HemWilliam Besterman

William Besterman

IT-konsult, Nordlo i Norrköping

”Vi gör ofta olika aktiviteter ihop och tar middagar på stan”

Dela i sociala medier

William Besterman

Berätta om din roll på Nordlo
Min roll som IT-konsult är mångsidig, med uppgifter som sträcker sig från allt mellan felsökning av komplexa nätverksproblem till nyinstallation av arbetsplatser hos våra kunder. Man kan också säga att min roll är en salig blandning av 2nd och 3rd-line support vilket enkelt kan beskrivas som ”på-platsen-support” och administrering av system.

Jag har tidigare erfarenhet av att arbeta som IT-tekniker, men på Nordlo får jag möjlighet att utmana mig själv och utvecklas vidare inom min roll. Jag gillar att jag har en arbetsplats och ett arbetsteam med stark laganda, och uppskattar lika mycket den lokala och nära relation som jag har till mina kunder när jag är hos dem.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
En vanlig arbetsdag för mig startar på kontoret där jag gör en ärendegenomgång tillsammans med mina kollegor, det ger mig en god översikt och gör det enklare att sätta mål för och planera dagen. När ärendegenomgången är färdig kollar jag vanligtvis igenom min mejl och justerar min kalender så att den passar bra med det vi kommit fram till. Därefter beger jag mig antingen ut till kund för att hjälpa dem på plats, eller så kopplar jag upp mig för att hjälpa dem online.

Många problem går att lösa direkt online och är ofta en mer tidseffektiv lösning både för kunden och mig, medan det andra gånger krävs att jag är på plats för att få en tydligare bild av problemet. Det kan också ge kunden en större trygghet och förståelse att ha mig där. I min roll är det viktigt att kunna anpassa sig efter både problem och önskemål.

Vilka utmaningar stöter du på i din vardag?
Den utmaning jag anser vara mest krävande, men också roligast, är att hjälpa våra kunder att ta sig till nyare och effektivare arbetssätt. Den stora utmaningen brukar vara att få kunden att verkligen förstå och inse verksamhetsnyttan som IT-investeringen kommer att ge, men också att få ihop den faktiska tekniska implementationen. Då är det skönt att ha ett arbetsteam med olika erfarenheter och kunskap så att vi kan hjälpas åt.

Vad är mest utvecklande på Nordlo?
För egen del måste jag säga att den sociala biten hittills varit mest utvecklande för mig. Det är lätt att fastna i tekniska termer när man jobbar med felsökning, brandväggar, servrar och liknande hela dagarna, vilket också kan vara rena grekiskan för många kunder. Som IT-konsult lär jag mig att översätta IT-termer och förmedla dem så att våra kunder faktiskt förstår vad jag säger och gör. Det är en otroligt viktig egenskap som jag dagligen vidareutvecklar.

Hur är Nordlo som arbetsplats?
På Nordlo är vi en samling drivna individer som kompletterar varandra på ett bra sätt, både personlighets- och kunskapsmässigt. Lokalt kör vi, titt som tätt, också afterworks vilket kan vara allt från aktiviteter i form av sammarbetsövningar till en gemensam middag nere på stan.

Vi brukar även ha en kick-off en gång per år där alla medarbetare på Nordlo träffas för att socialisera sig och utbyta kunskaper och erfarenheter mellan de olika kontoren, det uppskattar jag verkligen!

Vill du också jobba med oss?

Vi på Nordlo letar alltid efter människor som har kompetens inom IT-branschen och som har ett brinnande engagemang för hållbar förändring, där vår innovation formar framtiden inom IT och digitalisering. Även om du inte hittar en specifik roll för tillfället är vi alltid intresserade av att höra ifrån dig som vill jobba med oss. Skicka gärna din spontanansökan via nedan knapp. 

Gör spontanansökan här