HemVälinge Innovation är rustade för framtiden med IT från Nordlo

Välinge
Innovation
är rustade för
framtiden med IT
från Nordlo

Dela i sociala medier

Utmaning

R&D- och IP-företaget Välinge Innovation är skaparna av konceptet klickgolv som inte behöver limmas, och har tagit fram många olika patenterade lösningar inom golv- och möbelteknik världen över.

När Välinge Innovation behövde en ny IT-leverantör, med förmåga att ta hand om deras tekniska behov kring en virtualiseringslösning, tog de kontakt med Nordlo i Malmö. Det är viktigt för Välinge Innovation att den nya lösningen är skalbar för att möjliggöra framtida tillväxt.

”Med Nordlo har vi fått en skalbar virtualiseringsmiljö som möter våra höga prestanda- och säkerhetskrav. Vi gillar att lösningen är skalbar och att vi enkelt kan expandera i framtiden”

Lösning

Nordlo har tillsammans med Arrow ECS tagit fram en redundant virtualiseringslösning som möter de behov och krav Välinge Innovation efterfrågade. Ett två noders SimpliVity-kluster implementerades som ger en skalbar lösning och som gör det enkelt för Välinge Innovation att växa geografiskt i framtiden.

Parallellt inleddes diskussioner om nätverksinfrastrukturen för deras fabrik och industriella system. Välinge Innovation har en hög grad av automatisering och övervakning med hög granularitet, vilket gör nätverket till en kritisk komponent som måste fungera med både hög tillgänglighet och låg fördröjning. I kravet ingår också att övervaka trafiken som flödar i nätverket avseende; skadlig kod, virus och malware. Detta kompletterat med skydd för OT-nätverk, vilket är ett typ av nätverk som används av styr- och reglersystemen i fabriken.

För detta tar Nordlo tillsammans med Fortinet fram en lösning baserad på ett brandvägskluster med full UTM funktionalitet, Industrial Security Services samt en komplett switchlösning. Detta har lett till att både säkerheten samt tillgängligheten i Välinge Innovations nätverk ökat.

”Välinge Innovation är ett expansivt företag med hög förändringstakt vilket har skapat ett intressant och spännande samarbete. De är synnerligen teknikintensiva och har höga krav på vår leverans, vilket vi är glada för att kunna leverera.” säger Kristian Winckler, Senior konsult på Nordlo i Malmö, om samarbetet med Välinge Innovation.

Kundnytta

Välinge Innovation har med hjälp av Nordlo Malmö fått en skalbar virtualiseringslösning som klarar av ökat antal användare, även om lösningen i framtiden tas till nya filialer. Nätverksinfrastrukturen möter idag Välinge Innovations höga krav på säkerhet och redundans, vilket har skapat en säkrare IT-miljö som känns trygg att arbeta i.

”Med Nordlo har vi fått en virtualiseringsmiljö som möter våra höga prestanda- och säkerhetskrav. Vi gillar att lösningen är skalbar och att vi enkelt kan expandera i framtiden” säger Jimmy Olofsson, IT-chef på Välinge Innovation.

Om Välinge Innovation
Välinge Innovation skapades 1993 och är pionjärer för konceptet klickgolv som inte behöver limmas – ett koncept som förändrade sättet på vilket människor installerar och använder golv. 20 år senare lanserade Välinge teknik för klickmöbler. Idag har Välinge över 250 anställda och ses som världens mest avancerade forsknings- och utvecklingsföretag inom sitt område.
Läs mer på: valinge.se

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som Välinge Innovation?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig.

Per-Arne Sandström
Försäljningschef, Nordlo i Malmö
+46 72 071 30 15
per-arne.sandstrom@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare