HemNordlo förvärvar Interlan – fortsätter växa längs Norrlandskusten 

Dela i sociala medier

Nordlo förvärvar Interlan – fortsätter växa längs Norrlandskusten 

Nordlo, en ledande Nordisk IT- och digitaliseringspartner, förvärvar Interlan med verksamhet i bland annat Gävle, Bollnäs och Örnsköldsvik. Efter förvärvet av Acon AB i januari 2021 och ett nystartat kontor i Umeå stärker Nordlo nu positionen ytterligare i norra Sverige och på den nordiska IT-marknaden.

– Interlan har en väletablerad lokal förankring och fokus på IT- och digitaliseringstjänster som stämmer väl överens med hur Nordlo arbetar. Förvärvet gör att vi får en större närvaro längs Norrlandskusten, säger Fredrik Almén, koncernchef Nordlo.

Interlan är en strategisk IT-partner som erbjuder skalbara och verksamhetsnära IT- och digitaliseringstjänster till både privat och offentlig sektor, i huvudsak inom Sverige. Företaget grundades 1997 och har idag 35 medarbetare på huvudkontoret i Gävle med filialkontor i Bollnäs, Söderhamn, Örnsköldsvik och Östersund.

Interlans erbjudande linjerar väl med Nordlos, där de utifrån en djup förståelse för kundens verksamhet sätter samman bästa möjliga IT-lösning. Förvärvet kommer gynna både befintliga och nya kunder, säger Fredrik Almén.

Interlan fortsätter ledas av nuvarande vd:n Erik Boson som ser stora möjligheter att fortsätta växa:

– Som en del av Nordlo får vi ökade konkurrensfördelar i form av upphandlingar och befintliga avtal. Vi får även möjlighet att dela kompetens och resurser från övriga bolag i koncernen, och det kommer gynna våra kunder. Organisationsmässigt fortsätter vi som tidigare och kommer kunna addera delar från Nordlos erbjudande som vi ser en efterfrågan på hos våra kunder, säger Erik Boson, vd Interlan.

Förutom Sverige har Interlan även kunder i bland annat Norge.

– Nordlo ser stort värde i att ha närhet till kund och kombinera det med en centraliserad leverans, precis så som vi arbetar. De har också en väletablerad verksamhet i Norge vilket stärker vår geografiska täckning och närheten till våra kunder i landet.

Förvärvet av Interlan innebär att Nordlo växer till totalt nästan 800 medarbetare med kontor på 46 orter i Sverige och Norge. Interlan kommer med sitt lokala fokus ingå i Nordlos affärsområde Regional Sweden.

– Förvärv har varit en uttalad del av Nordlos strategi sedan start, och förvärvet av Interlan är ett bra exempel på att strategin leder till att vi fortsätter växa i Sverige, säger Fredrik Almén, koncernchef Nordlo.

För mer information:
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, +46 70 333 15 59, fredrik.almen@nordlo.com 
Erik Boson, vd Interlan, +46 278-530 542, erik.boson@interlan.se

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare