HemAnders Hultbrand

”Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att komma in till kontoret”

Anders Hultbrand
Rekryterare och HR-manager, Nordlo i Göteborg

Dela i sociala medier

Hej Anders, kan du berätta lite om dig och vad du jobbar med?

Hej! Jag jobbar på Nordlo i Göteborg och växlar lite mellan att sitta på kontoret i Trollhättan och på Lindholmen. I början av min karriär arbetade jag som tekniker, men successivt har mina arbetsuppgifter blivit att handla om HR och rekrytering. Det gör att jag arbetar mycket kring våra resursbehov samt våra leveranser. Både på lokal nivå för de kontor jag sitter på, och för hela Nordlo genom att stötta vårt arbete på gruppnivå med målet att göra Nordlo attraktivt för nya kollegor.

Något jag fokuserar mycket på i min rekrytering är att hitta yngre kollegor att satsa på. Därför samarbetar vi mycket med olika skolor och universitet för att få ut kunskapen om Nordlo som arbetsplats. För oss är det ovärderligt att hitta ung kompetens som får chansen att växa i bolaget och möjligheten att anpassa sin roll efter sina intressen.

Vad gör du när du inte jobbar?

Förutom att umgås med min familj och mina vänner så är jag rätt sportintresserad. Framförallt tittar jag mycket på fotboll där jag följer och hejar på Manchester United, ett supporterskap som bara blir starkare med åren. Jag själv är också väldigt träningsintresserad och gillar att röra på mig. Just nu, som för många andra, är det framförallt Padel som gäller. Det jag gillar med Padel är att det är lätt för alla att komma in i spelet och alla kan vara med oavsett hur träningsintresserad man är i övrigt, det är roligt för alla – oavsett om man är elit eller motionär. Vi är faktiskt ett gäng på jobbet som brukar spela ihop.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Det dagliga arbetet för mig består mycket av HR-arbete i form av att besvara och följa upp personalärenden och olika frågor från mina kollegor. Hur mycket tid jag lägger på rekrytering är väldigt olika, ibland är det lugnare och ibland mer intensivt. Men övergripande ser jag till att uppmärksamma vilka behov som dyker upp hos oss och vilka kompetenser vi behöver söka efter. Mina dagliga uppgifter innefattar också uppföljning av intervjuer, annan återkoppling, forma anställningsavtal m.m. Det vill egentligen säga hela livscykeln i en rekryteringsprocess.

Hur är Nordlo som arbetsplats?

Nordlo präglas av öppenhet och delaktighet, och jag vill påstå att det inte finns några stängda dörrar hos oss. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att komma in till kontoret. Det är också mycket som händer hela tiden så det blir aldrig långtråkigt. Rent allmänt tror jag att Nordlo är rätt arbetsplats för personer som är engagerande, ansvarstagande och teknikintresserade.

”Vi tror mycket på att man själv driver sin egen utveckling, och att vi som arbetsplats är där för att stötta din resa. Det är bara dina ambitioner som avgör hur långt du kan nå. Vi ger alla hos oss chansen att utvecklas och skapa sitt drömjobb!”

Hur skiljer sig Nordlo från andra arbetsplatser?

Det jag tycker är den största fördelen, och som också är unikt, med oss är att det finns mycket rum för utveckling och att vi inte har hierarkier. Som en platt organisation ger vi alla som vill möjlighet att ta ansvar och testa nya idéer. Vi tror starkt på individens resa och arbetar mycket med att tillmötesgå våra kollegors behov och önskningar. I praktiken betyder det att man har stor inverkan på sin arbetsroll och sina ansvarsområden.

Vi kan ta mig själv som exempel för hur vi låter våra kollegor testa nya ansvarsområden. Inledningsvis arbetade jag som tekniker, men när jag ville testa på att arbeta inom HR och rekrytering fick jag chansen att göra det, och jag har svårt att tro att jag hade fått samma chans att helt byta karriärsinriktning på många andra arbetsplatser. Genom den möjligheten och satsningen hittade jag ett nytt arbetsområde som jag verkligen brinner för, och idag arbetar jag med HR och rekrytering på heltid.

Vilken kompetens letar du efter när du rekryterar?

Det allra viktigaste för mig när jag rekryterar är personligheten hos de sökande. Kompetens kan man alltid förbättra och kommer också att utvecklas med tiden. Genom att istället fokusera på att hitta personer som passar in i vår kultur tror jag att utvecklingsmöjligheterna och motivationen blir större än vad den annars hade varit.

När vi rekryterar lägger vi stort fokus på att intervjua så många sökanden som möjligt. Detta då vi tror att det är ett bra sätt att inte välja bort någon för tidigt. Jag tror inte på att hur bra ett personligt brev eller CV är skrivet är det som avgör om man är rätt kandidat för jobbet. Det är just genom samtal som man får en känsla för om det är en bra match!

Umgås ni på kontoret någonting utanför arbetet? Finns det några gemensamma aktiviteter? 

Under vanliga omständigheter är det faktiskt väldigt mycket som händer på kontoret. Som företag hittar vi på en del aktiviteter men vi tror på att också här, med den öppenhet som vi har, att lyssna på våra medarbetare och deras intressen. Vi vill att alla medarbetare ska kunna utgå från sina intressen och skapa aktiviteter utifrån dem, därför sker mycket på våra medarbetares initiativ där vi som arbetsplats går in och sponsrar deras idéer. Vårt enda krav är att det ska vara tillgängligt för alla som vill vara med.

Det har resulterat i ett gemensamt Padel-team, LAN på kontoret över helgen, lunchlöpningar, brädspelskvällar och mycket annat kul! Att våra kollegor hänger på fritiden är ovärderligt och skapar starka band som stärker vår laganda och det dagliga arbetet.

Hur jobbar ni med mångfald?

Vi har alltid mångfald i tanken när vi rekryterar och tror starkt på att ha medarbetare med olika erfarenheter, etniciteter, bakgrund och kön. Som alla IT-företag kämpar vi mycket med att få in mer kvinnliga tekniker och för detta är vi delaktiga i olika initiativ. Exempelvis har vi tidigare sökt efter kompetens genom den ideella föreningen Data Tjej, som är ett nätverk för kvinnor och icke-binära som gillar IT och data.

Vi tror också på att ta ett samhällsansvar i att hjälpa folk till ett första jobb. Det kan vara att vi väljer att anställa personer som kommer direkt från skolan, att vi tar in praktikanter och sommarjobbare, erbjuder jobb till personer som inte har tidigare erfarenhet eller som är nya på den svenska arbetsmarknaden.

Vilka råd kan du ge till någon som vill jobba på Nordlo?

Var dig själv! Vi tror mycket på att man själv driver sin egen utveckling, och att vi är där för att stötta din resa. Det är bara dina ambitioner som avgör hur långt du kan nå. Vi ger alla hos oss chansen att utvecklas och skapa sitt drömjobb!  

Vill du också komma närmare din fulla potential?

”Möjligheterna är oändliga och varje dag lär jag mig något nytt”

På Nordlo letar vi alltid efter människor som har ett brinnande intresse av att utvecklas. Vi tror mycket på att man själv driver sin egen utveckling, och att vi är där för att stötta din resa. Se våra lediga tjänster där vi hjälper dig att nå din fulla potential.

Se våra lediga tjänster

Läs gärna vidare

Jenny Brännlund

Development Lead & Quality Manager, Nordlo i Umeå & Lycksele

“Det var en fantastisk känsla att få ett jobb innan examen”

Ståle Gismervik

Senior systemkonsult, Nordlo i Haugesund

“Nordlo ger mig friheten att styra min egen vardag”

Lisa Grenholm

Servicedesk Specialist , Nordlo i Umeå & Lycksele

“En gång i månaden pratar vi om arbetsplatsen och vad vi vill förbättra”

Jakob Nordanbro

Supporttekniker, Nordlo i Falun

“Vi som medarbetare får alltid vara med och bidra till beslut”

Linn Ericsson

Inköpare, Nordlo i Karlshamn

“Nordlo är en arbetsplats där det finns alla möjligheter till utveckling”

Gustav Larsmark

IT-konsult, Nordlo i Jönköping

”Känslan att arbeta på Nordlo är att man hela tiden kan få stöd och hjälp av sina kollegor”

Anette Vejdegren

Affärsansvarig, Nordlo i Stockholm

”I vår platta organisation är det enkelt att få möjlighet att utveckla sig och att i sin egen takt ta sig an utmaningar”

Anneli Waleniussen

Säljare, Nordlo i Sarpsborg

”Vi förstår hur viktigt det är med samarbete för att nå våra mål”

Axel Löfquist

Servicedesktekniker, Nordlo i Stockholm

”Den direkta kontakten med våra kunder och deras system har haft särskild stor påverkan i min utveckling”

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare