HemJohanna Halonen

Johanna Halonen

IT-konsult, Nordlo i Gävle

”Här får jag chansen att testa på många olika delar i branschen”

Dela i sociala medier

Johanna Halonen

Berätta om din roll på Nordlo
Min roll som IT-konsult är väldigt varierande och en arbetsdag kan innehålla allt från ärenden som kommer in i supporten till felsökningar och installationer. Som ny på Nordlo är jag öppen för alla möjliga utmaningar som kommer och jag ser fram emot att upptäcka all kompetens som går att hitta inom företaget.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig dag på kontoret börjar med ett morgonmöte där vi går igenom hur dagen ser ut och blir tilldelade olika uppgifter. Sedan skiljer sig arbetet beroende på om jag är på kontoret eller ute hos någon av våra kunder. Är jag på kontoret så tar jag tag i de ärenden som behöver ses över, är jag stationerad hos en av våra kunder så anpassar jag dagen utifrån deras önskemål.

Vad har du tidigare gjort eller jobbat med?
I grunden är jag utbildad frisör och har drivit en egen salong i åtta år. Men när jag valde att byta karriärsinriktning valde jag att studera till IT-utvecklare, där framförallt nätverksteknik fångade mitt intresse. Jag valde därför att utbilda mig vidare till IT-säkerhetstekniker och hade under utbildningen min LIA-period på Nordlo i Gävle. När utbildningen var klar så fick jag erbjudande om att stanna, något jag inte kunde tacka nej till!

Hur är Nordlo som arbetsplats?
På Nordlo får man verkligen chansen att utvecklas. Eftersom Nordlo är specialiserat inom så många olika områden så får jag testa på många olika delar, vilket är väldigt lärorikt för mig. Alla kollegor gör alltid sitt bästa och ställer upp för mig såg jag känner mig trygg och bekväm på arbetet.

Vad utmanar dig i din vardag på Nordlo?
Den största utmaningen just nu är att applicera allt jag har lärt mig under min utbildning i praktiken. När jag känner att utmaningarna blir alltför stora är det skönt att ha ett stöttande team, som behärskar olika kunskapsområden, att vända sig till.

Vilka råd kan du ge till någon som vill jobba på Nordlo?
Tveka inte att söka till oss! Nordlo är en plats som tillåter dig att utvecklas vilket gör att det känns tryggt fastän man ställs inför nya utmaningar varje dag. Nordlo är en särskilt bra arbetsplats för dig som är problemlösare och gillar sociala situationer eftersom vi jobbar nära våra kunder.

Vill du också jobba med oss?

Vi på Nordlo letar alltid efter människor som har kompetens inom IT-branschen och som har ett brinnande engagemang för hållbar förändring, där vår innovation formar framtiden inom IT och digitalisering. Även om du inte hittar en specifik roll för tillfället är vi alltid intresserade av att höra ifrån dig som vill jobba med oss. Skicka gärna din spontanansökan via nedan knapp. 

Gör spontanansökan här