HemSå satsar IT-företaget för att behålla medarbetarna

Dela i sociala medier

Så satsar IT-företaget för att behålla medarbetarna

Artikel från tidningen Datacenter Innovation Region skriven av Malin Nyberg. Läs hela tidningen med temat branschföretag & entreprenörer i norra Sverige här.

En arbetsplats som ständigt uppmuntrar till internt lärande och individuell vidareutveckling, utan hierarkier mellan olika arbetsområden. Det är nyckeln till att behålla kompetens i den konkurrensutsatta IT-branschen, menar Johan Bålhammar, vd och numera delägare i Nordlo.

I fjol förvärvades IT-driftsleverantören Acon i Umeå och Lycksele av det ledande nordiska IT- och digitaliseringsföretaget Nordlo. Johan Bålhammar, vd för de båda kontoren och numera delägare i Nordlo, är nöjd över att ha funnit ett nytt hem för Acon

– Acon bildades för 20 år sedan och en av våra framgångsfaktorer har varit en stark vilja att alltid bli ännu bättre. I och med förvärvet har Acons kompetenta medarbetare nu blivit en del av ett större sammanhang, med möjlighet till både utveckling samt delägarskap i koncernen, säger Johan Bålhammar.

Att han pratar om fördelarna för medarbetarna är ingen slump. Johan Bålhammar har under många år jobbat med att skapa ett företagsklimat där hans kollegor trivs och vill stanna.

”Vi är väldigt tydliga
med att det först och främst
är människorna som skapar
värdet hos oss”

– Konkurrensen inom IT-branschen är stenhård. För oss är det därför otroligt viktigt att erbjuda de anställda möjlighet att vidareutvecklas. Det är en stor anledning till att vi lyckats behålla våra medarbetare under många år, säger han.

Johan förklarar vidare att de ser sig själva som en talangskola för framtidens specialister, där medarbetarna får möjlighet att utvecklas. Många unga har fått sina första jobb hos Nordlo, och en betydande andel jobbar kvar än idag.

– Hos oss finns det ingen hierarki, vi väljer till skillnad från många andra att jobba decentraliserat med korta beslutsvägar. Vi har en tydlig karriär- och kompetensprocess där man jobbar tillsammans med andra som kan annat än vad man själv kan, inte nödvändigtvis mer. Vårt mål är att varje individ ska ha ett gott ledarskap, med stor möjlighet att påverka och att vi tillsammans utvecklar varandra.

Månatliga hälsoavstämningar

Förutom medarbetarenkäter har företaget även månatliga hälsocheckar där medarbetarna svarar på hur de mår generellt och hur de trivs med att jobba hemifrån, till exempel.

– Vi uppmuntrar kollegorna att vara kritiska och vi är noggranna med att jobba vidare med det som tas upp på förbättringslistan, både vad det gäller det psykosociala samt den fysiska arbetsmiljön, säger Johan Bålhammar.

Han är helt övertygad om att det är det här arbetet som är nyckeln till att behålla medarbetare trots tuff konkurrens om kompetens.

– Vi är väldigt tydliga med att det först och främst är människorna som skapar värdet hos oss. De som jobbar hos oss ska verkligen känna att de är viktiga.

Läs mer om hur det är att jobba på Nordlo

Vill du också jobba med oss?

Vi på Nordlo letar alltid efter människor som har kompetens inom IT-branschen och som har ett brinnande engagemang för hållbar förändring, där vår innovation formar framtiden inom IT och digitalisering. Även om du inte hittar en specifik roll för tillfället är vi alltid intresserade av att höra ifrån dig som vill jobba med oss. Skicka gärna din spontanansökan via nedan knapp. 

Gör spontanansökan här