HemAnneli Waleniussen

”Vi förstår hur viktigt det är med samarbete för att nå våra mål”

Anneli Waleniussen
Säljare, Nordlo i Sarpsborg

Dela i sociala medier

Hej Anneli, berätta om din roll på Nordlo!

Jag jobbar som säljare på Nordlo i Sarpsborg med fokus mot små och medelstora företag. Något av det jag tycker är roligast med mitt jobb är att hålla det första mötet med nya kunder. Att behöva arbeta snabb för att vinna deras tillit samtidigt som jag ska hitta rätt och skräddarsydda lösningar för dem.

Vad har du tidigare gjort eller jobbat med?
Innan jag kom till Nordlo jobbade jag också inom sälj och har tidigare hållit i säljkurser för olika företag. Dessförinnan har jag arbetat som rådgivare inom branschen för arbetsmarknadsinsatser och som omställningscoach.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
När vi jobbar på kontoret börjar jag alltid dagen med att ta ett snabbt varv för att säga god morgon till alla. Därefter går jag igenom inkorgen, kollar vilka möten jag har inplanerade och friskar upp minnet om företagen jag ska möta. Sedan handlar den största tiden av mina arbetsdagar om möten med nya och befintliga kunder samt att skicka ut och följa upp offerter.

Många av mina kundmöten just nu handlar om IT-säkerhet. Det är ett otroligt aktuellt och viktigt ämne och därför prioriterar jag att förmedla om vikten av god IT-säkerhet till både befintliga och potentiella kunder. Utmaningen där blir att lyckas göra det på ett sätt utan att bli för tekniskt komplicerad.

”Något jag verkligen uppskattar med att jobba på Nordlo är att vi förstår hur viktigt det är med samarbete för att nå våra mål. ”

Hur är Nordlo som arbetsplats?
Sarpsborg är en relativt ny avdelning inom Nordlo, men jag tycket att man redan nu ser värdet av att vara en del av något större. Även om vi jobbar på lokal nivå är det en stor fördel att kunna samarbeta mellan olika platser; dels för leveranser till större kunder, men också för att kunna erbjuda befintliga kunder tjänster och expertis som vi inte sitter på lokalt.

Något jag verkligen uppskattar med att jobba på Nordlo är att vi förstår hur viktigt det är med samarbete för att nå våra mål. Som säljare är det inte ovanligt att jag behöver stöttning från vår tekniska avdelning. Och att kunna få backning från mina kollegor är helt avgörande för att skapa den perfekta kundresan. Dessutom är det så mycket roligare att jobba ihop!

Vad utmanar dig i din vardag på Nordlo?
En utmaning som jag gillar är att behöva anpassa mig efter de människor jag möter i olika möten. Jag brukar tänka att jag ska komma ihåg att man har två öron och en mun av en anledning, alltså att säljprocessen handlar mer om att lyssna och anpassa sig till kunden och deras behov. Annars finns det en risk att de kunder som kanske har en låg kunskapsnivå känner sig överkörda i processen och får en dålig upplevelse.

Vilka typer av utmaningar löser ni för era kunder?
För många företag är IT ett nödvändigt ont som bara ska fungera. Det gör att många ofta drar sig från att göra förändringar, även i lösningar som inte fungerar som de borde.

När det inte gäller specifika frågor upplever jag ofta att det viktigaste för våra kunder är att känna sig sedda. Det sista vi vill är att de ska känna som att de är "en liten kund hos en stor leverantör". Detta är en viktig punkt i kommunikationen och i processen mot att ingå ett partnerskap med oss. Vi är verkligen måna om att se alla våra kunder och möta deras specifika behov.

Vill du också komma närmare din fulla potential?

”Möjligheterna är oändliga och varje dag lär jag mig något nytt”

På Nordlo letar vi alltid efter människor som har ett brinnande intresse av att utvecklas. Vi tror mycket på att man själv driver sin egen utveckling, och att vi är där för att stötta din resa. Se våra lediga tjänster där vi hjälper dig att nå din fulla potential.

Se våra lediga tjänster

Läs gärna vidare

Linnea Skärdin

Service Delivery Manager, Nordlo i Stockholm

"Jag drivs av utmaningen att bryta dynamiken i tråkiga IT-rum.”

Einar Mogen

Systemutvecklare, Nordlo i Bergen

“Det är häftigt att ha så många kunniga kollegor runt sig. Jag känner mig stolt att bidra till Nordlos framgång”

Åsa Hollander

IT-konsult, Nordlo i Borås

“Jag är IT-konsult för jag älskar detektivarbete, och det är precis vad mitt jobb innebär.”

Magnus Andersson

Service Delivery Manager, Nordlo Sydost

“Man pratar mycket teknik och leverans till kund. Det är väldigt kul att gå till jobbet nu för tiden”

Anders Thomasson

Technical Account Manager, Nordlo i Stockholm

“Det är häftigt att ha så många kunniga kollegor runt sig. Jag känner mig stolt att bidra till Nordlos framgång”

Jenny Brännlund

Development Lead & Quality Manager, Nordlo i Umeå & Lycksele

“Det var en fantastisk känsla att få ett jobb innan examen”

Ståle Gismervik

Senior systemkonsult, Nordlo i Haugesund

“Nordlo ger mig friheten att styra min egen vardag”

Lisa Grenholm

Servicedesk Specialist , Nordlo i Umeå & Lycksele

“En gång i månaden pratar vi om arbetsplatsen och vad vi vill förbättra”

Jakob Nordanbro

Supporttekniker, Nordlo i Falun

“Vi som medarbetare får alltid vara med och bidra till beslut”

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare