HemPer-Arne Sandström

Per-Arne Sandström

Försäljningschef inom IT, Nordlo i Malmö & Helsingborg

”Det som lockade mig till Nordlo är konstellationen av organisationen”

Dela i sociala medier

Per-Arne Sandström

Berätta om din roll på Nordlo
Jag jobbar som försäljningschef på Nordlo i Malmö och Helsingborg. Det innebär bl.a. att jag stöttar våra säljare i affärer, har koll på marknaden och jobbar direkt med våra kunder. Nordlo i Helsingborg är fortfarande ett nytt IT-företag på marknaden så där satsar vi just nu framförallt på att växa ordentligt försäljningsmässigt – ett mål som jag är övertygad om att jag kan hjälpa till att nå.

Jag tror verkligen på att Nordlo har stor potential i Skåne. Dels tack vare de stora möjligheterna i regionen och dels för att vi har ett så bra team som stöttar kontoren både i Malmö och Helsingborg.

 

”Det som lockade mig till Nordlo är konstellationen av organisationen. Att man uppnår synergi genom att jobba i en stor koncern, samtidigt som man jobbar lokalt på sitt kontor och är nära kunden. Det är det jag tror är Nordlos framgångssaga!”

 

Vad har du tidigare gjort eller jobbat med?
Jag har jobbat i IT-branschen sedan 1984 och har utbildning och bakgrund inom både teknik, försäljning och marknadsföring. Jag började min resa i branschen som IT-konsult men har sedan dess arbetat som KAM (Key Account Manager), försäljningschef och marknadschef. Jag har en lång erfarenhet av ledande befattningar och har arbetat på företag som Merkantildata, Avansys, Cygate, Alliero och nu senast som försäljningschef på IT-Gården som nyligen förvärvades av Iver.

Nu ser jag fram emot att med hjälp av min bakgrund och erfarenhet få Nordlo i Malmö och Helsingborg att växa och etablera sig ordentligt på marknaden!

Vad gör Nordlo till en attraktiv arbetsgivare?
Det som lockade mig till Nordlo är konstellationen av organisationen. Att man uppnår synergi genom att jobba i en stor koncern, samtidigt som man jobbar lokalt på sitt kontor och är nära kunden. Det är det jag tror är Nordlos framgångssaga!

Vi har dessutom många tjänster som sticker ut på marknaden och på Nordlo i Skåneregionen jobbar vi bl.a. mycket med AV-tjänster, vilket gör oss helt unika i området.

Vad på din agenda har högst prioritet just nu?
Som ny på Nordlo är det viktigaste för mig att lära känna mina kollegor och var våra kompetenser finns. Sedan vill jag fokusera på våra kunder och lära känna dem, deras behov och förväntningar. På kontoret skulle jag säga att vår prioritet har varit att hjälpa våra kunder att ställa om till distansarbete.

Vad ser du för utmaningar i framtiden för branschen?
Något jag tror vi behöver jobba mer med i branschen är hybrida molntjänster. Som partner har vi ett ansvar att hjälpa våra kunder att veta var IT-tjänsterna ska ligga och styra kunderna rätt. Jag tror att om man inte är med på att ställa om till hybridlösningar finns det en risk för företag att försvinna från marknaden.  

Berätta lite om dig själv
Jag är ursprungligen från Göteborg men har bott i Helsingborg sedan 1994. Jag är väldigt träningsintresserad och har tidigare spelat i landslaget i landhockey. Idag spelar jag framförallt tennis och lite paddel. Vi hade faktiskt nyligen en paddel-turnering på Nordlo i Helsingborg, och vanligtvis när man är ny någonstans brukar man vilja hålla låg profil – men det kunde jag inte göra, istället lyckades jag vinna turneringen! Vi har pratat om att utmana de andra Nordlo-kontoren i framtiden, det är något jag verkligen ser fram emot.

I övrigt på min fritid är jag musikintresserad och spelar gitarr i rockbandet Zigges!

Vill du också jobba med oss?

Vi på Nordlo letar alltid efter människor som har kompetens inom IT-branschen och som har ett brinnande engagemang för hållbar förändring, där vår innovation formar framtiden inom IT och digitalisering. Även om du inte hittar en specifik roll för tillfället är vi alltid intresserade av att höra ifrån dig som vill jobba med oss. Skicka gärna din spontanansökan via nedan knapp. 

Gör spontanansökan här