HemNordlo förvärvar Fana Data i norska Bergen, blir regionens största IT-leverantör till SME-marknaden

Dela i sociala medier

Nordlo förvärvar Fana Data i norska Bergen, blir regionens största IT-leverantör till SME-marknaden

Nordlo fortsätter tillväxtresan med extra fokus på Norge. Med förvärvet av snabbväxaren Fana Data stärker bolaget positionen i Norge, och blir även den ledande IT- och digitaliseringsleverantören för SME-marknaden i Bergen.

– Vi såg möjligheten att bli den största IT-tjänsteleverantören till alla små och medelstora företag i en viktig och prioriterad region i Norge. Nu växer Bergen-kontoret till ett 42 personer starkt team som ska fortsätta växa i regionen och samtidigt vara ett värdefullt stöd för hela Nordlo i Norge, säger Fredrik Almén, koncernchef Nordlo.

Nordlo, en ledande nordisk IT- och digitaliseringspartner, gör ännu ett förvärv med ambitionen att verksamheten ska bli lika stor i Norge som i Sverige, nu genom att i Bergen köpa det snabbväxande IT-företaget Fana Data.

– Både Nordlo och Fana Data är starka aktörer i Bergen, tillsammans blir vi nu ledande inom IT och digitalisering. Förvärvet innebär att vi går från 18 till 42 medarbetare på kontoret i Bergen, vilket innebär ett rejält kliv upp i leveranskapacitet. Det viktigaste för oss nu är att etablera marknadspositionen och fortsätta tillväxten.

Affären är ett resultat av att två partner väljer varandra. Fana Data var även uppvaktat av andra aktörer, men de insåg snabbt att Nordlo var ett fördelaktigt val. Geir Sandaker, affärsområdesansvarig på Nordlo Norge:

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av Fana Data och välkomnar deras team till Nordlo. Resurserna i Fana Data kommer att vara centrala för vår utveckling i Bergen, och de kommer även att bidra centralt i Norge. Nordlo har offensiva tillväxtplaner för Norge och detta förvärv bekräftar våra ambitioner. En av Nordlos styrkor är nationell närvaro samtidigt som vi är lokalt förankrade, säger Geir Sandaker, affärsområdesansvarig på Nordlo Norge.

Nordlo etablerades i Bergen genom förvärvet av Lerøen Datapartner år 2020. Totalt har Nordlo 93 medarbetare i Norge på fyra kontor.

För mer information:
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, +46 70 333 15 59, fredrik.almen@nordlo.com 
Geir Sandaker, affärsområdesansvarig Nordlo Norge, +47 90 67 11 11, geir.sandaker@nordlo.com

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare