göra, vilket jag tror många kunder är beredda att investera pengar i, säger Fredrik Almén.

Vill du veta mer – kontakta:
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, 070-333 15 59, fredrik.almen@nordlo.com

IT-företaget Nordlo bildades 2018 genom en sammanslagning av IT-bolagen Zetup, Office IT-Partner, Dicom och norska IT total. Med fokus på rådgivande IT och lokal förankring ska den nya koncernen bli en stark nordisk utmanare inom molntjänster, infrastruktur och digitalisering för såväl små som medelstora organisationer. Nordlo har idag 575 medarbetare på 34 orter i Sverige och Norge, samt en årsomsättning på 1,2 miljarder.

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare