HemMagnus Blomberg

Magnus Blomberg

Teknisk chef, Nordlo i Göteborg

”Vi har en personlig och nära kultur där de mjuka värdena betyder oerhört mycket”

Dela i sociala medier

Magnus Blomberg

Berätta om din roll på Nordlo:
Jag arbetar bland annat med tekniska strategier, tjänsteutveckling, försäljning och affärsansvar på Nordlo Improve. Jag ansvarar även för Delivery Hub för Nordlo där vi övergripande utvecklar och samordnar leveransen inom gruppen.

Jag har arbetat med många olika delar under mina drygt 20 år inom bolaget. Jag började på det som nu är Nordlo Improve, och arbetade då med teknik och support främst mot vår stora kund i Trollhättan – Saab/General Motors. Det var en otroligt lärorik tid där jag fick arbeta med många olika tekniska områden och med riktigt kritiska miljöer. Tekniskt fokus var först på Unix och Oracle och jag utvecklade samtidigt lite olika verktyg för administration, support och övervakning, framförallt för att effektivisera vår egen drift. Ganska snart fick jag även arbeta med arkitektur och säljstöd och jag fick även agera projektledare åt kunden en period. De senaste 15 åren har mestadels varit fokuserade kring affärer, affärsutveckling och tjänsteutveckling, gärna i kombinationen ekonomi/teknik och hur vi på bästa sätt utvecklar nya och befintliga kunder.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? Vilka utmaningar stöter du på i din vardag?
Det är lite svårt att säga då det är väldigt varierande. Det går nästan inte att beskriva en vanlig dag på jobbet! Vissa perioder arbetar jag mycket med kundcase, det kan vara en upphandling eller affärsmöjlighet som kräver mycket fokus och energi, andra perioder kan jag vara lite mer proaktiv och arbeta med tjänsteutveckling, prissättning och vara inblandad i löpande effektiviseringsarbete hos våra större kunder. Generellt kan man konstatera att dygnet tyvärr har för få timmar för allt man vill göra…

Hur är Nordlo som arbetsplats?
Jag älskar Nordlo som arbetsplats. Kollegorna är underbara, det finns stor möjlighet att utvecklas och överlag väldigt bra relation med våra kunder. Vi har en personlig och nära kultur där de mjuka värdena betyder oerhört mycket både inom företaget och i relationen med våra kunder.

Vad är mest utvecklande på Nordlo? Vilka utmaningar stöter du på i din vardag?
Jag drivs av att utveckla, oavsett om det handlar om kunder, arbetssätt eller mig själv, och det får jag verkligen möjlighet att göra här. Vi har ett stort kundfokus och man får snabbt förståelse för vår betydelse hos kunden där vi inte bara är en bricka i ett stort spel, vilket både är utvecklande och utmanande.

Det finns också en stor variation av områden att arbeta inom och det är generellt väldigt prestigelöst, vilket gör att det mer hänger på individen än på rollen vad man får arbeta med och hur snabbt man vill utvecklas.

Vilka råd kan du ge till någon som vill jobba på Nordlo?
Kika runt på vår hemsida. Du hittar kontaktuppgifter till närmsta kontor och det finns även information om olika tjänster. Tveka inte för du lär inte ångra dig!

Vill du också jobba med oss?

Vi på Nordlo letar alltid efter människor som har kompetens inom IT-branschen och som har ett brinnande engagemang för hållbar förändring, där vår innovation formar framtiden inom IT och digitalisering. Även om du inte hittar en specifik roll för tillfället är vi alltid intresserade av att höra ifrån dig som vill jobba med oss. Skicka gärna din spontanansökan via nedan knapp. 

Gör spontanansökan här