HomeAnneli Waleniussen

Anneli Waleniussen

Säljare, Nordlo i Sarpsborg

"För många företag är IT ett nödvändigt ont som bara ska fungera. Det gör att många drar sig ofta från att göra förändringar, även i lösningar som inte fungerar som de borde."

Dela i sociala medier

Berätta om din roll på Nordlo
Jag jobbar som säljare på Nordlo i Sarpsborg med fokus mot små och medelstora företag. Något av det jag tycker är roligast med mitt jobb är att hålla det första mötet med nya kunder. Att behöva arbeta snabb för att vinna deras tillit samtidigt som jag ska hitta rätt och skräddarsydda lösningar för dem.

Vad har du tidigare gjort eller jobbat med?
Innan jag kom till Nordlo jobbade jag också inom sälj och har tidigare hållit i säljkurser för olika företag. Dessförinnan har jag arbetat som rådgivare inom branschen för arbetsmarknadsinsatser och som omställningscoach.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
När vi jobbar på kontoret börjar jag alltid dagen med att ta ett snabbt varv för att säga god morgon till alla. Därefter går jag igenom inkorgen, kollar vilka möten jag har inplanerade och friskar upp minnet om företagen jag ska möta. Sedan handlar den största tiden av mina arbetsdagar om möten med nya och befintliga kunder samt att skicka ut och följa upp offerter.

Många av mina kundmöten just nu handlar om IT-säkerhet. Det är ett otroligt aktuellt och viktigt ämne och därför prioriterar jag att förmedla om vikten av god IT-säkerhet till både befintliga och potentiella kunder. Utmaningen där blir att lyckas göra det på ett sätt utan att bli för tekniskt komplicerad.

Hur är Nordlo som arbetsplats?
Sarpsborg är en relativt ny avdelning inom Nordlo, men jag tycket att man redan nu ser värdet av att vara en del av något större. Även om vi jobbar på lokal nivå är det en stor fördel att kunna samarbeta mellan olika platser; dels för leveranser till större kunder, men också för att kunna erbjuda befintliga kunder tjänster och expertis som vi inte sitter på lokalt.

Något jag verkligen uppskattar med att jobba på Nordlo är att vi förstår hur viktigt det är med samarbete för att nå våra mål. Som säljare är det inte ovanligt att jag behöver stöttning från vår tekniska avdelning. Och att kunna få backning från mina kollegor är helt avgörande för att skapa den perfekta kundresan. Dessutom är det så mycket roligare att jobba ihop!

Vad utmanar dig i din vardag på Nordlo?
En utmaning som jag gillar är att behöva anpassa mig efter de människor jag möter i olika möten. Jag brukar tänka att jag ska komma ihåg att man har två öron och en mun av en anledning, alltså att säljprocessen handlar mer om att lyssna och anpassa sig till kunden och deras behov. Annars finns det en risk att de kunder som kanske har en låg kunskapsnivå känner sig överkörda i processen och får en dålig upplevelse.

Vilka typer av utmaningar löser ni för era kunder?
För många företag är IT ett nödvändigt ont som bara ska fungera. Det gör att många drar sig ofta från att göra förändringar, även i lösningar som inte fungerar som de borde.

När det inte gäller specifika frågor upplever jag ofta att det viktigaste för våra kunder är att känna sig sedda. Det sista vi vill är att de ska känna som att de är "en liten kund hos en stor leverantör". Detta är en viktig punkt i kommunikationen och i processen mot att ingå ett partnerskap med oss. Vi är verkligen måna om att se alla våra kunder och möta deras specifika behov.

Roy Aase

Support Consultant, Supportkonsult, Nordlo Haugesund

Daniel Ryen

Senior konsulent, Senior konsult, Nordlo i Sarpsborg

Finner du ikke noe som passer?

Vi i Nordlo er alltid på jakt etter mennesker som har kompetanse innen IT-bransjen og som har en lidenskap for bærekraftig endring, der innovasjonen vår former fremtiden for IT og digitalisering. Selv om du ikke finner en spesifikk rolle for øyeblikket, er vi alltid interessert i å høre fra deg som vil samarbeide med oss. Send din spontane søknad her.

Send din søknad i dag!

  • Legg til CV
    Remove your CV