HemSenaste nyheterna i Teams

Senaste nyheterna i Teams

I Teams rullas nya funktioner ut kontinuerligt. Vi har sammanfattat de senaste nyheterna för att du enkelt ska ha koll på de senaste funktionerna och hur du kan använda dem.

Break-out rooms – bra för workshops och grupparbeten

Break-out rooms är äntligen här! Med Break-out rooms kan man enkelt dela upp deltagarna i ett möte till mindre, temporära grupper. Med fördel kan detta användas vid olika övningar eller workshops där man ska diskutera i mindre team för att sedan gå tillbaka till hela gruppen. För att hitta och använda funktionen behöver du vara presentatör i mötet.

AI för ljudet - ta bort bakgrundsljud

Nu kan du automatiskt ta bort bakgrundsljud i realtid under dina möten. Brusreduceringen analyserar ljudflödet genom en AI-lösning och filtrerar bort ovälkommet ljud för att endast din röst ska höras. Du kan också styra hur mycket reducering du vill ha, vilket är till fördel beroende på vilken typ av miljö du sitter i.

Together mode – skapa en känsla av att sitta i samma lokal

Med Together mode förändras idén om hur våra digitala möten ser ut genom att alla deltagare placeras ut i ett virtuellt rum. Känslan av att sitta i samma lokal hjälper deltagarna att känna sig närmare varandra. Together mode fungerar genom smarta algoritmer och en gemensam bakgrundsbild. Välj själv scen för att sätta tonen och skapa en unik upplevelse för ditt möte.

Together mode Teams

 

Dynamic view — ställ in hur deltagarna syns

Fastän Together Mode erbjuder en helt ny typ av mötesupplevelse så är det inte ett alternativ för alla sorts möten, och även de mer traditionella videomötena kan bli mer dynamiska och engagerande. Genom Dynamic View får du mer kontroll över hur delat innehåll och deltagare visas i mötet. Bestäm själv hur mötet ska se ut efter dina egna preferenser, t.ex. genom att visa en presentation sida vid sida med en utvald deltagare.

Bild: Microsoft

Omröstningar – skapa mer engagerande möten

Du kan nu skapa omröstningar utan att använda tredjeparts-lösningar i Teams.  Som mötesansvarig eller presentatör kan du förbereda, starta och utvärdera omröstningar före, under och efter mötet. Deltagarna kan enkelt se och svara på omröstningarna i ett pop-up fönster eller i chattpanelen och du får mer engagerande och produktiva möten.

Fäst meddelanden – håll viktig information lättillgänglig

Nu kan du fästa viktiga meddelanden som behöver vara lätt för medarbetarna att hitta i dina kanaler. Det fästa meddelandet kommer synas först i kanalens informationsfönster och kan ses av alla deltagare.

Tidsinställ din status – fokusera bättre under bestämd tid

Nu kan användare ändra sin status för en specifik tidsperiod. Det kan exempelvis användas när du sitter med ett viktigt projekt och inte vill bli störd.

Uppdateringar i Microsoft Whiteboard – nu för fler enheter

Whiteboard i Teams har uppdaterats med nya funktioner som inkluderar klisterlappar, penna och bläck samt drag-and-drop-funktioner. Nu kan även användare som inte har tillgång till pekskärm eller Surface Hub delta i Whiteboard-sessioner i Teams-möten. Visuella samarbeten gör möten mer effektiva, engagerande och inkluderande.

Bild: Microsoft

Överföring av samtal mellan enheter – växla enkelt mellan mobil och dator under samtalet

Nu kan du överföra pågående samtal och möten mellan olika enheter. För att byta enhet så går du in på det möte du redan är ansluten på med den nya enheten. Därefter får du alternativet att flytta mötet till den nya enheten. Detta kan vara bra om du exempelvis påbörjar mötet på din telefon och sedan vill fortsätta mötet på din dator.

Kommande nyheter: Custom Layout

En av kommande funktioner som många ser fram emot är Custom Layout. Med den nya funktionen kan man skapa intrycket av att den som presenterar står framför själva presentationen. Detta är en efterlängtad funktion och kommer skapa en mer dynamisk innehållsupplevelse där presentatörer enkelt kan rikta publikens uppmärksamhet genom handgester och ansiktssignaler, utan att tittaren behöver välja mellan att se presentatören eller innehållet.

Bild: Microsoft

Har du frågor kring Teams eller lära dig mer om hur du använder funktionerna där i? Se våra webinar där vi går igenom de vanligaste frågorna. Och om du behöver mer hjälp eller har andra frågor, tveka inte att kontakta oss!

Se webinar

Porträtt Weronica Sjögren
Weronica Sjögren
Produktivitetskonsult, Växjö
Läs mer

Fer inlägg från Weronica Sjögren

Arbeta mer effektivt med era digitala verktyg

Läs mer

Senaste nyheterna i Teams

Läs mer

Hur kan ditt företag använda IoT för att förbättra verksamheten?

Läs mer

Därför är det viktigt att prioritera er digitala arbetsplats

Läs mer