HemMattias Jadesköld

“Här går det att forma din roll efter din personlighet och dina preferenser”

Mattias Jadesköld
IT-arkitekt, Nordlo i Stockholm

Dela i sociala medier

Mattias Jadesköld

Berätta om din roll på Nordlo

Jag har varit i IT-branschen i 20 år och har under den tiden hunnit arbeta i flera olika områden, men jag har varit i min nuvarande roll som IT-arkitekt sedan nio år tillbaka. Man skulle kunna säga att jag är en slags ”översättare” som förvandlar kunders behov till faktiska tekniska lösningar som vi kan erbjuda dem.

När jag pratar med våra kunder är aldrig tekniken i sig prioriterad, utan det viktigaste är att vi ser helheten och tar fram den lösning som passar kundens verksamhet bäst. Förutom IT-arkitekt är jag personalansvarig för ett team som jag stöttar och hjälper växa inom sina roller. Det är riktigt roligt att vara delaktig i deras utveckling och se hur de växer och kan ta sig an större och större projekt.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig arbetsdag för mig innehåller oftast en del möten, men jag ger också tekniska förslag till kunder och deltar på upphandlingar. Sedan har jag ju mitt team med åtta tekniker att ta hand om, så genom dem blir det även en del utveckling.

Utöver min tjänst på Nordlo driver jag IT-säkerhetspodden tillsammans med min kollega Erik Zalitis. Det hela började med att vi satt och pratade om att starta en intern blogg, men när en kollega på Nordlo berättade om hennes podd och hur den fungerade, öppnades en helt ny värld. Jag pratade med Erik som sedan tidigare hade utrustning hemma, vi provade att göra ett avsnitt och sen dess har det rullat på och nu släpper vi avsnitt veckovis. Vi gör det helt privat som en bisyssla av vårt gemensamma intresse, men har möjlighet att använda Nordlos lokaler för att genomföra inspelningarna.

Hur är Nordlo som arbetsplats?

Jag tycker att Nordlo ger mig en perfekt mix av struktur och strömlinjeformat. Är det för strukturerat blir det för svårt för kunder att få hjälp, och med enbart strömlinjeformat blir det lätt rörigt – men här är det en perfekt blandning av bägge delar. Det är en prestigelös arbetsplats på riktigt och man har stor möjlighet att kunna påverka och forma sin egen roll.

På Nordlo Improve i Stockholm brukar vi ha ”BeInspire-kvällar” där vi pratar om olika ämnen samtidigt som kanske tar en sallad eller macka. Vi har en skön stämning där personalen själva tar på sig att anordna after works där vi spelar spel, lyssnar på musik och umgås. I våras var vi dessutom på en skidresa i Sälen tillsammans vilket var riktigt kul!

“Det är en prestigelös arbetsplats på riktigt och man har stor möjlighet att kunna påverka och forma sin egen roll”

Vad utmanar dig i din vardag på Nordlo?

Det som utmanar mig mest just nu har mycket att göra med upphandlingar. Offentliga upphandlingar kan beskrivas som nästan oförlåtande där ett minsta misstag eller misstolkning kan riskera allt, och det är just det som gör det så häftigt och roligt att jobba med. Det var också det som gjorde att jag bytte till den roll jag har idag – jag vill vara längst ut, närmast kunden och där allt ställs på sin spets.

Vilka råd kan du ge till någon som vill jobba på Nordlo?

Förutom om man är sugen på att jobba i ett kul gäng så är Nordlo en perfekt arbetsplats ifall du känner dig låst i din befintliga roll. Här är det fritt och din roll går att forma efter din personlighet och dina preferenser. Om du exempelvis är intresserad av Microsoft 365 och nätverk är det fullt möjligt att arbeta med bägge, eller om du utvecklar ett nytt intresse går det att anpassa dina arbetsuppgifter mot det. Detta är något jag upplever vara unikt och något av det bästa med att jobba på Nordlo.

Vad ser du för utmaningar i framtiden för branschen?

I framtiden tror jag att IT-infrastruktur inte kommer att bli mer komplicerat än två hål i väggen och jag tror att valet av IT-infrastruktur kommer bli mer som det är att välja el-leverantör, det vill säga att det mesta är likadant. Jag spår dessutom att det kommer bli ännu mer fokus på tjänster och support för slutanvändare. För även om allt blir automatiserat och digitaliserat kommer det alltid finnas behov av hjälp och IT-stöd.

Vill du också komma närmare din fulla potential?

”Möjligheterna är oändliga och varje dag lär jag mig något nytt”

På Nordlo letar vi alltid efter människor som har ett brinnande intresse av att utvecklas. Vi tror mycket på att man själv driver sin egen utveckling, och att vi är där för att stötta din resa. Se våra lediga tjänster där vi hjälper dig att nå din fulla potential.

Se våra lediga tjänster

Läs gärna vidare

Jenny Brännlund

Development Lead & Quality Manager, Nordlo i Umeå & Lycksele

“Det var en fantastisk känsla att få ett jobb innan examen”

Ståle Gismervik

Senior systemkonsult, Nordlo i Haugesund

“Nordlo ger mig friheten att styra min egen vardag”

Lisa Grenholm

Servicedesk Specialist , Nordlo i Umeå & Lycksele

“En gång i månaden pratar vi om arbetsplatsen och vad vi vill förbättra”

Jakob Nordanbro

Supporttekniker, Nordlo i Falun

“Vi som medarbetare får alltid vara med och bidra till beslut”

Linn Ericsson

Inköpare, Nordlo i Karlshamn

“Nordlo är en arbetsplats där det finns alla möjligheter till utveckling”

Gustav Larsmark

IT-konsult, Nordlo i Jönköping

”Känslan att arbeta på Nordlo är att man hela tiden kan få stöd och hjälp av sina kollegor”

Anette Vejdegren

Affärsansvarig, Nordlo i Stockholm

”I vår platta organisation är det enkelt att få möjlighet att utveckla sig och att i sin egen takt ta sig an utmaningar”

Anneli Waleniussen

Säljare, Nordlo i Sarpsborg

”Vi förstår hur viktigt det är med samarbete för att nå våra mål”

Anders Hultbrand

Rekryterare och HR-manager, Nordlo i Göteborg

”Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att komma in till kontoret”

Vill du också jobba med oss?

Vi på Nordlo letar alltid efter människor som har kompetens inom IT-branschen och som har ett brinnande engagemang för hållbar förändring, där vår innovation formar framtiden inom IT och digitalisering. Även om du inte hittar en specifik roll för tillfället är vi alltid intresserade av att höra ifrån dig som vill jobba med oss. Skicka gärna din spontanansökan via nedan knapp. 

Gör spontanansökan här