HemNordlo hjälper Upplands-Bro att effektivisera verksamhetsflöden

Nordlo hjälper
Upplands-Bro
att effektivisera
verksamhetsflöden

Dela i sociala medier

Utmaning

Sedan samarbetet mellan Nordlo och Upplands-Bro kommun inleddes 2013 har flera stora projekt drivits och IT-mognaden har kraftigt utvecklats. 2021 nominerades kommunen till Sveriges digitaliseringskommun och IT-miljön har under åren blivit både mer effektiv och tillgänglig. Nu vill kommunen satsa mer på säkerhet och på en fortsatt stark digitalisering.

Innan samarbetet med Nordlo satt Upplands-Bro kommun med bristande tillgänglighet och hade svårt att få tid och möjlighet att fokusera på att utveckla verksamheten. För att lyckas hålla en hög säkerhetsnivå fanns behovet av att uppdatera verksamhetens IT-miljö. Infrastrukturen behövde uppgraderas och nya IT-lösningar implementeras. Många projekt hade legat vilande och säkerhetsnivåerna var en del i utmaningen för kommunen. 

“Vår digitala miljö var som ett hus där inget underhåll gjorts under många år. Det var fuktskador i källaren, trasiga väggar och regnade in från taket. Inga nya funktioner hade kunnat tillföras miljön” 

– Johan Hedberg, Digitaliserings- och IT-chef Upplands-Bro kommun

Lösning

Nordlo har sedan 2013 haft ett helhetsansvar för IT-leveransen till Upplands-Bro kommun vilket har inneburit hjälp med servicedesk och support, infrastruktur, arbetsplatser, mobila enheter, print, nät, serverkapacitet och lagring. Upplands-Bro har nu en högre tillgänglighet och en helt annan servicenivå än tidigare. Samarbetet blev en förlösande faktor för kommunen då de plötsligt kunde förlita sig på leveranserna och tillgänglighetsgraden ökade.

Tillsammans kunde Nordlo och Upplands-Bro följa upp projekt som hade legat vilande länge för att fortsätta utvecklingen av verksamheten. Nordlo uppgraderade bland annat kommunens nätinfrastruktur och arbetsplatsplattform, samt säkerställde säkerhetsnivåerna i samtliga miljöer.

“Vi har sedan starten haft ett dedikerat kundteam som arbetat nära kunden i vardagen. Ganska tidigt startade vi upp många projekt. Det var projektintensiva år, men genom vårt engagemang har vi kunnat förstå kundens verksamhet på djupet. Det skördar vi frukt av än idag.” säger Pål Junhamn, affärsansvarig på Nordlo

Kundnytta

För Upplands-Bro har samarbetet inneburit en stor förändring för kommunens effektivisering. Genom digitaliseringen har tillgängligheten ökat för kommunens invånare. Nordlo har möjliggjort många IT-projekt och kommunen har haft tillgång till ett helt team av specialister med spetskompetens inom olika delar av IT-drift, arkitektur och säkerhet. Som IT-partner har Nordlo funnits till hands i nästan ett decennium vilket har gjort att det har skapats en god relation och förståelse för verksamheten. Samarbetet har skapat en grundtrygghet samt förutsättningar för att ta fram nya innovationer.

“Vi har kunnat fokusera på dem vi är till för – våra invånare! Innan samarbetet med Nordlo gick all tid åt för att lappa och laga och lösa incidenter.”

Utveckling framåt

Upplands-Bro fortsätter samarbetet med Nordlo, som nu har ett utökat ansvar för IT-säkerhet och applikation. Det innebär uppstart av olika säkerhetsaktiviteter och implementering av IOT-plattformar. Tillsammans planerar projektet Smart kommun- som syftar till att bygga en enklare kommun att leva i.

Genom att sätta IOT-plattformar och enheter i drift blir det på sikt möjligt att bland annat få information om antalet parkeringsplatser och besökare på caféer i kommunen. Även fler säkerhetshöjande aktiviteter som multifaktorautentisering har implementerats. I samarbetet tittar kommunen även på att införa RPA-teknologi och robotisering för att effektivisera verksamhetsflöden.

“Vi kommer att ha hand om lösningar till HR-aktiviteter, implementera digitala verktyg inom vård och omsorg och andra aktiviteter som kan effektivisera kommunens verksamhetsflöden. Tidigare har Upplands-Bro kommun implementerat IoT-lösningar där digitala verktyg har använts för att läsa av antalet parkeringsplatser på badställen” avslutar Pål Junhamn.

Om Upplands-Bro kommun

Upplands-Bro kommun är belägen i nordvästra Stockholm intill vackra Mälaren. Med över 30 000 invånare och 3000 registrerade företag så är Upplands-Bro en levande plats med ett starkt näringsliv. Läs mer på upplands-bro.se.

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som Upplands-Bro kommun?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig.

Pål Junhamn
Affärsansvarig, Nordlo i Stockholm
0704-47 28 02
pal.junhamn@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare