HemVOSS Water levereras med hjälp av stabila IT-system från Nordlo

VOSS Water
levereras med 

hjälp av stabila 
IT-system
från Nordlo

Dela i sociala medier

Utmaning

VOSS Production AS är ett varumärke för källvatten som är tappat på den karaktäristiska cylinderformade glasflaskan. Med en internationell företagsprofil kräver VOSS att IT-systemen ska vara öppna och tillgängliga dygnet runt, samtidigt som IT-leverantören måste kunna hantera förfrågningar, händelser och ändringar från alla kontor runt om i världen.

Som på alla tillverkningsföretag med en hög digitaliseringsgrad lägger man stort fokus på att produktionslinjerna i norska byn Vatnestrøm alltid ska fungera optimalt. VOSS behöver därför driftssäkra IT-system och snabb tillgång till kompetent hjälp när behov uppstår.

”Proaktivitet hos vår IT-leverantör är nödvändigt och här har Nordlo under den senaste tiden kommit med goda insikter om våra system och hur vi på bästa sätt utnyttjar dagens IT-lösningar för framtiden.”

Lösning

Nordlo Vennesla har varit VOSS Production AS fasta IT-leverantör av tjänster och hårdvara sedan 2005. I leveransen ingår drift av servermiljö, både med virtuella servrar i Nordlos hypermoderna datacenter samt fysiska servrar i VOSS lokaler i Vatnestrøm. Dessutom ansvarar Nordlo för uppkoppling och övrig IT-infrastruktur med brandvägg, routrar, switchar och trådlösa accesspunkter på VOSS-kontoren.

Den digitala säkerheten och skyddet mot oönskade händelser hanteras bland annat genom stabila backuplösningar, skydd mot skadlig programvara, bra lösningar för identitetshantering och autentisering för åtkomst till resurser och data, och allt sköts av Nordlo.

I Norge köper VOSS mycket av sin IT-utrustning direkt av Nordlo. Switchar, datorer och surfplattor levereras färdigkonfigurerade och redo att tas i bruk, och eventuella nya klientkonton sätts upp med korrekta behörigheter. Accesspunkter hyrs som tjänster där Nordlo står för det totala ansvaret för drift och upptid.

Hösten 2019 började VOSS Water att flytta flera av sina IT-tjänster till molnet. Som digitaliseringspartner har Nordlo ett nära samarbete med VOSS för att transformationen ska gå smärtfritt och utan att stoppa produktionslinjen. Målet är att VOSS samtliga administrativa program ska finnas på molnet under 2021 och att Nordlo ansvarar för drift och förvaltning.

"Vi har nyligen uppdaterat vår kommunikationslösning för att nå våra tekniska system på en central driftsplattform samt uppgraderat gamla Windows 7-maskiner i USA till Windows 10. I båda dessa processer har Nordlos personal stått för kartläggning, design och projektplanering. Övergången till den nya plattformen sker i direkt samarbete med delar av vår IT-avdelning, något som vi ser mycket positivt på", berättar Finn Helge Omdal, driftschef på VOSS produktionsanläggning.

Kundnytta

"Vi upplever att Nordlos totallösning är mycket effektiv och driftssäker. Serviceavdelningen hjälper dagligen våra användare på ett professionellt, snabbt och samtidigt trevligt sätt. Med hjälp av översiktliga månadskostnader har ledningen enkelt kunnat ta snabba beslut angående utvidgningen av IT", säger driftschef Finn Helge Omdal.

Om VOSS Production
VOSS Production AS, som är produktionsenheten i koncernen VOSS of Norway ASA, håller till i norska Vatnestrøm i Agder. Företaget bildades 1999 och har sedan dess vuxit till 180 medarbetare fördelat på kontor i Norge, USA, Australien, Malaysia och Kina. Läs mer om VOSS Water. Läs mer om VOSS Water.

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som Voss Water?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig.

Marius Mønsted
Office manager
Tel: +47 97 41 27 07
marius.monsted@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare