HemNordlo förvärvar Appex Operations i Haugesund

Dela i sociala medier

Nordlo förvärvar Appex Operations i Haugesund

Nordlo, Nordens IT- och digitaliseringspartner, förvärvar det norska IT- företaget Appex Operations i Haugesund. För Nordlo är detta det tredje uppköpet i Norge och fortsättningen på etableringen som stark utmanare inom IT- och digitalisering även i Norge. ”Vi startade Nordlos verksamhet i Vennesla, i södra Norge, genom förvärvet av IT total. I januari i år köpte vi Lerøen Datapartner i Bergen och nu Appex Operations, ett bolag i Haugesund, mitt emellan Vennesla och Bergen längst västkusten. Appex fokuserar på SMB-marknaden och långsiktiga kundrelationer, något som uppnås genom lokal närvaro, hög servicegrad, och effektiv IT-drift, vilket ligger helt i linje med Nordlos modell. Jag välkomnar förvärvet av Appex Operation då det kommer att stärka vår position i Norge ytterligare, säger Fredrik Almén, koncernchef i Nordlo.

Appex Operations omsätter ca 30 mNOK och har 13 anställda. Företaget grundades 2011 och erbjuder IT-drift och digitaliseringslösningar till små och medelstora företag i Norge. Genom Nordlos uppköp kommer nu Appex:s kunder att få tillgång till Nordlos totala tjänsteutbud och experter i Norden. I och med förvärvet ökar Nordlo-gruppen till 665 medarbetare och kontor på 38 orter i Sverige och Norge.

”Våra affärsområden och produkter passar mycket bra in i Nordlos erbjudande och våra styrkor matchar varandra väl, det kommer att gynna både befintliga och nya kunder. Genom att vara en del av Nordlo-koncernen får vi också tillgång till; bättre leverantörsavtal, en djupare och bredare kompetensbank och fler resurser. Dessutom innebär Nordlos ledningsmodell lokala verksamheter och beslut, något som vi i Appex Operations uppskattar mycket då det kommer att säkerställa vår framtida regionala expansion,” säger Tore Solberg, vd för Appex Operations.

I och med förvärvet byter Appex Operations namn till Nordlo och Tore Solberg blir vd för Nordlo Haugesund AS.

Vill du veta mer – kontakta:
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, +46 70 333 15 59, fredrik.almen@nordlo.com 
Tore Solberg, vd Appex Operations, +47 982 17 645, tore.solberg@appex.no

Om Nordlo:
Nordlo, Nordens IT- och digitaliseringspartner, bildades 2018 genom en sammanslagning av Zetup, Office IT-Partner, Dicom och norska IT total. Sedan dess har Nordlo förvärvat ytterligare fyra bolag; Netcomp, Insignis IT, Lerøen Datapartner och Appex Operations samt etablerat verksamhet i Helsingborg. Med fokus på rådgivning och lokal förankring ska den nya koncernen bli en stark nordisk utmanare inom molntjänster, infrastruktur, outsourcing och digitalisering för såväl nationella som internationella organisationer. Nordlo har idag 665 medarbetare på 38 orter i Sverige och Norge, samt en årsomsättning på 1,3 miljarder. Läs mer på: nordlo.com

Om Appex Operations:
Appex Operations erbjuder IT-drift och digitaliseringslösningar till små och medelstora företag i hela Norge. Företaget, som grundades 2011, har idag 13 anställda, kontor i Haugesund och omsätter ca 30 mNOK. Appex Operations kundlöften; passion, kompetens och kundtjänst ska skilja bolaget från konkurrenterna. Medarbetarnas passion genomsyrar allt kundarbete, deras långa erfarenhet inom IT ger god affärsförståelse och deras service överträffar kundens förväntningar. Läs mer på: appex.no

 

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare