HjemStörningsfri drift för Svenska Kulturpärlor

Störningsfri
drift för Svenska
Kulturpärlor

Nordlo inleder samarbete med Svenska Kulturpärlor som driver unika hotell- och restauranganläggningar i Sörmland.

Dela i sociala medier

Svenska Kulturpärlor driver sina anläggningar med fokus på att utveckla innovativa och i många fall banbrytande lösningar för branschen. Därför är det viktigt att arbeta med partners som både kan garantera en effektiv och störningsfri vardag för de 80 (och upp till 600 säsongsarbetande) medarbetarna. Nu inleds ett samarbete med Nordlo som även fungerar som tekniskt stöd vid framtida innovativa lösningar för verksamheten.

I första hand står leverans av modern, användarvänlig mötesrumsutrustning till konferensanläggningarna på agendan.

"Vi tar hjälp av Nordlo för att eliminera manuell hantering och garantera en störningsfri drift. För oss är det en trygghet att tekniken fungerar"

- Markus Sundsgård, driftansvarig på Svenska Kulturpärlor.

Utmaning

Svenska kulturpärlor har med hjälp av Nordlo gjort en översyn av anläggningarnas mötesrum som var i behov av uppdatering. När det gäller mötesrum är det en utmaning att kombinera modern teknik samtidigt som användarens behov av enkelt handhavande ska tillfredsställas.

Det är både stressande och skapar negativ energi hos en föreläsare som ska handskas med krånglande mötesrumsteknik. Drömmen för de flesta konferensdeltagare är att tekniken ska vara så enkel som möjligt att hantera för den som leder mötet, samtidigt som åhörarna får en bra upplevelse. I Svenska Kulturpärlors unika miljöer, som exempelvis Södertuna Slott utanför Gnesta och Gripsholms Värdshus i Mariefred, är det en utmaning att få modern teknik att fungera och smälta in i en gammal miljö.

– Vi upplever att Nordlo har varit lyhörda för våra behov och är mycket nöjda med resultatet. Med anläggningar på flera olika platser i Sörmland vill vi samarbeta med partners som finns tillgängliga nära oss, vilket Nordlo kan erbjuda, säger Markus Sundsgård.

Nordlo har den bredd inom IT-området som innebär kapacitet att leverera tjänster kring allt som rör kundens vardagliga verksamhet. Inom konceptet för Kontor levererar Nordlo funktionella och moderna mötesrumslösningar till Svenska Kulturpärlor.

Lösning

Uppstarten av samarbetet består av en uppgradering av flera större mötesrum på en av konferensanläggningarna. Samtliga mötesrum levereras med ett styrsystem som underlättar för användaren och ger en bra mötesupplevelse. Bild, ljus och ljud programmerades enligt kundens önskemål och krav.

Tobias Anander, ansvarig affärsutvecklare på Nordlo tillägger att fokus har varit att skapa en störningsfri miljö där både personal och gäster är nöjda. 

Nu arbetar vi även med att effektivisera dokumenthaneringslösningar (skrivare) för de olika anläggningarna, där vi tittar på allt från att det alltid ska finnas toners till hands till att kostnaderna för kunden är anpassade till deras faktiska behov och förbrukning. Genom att underlätta för kunden att få kontroll över sina utskrifter och att slippa hantera beställningar och service, har de möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet. Framöver kommer tjänsten att utvecklas med ännu fler kundanpassade lösningar.

Kundnytta

Kundnyttan med de IT-tjänster som Nordlo erbjuder innebär att de drygt 80 medarbetarna får en störningsfri vardag med hjälp av digital teknik där de kan fokusera på sin huvudverksamhet.

– För oss är det viktigt med störningsfri drift och att vardagen fungerar smidigt för vår personal och våra gäster. Ofta byggs det system som är fina men ingen förstår dem eftersom det blir för avancerat för användaren. Men vi vill att det ska vara enkelt.

Med hjälp av Nordlo har vi eliminerat flera manuella steg i hantering av IT, vilket bidrar till att våra kunder får en bra upplevelse under hela sin vistelse och rekommenderar oss vidare, avslutar Markus.

Om Svenska Kulturpärlor:
Svenska Kulturpärlor drivs av familjen Åström och består av ett flertal unika hotell och restauranger med verksamheter runt om i Sörmland, alla inom en timmes resa från Stockholm. Här bedrivs bland annat konferenser i historiska miljöer med prisbelönta kök, allt med det goda värdskapet i fokus. Läs mer på www.kulturparlor.se

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som Svenska Kulturpärlor?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig

Tobias Anander
Affärsutvecklare, Nordlo Nyköping
Tel: 073-503 29 58
tobias.anander@nordlo.com