HemNordlo etablerar sig i Helsingborg

Dela i sociala medier

Nordlo etablerar sig i Helsingborg

Nordlo, Nordens nya IT- och digitaliseringspartner, etablerar sig i Helsingborg. Jonas Nilsson, tidigare platschef på Office Management i regionen, blir ansvarig för Nordlo i Helsingborg. ”Jag är mycket glad för att Jonas Nilsson tackat ja till jobbet, han har god kunskap om IT- och digitaliseringstjänster och de lokala företagens behov. Det aktiva näringslivet, med 15 000 företag, i den snabbväxande Öresundsregionen gör att vi väljer att etablera oss i Helsingborg, där vi nu kommer hjälpa företagen att utvecklas med hjälp av våra IT-tjänster, säger Fredrik Almén, koncernchef i Nordlo.

Helsingborgs näringsliv domineras av mindre och medelstora företag som har närhet till Lunds universitet och Campus Helsingborg för kompetensförsörjning. Tillväxtverket redovisar att en fjärdedel av företagen ser IT-utveckling som en mycket viktig åtgärd för tillväxt. ”Helsingborg är den tredje största staden i Öresundsregionen efter Köpenhamn och Malmö. I Malmö är vi redan etablerade och har stärkt upp med ny VD och försäljningschef, så med etableringen i Helsingborg stärker vi vår position ytterligare i denna viktiga region, säger Fredrik Almén.

Verksamheten i Nordlo Helsingborg kommer omfatta 20 medarbetare och ledas av Jonas Nilsson. Regionchef Anders Strömsten, som ansvarar för Nordlos etablering i Helsingborg, har redan anställt ett tiotal personer, däribland IT- och infrastrukturkonsulter, projektledare och affärsutvecklare. Resterande personal är i rekryteringsprocessen. Genom Nordlo-koncernens 650 medarbetare och kontor på 37 orter i Sverige och Norge kommer företagen i Helsingborg få tillgång till Nordlos totala tjänsteutbud. IT-tjänster för kontor och arbetsplatser, AV-teknik (audiovisuell kommunikation, mötesrum, digital signage), IT-infrastruktur, servicedesk och säkerhet är några exempel. ”Nordlos erbjudande bygger dels på standardiserade och paketerade tjänster som våra kunder erbjuds i form av löpande abonnemang, vidare kommer vi erbjuda framtidstjänster som inkluderar mer avancerade IT-konsulttjänster och utbildning”, säger Jonas Nilsson, VD Nordlo Helsingborg.

Nordlos styrmodell, med lokala affärer och beslut, ska framtidssäkra verksamheten. Kundernas framgång står högst på agendan och kvittot på det fick Nordlo 2019 då man för åttonde året i rad placerade sig i topp i Radars kundnöjdhetsundersökning, med en andra plats i kategorin Användarnära IT-tjänster och på en tredje plats i kategorin Infrastruktur och drift. Nordlo räknar med att bli en så pass attraktiv spelare i Helsingborgsregionen, så att man kan locka till sig specialistkompetenser som säkerställer kundernas framgång. ”Vi är mycket glada och stolta över att Nordlo väljer att etablera sig i Helsingborg. Det är ett bevis på att staden är attraktiv både ur ett kund- och medarbetarperspektiv, säger Malin Wallett, etableringsansvarig näringslivsutvecklare, Helsingborgs Stad.

Vill du veta mer – kontakta:
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, 070-3331559, fredrik.almen@nordlo.com
Jonas Nilsson, VD Nordlo Helsingborg, 072-0713010, jonas.nilsson@nordlo.com
Malin Wallett, etableringsansvarig och näringslivsutvecklare, Helsingborgs Stad,
072-2107482, malin.wallett@helsingborg.se

Om Nordlo:
Nordlo, Nordens nya IT- och digitaliseringspartner, bildades 2018 genom en sammanslagning av Zetup, Office IT-Partner, Dicom och norska IT total. Sedan dess har Nordlo förvärvat ytterligare två bolag – Netcomp, i augusti 2019, och Insignis IT, i januari 2020. Med fokus på rådgivning och lokal förankring ska den nya koncernen bli en stark nordisk utmanare inom molntjänster, infrastruktur och digitalisering för såväl nationella som internationella organisationer. Nordlo har idag 650 medarbetare på 37 orter i Sverige och Norge, samt en årsomsättning på 1,3 miljarder. nordlo.com

Om Helsingborg:
Helsingborgs stad tillhör Skåne län och utgör den åttonde största staden i Sverige. Efter Köpenhamn och Malmö är Helsingborg den tredje största staden i den snabbväxande Öresundsregionen, med cirka 150 000 invånare. Staden har ett aktivt näringsliv med stora möjligheter för etableringar. Det finns idag ca 15 000 företag registrerade i Helsingborg och under 2016 startades drygt 1000 nya företag. Helsingborg har närhet till Lunds universitet, som är kompetensförsörjande för hela Skåneregionen. De mindre och medelstora företagen dominerar näringslivet i Helsingborg och Helsingör, företagen verkar främst inom handel, transportnäring och företagstjänster. helsingborg.se

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare