HemRoger Nilsson

Roger Nilsson

IT-arkitekt, Nordlo i Jönköping

”Något jag verkligen föll för är värderingarna som går väldigt väl i linje med mina egna”

Dela i sociala medier

Roger Nilsson

Berätta om din nya roll på Nordlo
Som IT-arkitekt på Nordlo i Jönköping kommer mitt huvudsakliga fokus vara att hjälpa våra kunder att hitta nya digitala lösningar men också att utveckla, effektivisera och automatisera befintliga lösningar. Jag kommer alltså stötta våra kunder i att driva sin digitala närvaro framåt för att se till att deras IT är anpassad till dagens och morgondagens krav på moderna verktyg och säkerhet.  

Utöver det kommer jag att fungera som en länk mellan vår sälj- och teknikorganisation och vara en del i den nya satsningen för att ta ny mark med fokus på större kunder. Dessutom kommer jag hjälpa till att fram och utveckla våra standardpaketeringar av tjänster. Mina förhoppningar är att min erfarenhet kommer vara en stöttning framåt med både nytänk och försäljning!

Vad har du tidigare gjort?
Jag har 25 års erfarenhet inom IT-branschen och under den tiden har jag jobbat i många olika roller. Bl.a. har jag tidigare drivit en IT-konsultbyrå där jag varit konsultchef men har också arbetat på bolag världen över och varit delaktig i globala IT-projekt.

Men jag skulle nog ändå säga att det är IT-arkitektur och projektledning som jag framförallt arbetat med, och de senaste åren har jag arbetat som projektledare och arkitekt där vi slog samman IT-driften och utveckling för fem kommuner. Något som alltid varit till min fördel i branschen är att jag älskar utmaningar och har ett lösningsorienterat synsätt.

Hur stöttar du kunderna i deras utveckling?
Jag stöttar kunderna genom att standardisera och utveckla befintliga lösningar för att effektivera deras verksamheter. Genom att skapa processer som förenklar kunders arbeten gör man verkligen direkt verksamhetsnytta som underlättar för medarbetarna.

Mycket som görs manuellt idag kan vi istället göra automatiskt och då skapar vi mer nytta för pengarna. Men det är också viktigt att välja rätt delar att automatisera. Många gånger är det flöden kring personalen som behöver effektiviseras prioriteras för att sedan kunna dra nytta av övrig digitalisering inom verksamhetens alla processer.

Vad fick dig att välja Nordlo?
Nordlo lockade mig som arbetsplats av flera anledningar, men något jag verkligen föll för är värderingarna som går väldigt väl i linje med mina egna. Dessutom känns Nordlo som ett fräscht bolag som blickar framåt och inte är rädda för att titta på nya lösningar. Att man ser mycket till människan och hur vi mår uppskattar jag också och tycker är otroligt viktigt!

När jag fick chansen att få vara med och utveckla Nordlo tog jag den, och nu när jag har börjat jobba uppskattar jag hur enkelt det har varit att komma in i samhörigheten, trots att vi arbetar på distans just nu. Välkomnandet från alla i organisationen har varit toppen och jag känner mig verkligen välkommen!

Vad på din agenda har högst prioritet just nu?
Det första jag kommer göra är att sätta mig in i organisationen för att skapa mig en ordentlig uppfattning om var Nordlo står idag. Jag har många idéer och tankar om hur vi kan ta oss vidare, men om jag inte vet nuläget fullt ut är det svårt att ta börja innan jag vet vad vi ska titta på först. När jag vet var vi står idag, och har skapat en vision för imorgon kan vi lättare ta oss till målet!

Vad ser du för utmaningar i framtiden för branschen?
Jag tror att vi generellt behöver prata och fokusera mer på faktisk funktionalitet för våra kunder istället för att prata teknik. Inom IT-branschen är det lätt att fokusera på trendiga lösningar istället för att se de faktiska behoven. Vi behöver inte prata tekniskt avancerat för att visa vad vi kan, istället behöver vi lyssna på kundens önskemål och därefter välja rätt nivå och lösningar för att skapa en skräddarsydd lösning.

Berätta lite om dig själv!
Utöver att effektivisera kunders processer är min stora passion kost, träning och hälsa! I det driver jag också ett eget bolag vid sidan om Nordlo.  Jag cyklar mycket och är delaktigt i flera fritidsprojekt som hjälper barn som har det svårt. Där kommer min cykling till hjälp och jag har cyklat runt om i Europa, bland annat med Team Rynkeby, för att samla in pengar.

Vill du också jobba med oss?

Vi på Nordlo letar alltid efter människor som har kompetens inom IT-branschen och som har ett brinnande engagemang för hållbar förändring, där vår innovation formar framtiden inom IT och digitalisering. Även om du inte hittar en specifik roll för tillfället är vi alltid intresserade av att höra ifrån dig som vill jobba med oss. Skicka gärna din spontanansökan via nedan knapp. 

Gör spontanansökan här