HemNordlo förvärvar Lerøen Datapartner i Bergen

Dela i sociala medier

Nordlo förvärvar Lerøen Datapartner i Bergen

Nordlo, Nordens nya IT- och digitaliseringspartner, förvärvar det norska IT- företaget Lerøen Datapartner i Bergen. För Nordlo är det andra uppköpet i Norge och starten till att bli en stark utmanare även i Norge inom IT- och digitalisering.

”Vi ser Bergen som kanske den viktigaste bryggan in till den norska IT-marknaden. Här finns hög kompetens, bra kunder och ett starkt näringsliv som gör att vi tror på Bergen och Vestlandet som en tillväxtmotor. Nu ska vi växa Nordlo i Norge till samma storlek som i Sverige, säger Fredrik Almén, koncernchef i Nordlo.

Med både finansiella och tekniska muskler ska bolaget expandera kraftigt i Bergen och på Vestlandet och satsar framförallt på att hjälpa små- och medelstora företag på bred front. Nordlos fokus är att agera lokalt men med tekniskt stöd från experter i hela det nordiska bolaget.

”Det är helt avgörande för oss att vi fortsätter behålla närheten till kunderna och en lokal förankring i Bergen och Vestlandet. Nordlos affärsidé och grundfilosofi passar oss väl. Med mer resurser är jag övertygad om att vi kan fortsätta utveckla våra kunders affärer och därmed stödja och utveckla näringslivet i Bergen och Vestlandet samtidigt som våra medarbetare får en ljus framtid, säger Bjørn André, vd för Lerøen Datapartner AS. I och med förvärvet byter Lerøen Datapartner namn till Nordlo och Bjørn André blir vd för Nordlo Bergen AS.

Omsätter 30 miljoner
Lerøen Datapartner omsätter ca 30 mNOK och har 13 anställda. Företaget grundades 1987 och erbjuder IT-drift, utveckling, molntjänster och försäljning av IT-produkter. Genom Nordlo-koncernens 650 medarbetare och kontor på 37 orter i Sverige och Norge kommer företagen i Bergen att även få tillgång till Nordlos totala tjänsteutbud.

Vill du veta mer – kontakta:
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, +46 (0)70-333 15 59, fredrik.almen@nordlo.com
Bjørn André, vd för Lerøen Datapartner AS, +47 905 29 845, baleroen@ldp.no

Om Nordlo:
Nordlo, Nordens nya IT- och digitaliseringspartner, bildades 2018 genom en sammanslagning av Zetup, Office IT-Partner, Dicom och norska IT total. Sedan dess har Nordlo förvärvat ytterligare två bolag – Netcomp, i augusti 2019, och Insignis IT, i januari 2020. Med fokus på rådgivning och lokal förankring ska den nya koncernen bli en stark nordisk utmanare inom molntjänster, infrastruktur och digitalisering för såväl nationella som internationella organisationer. Nordlo har idag 650 medarbetare på 37 orter i Sverige och Norge, samt en årsomsättning på 1,3 miljarder. nordlo.com

Om Lerøen Datapartner:
Selskapet Lerøen Datapartner (LDP) er totalleverandør av IT løsninger til SMB markedet i Hordaland, Vestlandet i Norge. Kjernen i selskapets tjenestekonsept er datasenter, skytjenester, IT drift og konsulenttjenester. Selskapet, som har 13 ansatte och omsatte for NOKm 27 i 2019, har levert stabil og svært god lønnsomhet gjennom en årrekke. Visjonen er å tilby kunderne en problemfri IT-hverdag med hjälp av kjerneverdiernna; kompetanse, fleksibilitet, kvalitet og service. Målet er å være en trygg, solid og langsiktig samarbeidspartner for kunderna, ansatte og leverandørerne. ldp.no

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Om du redan är kund och behöver support, kontakta din Nordlo-leverantör här: support.

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare