HemLisa Grenholm

“En gång i månaden pratar vi om arbetsplatsen och vad vi vill förbättra”

Lisa Grenholm
Service Desk Specialist, Nordlo i Umeå

Dela i sociala medier

Lisa Grenholm

Hej Lisa, berätta lite om din roll och resa med Nordlo

Vintern 2018 började jag som Service Desk Tekniker på det som idag är Nordlo. Jag sökte mig till Nordlo främst för att jag tyckte kunderna verkade intressanta. I våras blev jag specialist, vilket känns väldigt bra då det har varit ett mål att ta det steget. På sikt vill jag ta mig ännu längre. Det är roligt att möjligheten finns att ha en utvecklingskurva. Redan på jobbintervjun var det tydligt att Nordlo erbjud en arbetsplats där det fanns möjlighet att utvecklas. 

Hur är det att jobba som Service Desk Specialist?

Att gå över till specialist innebär att jag har mer ansvar. Jag har gått ifrån att jobba med det operativa till att ta ett mer taktiskt ansvar. Vi jobbar i tre tekniska nivåer där specialisten är ett stöd både till service desken som ansvarar för det operativa, medan technical account managers har hand om det strategiska arbetet.

Vad har du tidigare gjort eller jobbat med?

Jag har studerat nätverksdrift, vilket är en bred utbildning inom IT-administration. Under studierna och efter studierna så jobbade jag på en teleoperatörs Nätverksoperationscenter i Umeå. Under en kort period jobbade jag även som IT-konsult och gick sedan över till att jobba på Nordlo.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Direkt när jag kommer in på morgonen börjar jag med att stämma av läget med kollegor och försöker få en övergripande bild av hur dagen ser ut. Därefter påbörjar jag arbetet med min egen planering. Under dagen så är jag med och hanterar inkommande ärenden som kommer på mejl eller telefon. Det blir då en del dialog mellan kollegor. Vissa ärenden behöver påbörjas direkt och andra får man planera ut till senare. Vi är uppdelade i kundteam och i mitt team är vi fyra personer som har väldigt god stämning. Vi har löpande dialoger och stämmer av med varandra och ger varandra tips. Alla har väldigt kul tillsammans!

Hur är Nordlo som arbetsplats?

Det är en bra arbetsplats då vi lyssnar mycket på varandra. Jag känner mig trygg med att kunna prata om saker och vi gör förbättringar om vi märker att det är något som inte är rätt. En gång i månaden pratar vi om vad vi vill förbättra både långsiktigt och kortsiktigt. Det kan vara små förändringar som bidrar till en bättre arbetsmiljö, alltifrån ny färg på väggarna och fler blommor till aktiviteter som leder till större förändringar inom verksamheten. På kontoret har vi också något som vi kallar party-fredagar då vi startar en discolampa och har en gemensam spellista, vilket är lite roligt. 

“Det är givande att kunna hjälpa kunderna och att få deras verksamhet att fungera bättre” 

Vad utmanar dig i din vardag?

Jag tror främst att det är jag som utmanar mig själv. Jag vill utvecklas och jag har därför sökt mig till ärenden som är lite mer utmanande. Mina kollegor utmanar mig också mycket genom att peppa och ha dialoger kring olika lösningar och utvecklingsmöjligheter. Dessutom är kunderna en bidragande faktor då vi stöter på olika ärenden och behov som vi tillsammans försöker lösa. 

Vilka råd kan du ge till någon som vill jobba på Nordlo?

Det kan vara bra att veta att man inte alltid måste vara så tekniskt kunnig. Har du ett generellt IT-intresse och är ansvarsfull så kommer du väldigt långt. Man lär sig otroligt mycket och kollegorna är ett så bra stöd.

Vilka typer av problem löser ert kundteam för era kunder?

Vi får ofta frågor kopplade till applikationer, säkerhet och användarrelaterade ärenden. Mycket handlar om att underhålla vår plattform där vi levererar våra tjänster till kunder. Det kan handla om enklare uppdrag som att implementera nya policys och rutiner eller större uppdrag där vi byter ut kundens virtualiseringsplattform. Tillsammans med kunder vägleder vi till nya lösningar där vi försöker hitta rätt. Det blir ofta en kombination av färdiga och nya lösningar när vi känner av kundens behov.

Vill du också komma närmare din fulla potential?

”Möjligheterna är oändliga och varje dag lär jag mig något nytt”

På Nordlo letar vi alltid efter människor som har ett brinnande intresse av att utvecklas. Vi tror mycket på att man själv driver sin egen utveckling, och att vi är där för att stötta din resa. Se våra lediga tjänster där vi hjälper dig att nå din fulla potential.

Se våra lediga tjänster

Läs gärna vidare

Einar Mogen

Systemutvecklare, Nordlo i Bergen

“Det är häftigt att ha så många kunniga kollegor runt sig. Jag känner mig stolt att bidra till Nordlos framgång”

Åsa Hollander

IT-konsult, Nordlo i Borås

“Jag är IT-konsult för jag älskar detektivarbete, och det är precis vad mitt jobb innebär.”

Magnus Andersson

Service Delivery Manager, Nordlo Sydost

“Man pratar mycket teknik och leverans till kund. Det är väldigt kul att gå till jobbet nu för tiden”

Anders Thomasson

Technical Account Manager, Nordlo i Stockholm

“Det är häftigt att ha så många kunniga kollegor runt sig. Jag känner mig stolt att bidra till Nordlos framgång”

Jenny Brännlund

Development Lead & Quality Manager, Nordlo i Umeå & Lycksele

“Det var en fantastisk känsla att få ett jobb innan examen”

Ståle Gismervik

Senior systemkonsult, Nordlo i Haugesund

“Nordlo ger mig friheten att styra min egen vardag”

Jakob Nordanbro

Supporttekniker, Nordlo i Falun

“Vi som medarbetare får alltid vara med och bidra till beslut”

Linn Ericsson

Inköpare, Nordlo i Karlshamn

“Nordlo är en arbetsplats där det finns alla möjligheter till utveckling”

Gustav Larsmark

IT-konsult, Nordlo i Jönköping

”Känslan att arbeta på Nordlo är att man hela tiden kan få stöd och hjälp av sina kollegor”