HemParken Zoo väljer Nordlo för en trygg IT-leverans

Parken Zoo
väljer Nordlo för en
trygg IT-leverans

Dela i sociala medier

Utmaning

Parken Zoo är en av Sveriges mest besöka utflyktsdestinationer och har därför höga krav på en IT-leverantör som levererar en tillförlitlig helhetslösning. När Parken Zoo blev privatägt tog de beslutet att byta ut infrastrukturen för att optimera verksamheten. För att välja vilket företag som skulle få uppdraget genomförde de en upphandling som Nordlo vann. 

”Det är ju mycket teknik som ska funka för oss som arbetar här och om något strular eller inte funkar får vi alltid hjälp av en IT-konsult otroligt fort”

Lösning

Nordlo i Eskilstuna tar över och skapar en helhetslösning för all IT-drift på Parken Zoo. Infrastruktur, servrar och datorer för personalen byts ut och uppdateras för att skapa en mer hållbar miljö. Nordlo bygger även ut Parken Zoos nätverk med trådlösa länkar till kommunikationspunkter, detta gör att nätverket är mer tillgängligt och har kapacitet för att fungera i ett större område.

Nordlo sätter även upp övervakningskameror inne hos djuren för att djurvårdarna alltid ska kunna se hur de mår och vad de gör utan att behöva störa dem. Detta är särskilt viktigt då mycket av djurvårdarnas arbete går ut på att studera djurens beteende. Marie de Colli, utbildningsansvarig på Parken Zoo utvecklar fördelen med övervakningskamerorna:

”Om de märker att vi är närvarande kan det påverka deras beteende. Därför är det jättebra att vi kan använda oss av den här tekniken. Att kunna gå tillbaka och titta på inspelat material och se vad som händer när vi inte är där är verkligen bra. Nu kan vi sätta oss vid en dator och studera djuren direkt eller via inspelat material".

Filmerna går att nå både via datorer och en mobil-app för att öka flexibiliteten för personalen.

Kundnytta

Med Nordlo har Parken Zoo fått en uppdaterad IT-miljö som uppfyller kraven för deras verksamhet. De trådlösa länkarna har skapat ett mer tillgängligt nätverk som går att använda för en större yta, och med den helhetslösning Nordlo tagit fram har Parken Zoo fått en trygghet i en IT som fungerar.

”Vi har ett väldigt nära samarbete med Nordlo i Eskilstuna och relationen är jättebra. Vi upplever aldrig några problem och får alltid den hjälp vi behöver. Det är ju mycket teknik som ska fungera för oss som arbetar här och om något strular får vi alltid hjälp av en IT-konsult otroligt fort” fortsätter Marie.

Om Parken Zoo
Parken Zoo i Eskilstuna öppnade 1898 som en av Sveriges första folkparker, det har utvecklats till att bli en djur- och nöjespark och är idag en av Sveriges mest besökta utflyktsdestinationer. Bolaget är sedan 2016 privatägt och ägs av Mimir Invest AB. Läs mer på: parkenzoo.se 

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som Parken Zoo?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig.

Fredrik Ånestrand
Affärsansvarig, Nordlo Eskilstuna
Tel. 070-771 02 30
fredrik.anestrand@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare